ASUS O!Play HD2, Media Player με USB 3.0 και έλεγχο από το iPhone

Με το νέο μοντέλο HD2 από τη σειρά O!Play, των media players της ASUS, εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες multimedia και με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η θύρα USB3.0, η οποία εξασφαλίζει την ταχύτατη μεταφορά αρχείων ήχου και βίντεο υψηλής ανάλυσης.

, ASUS O!Play HD2, Media Player με USB 3.0 και έλεγχο από το iPhone

Η νέα συσκευή δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο των 3.5 ιντσών και υποστηρίζει λειτουργία NAS, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε online περιεχόμενο χάρη στη συμβατότητα με τα πρωτόκολλα iPhone interconnectivity και DLNA.

Το O!Play HD2 είναι εξοπλισμένο με θύρα USB 3.0, η οποία υποστηρίζει ρυθμό μεταφοράς δεδομένων δέκα φορές πιο γρήγορο από την ταχύτητα μιας USB 2.0. Έτσι, ακόμη και μια ολόκληρη ταινία υψηλής ανάλυσης μπορεί να μεταφερθεί σε περίπου 70 δευτερόλεπτα.

Χάρη στη δυνατότητα τοποθέτησης εσωτερικού σκληρού δίσκου 3.5 ιντσών, οι χρήστες του O!Play HD2 μπορούν πλέον να αποθηκεύουν ακόμη μεγαλύτερο όγκο ψηφιακού υλικού, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός swap-and-store τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν πολύ εύκολα το O!Play HD2 σαν ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης.

Εκτός από τις τεράστιες αποθηκευτικές δυνατότητες, το O!Play HD2 μπορεί να συνδεθεί χωρίς πρόβλημα σε ένα τοπικό δίκτυο και να παίξει το ρόλο ενός δικτυακού αποθηκευτικού μέσου (NAS). Η συσκευή διαθέτει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές iTunes και Samba, ενώ υποστηρίζει λειτουργία FTP server. Έτσι, οι χρήστες μπορούν με μία μόνο συσκευή να διαχειρίζονται δεδομένα, αλλά και ψηφιακό περιεχόμενο. Τέλος, το O!Play HD2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σαν jukebox, αφού ο χρήστης μπορεί να κάνει browse στα μουσικά αρχεία τα οποία έχει αποθηκεύσει.

Μια ειδική λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί ένα iPhone ως τηλεχειριστήριο του O!Play HD2, αποκτώντας τον έλεγχο σε όλες τις βασικές ρυθμίσεις και τις λειτουργίες αναπαραγωγής των αποθηκευμένων αρχείων.

Το O!Play HD2 φέρνει στο σπίτι μας ακόμη περισσότερη online ψυχαγωγία κι ενημέρωση εξασφαλίζοντας πρόσβαση στο Picasa, στο Flickr, σε περισσότερους από 20.000 ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και σε ένα τεράστιο πλούτο χρηστικών πληροφοριών (καιρός, χρηματιστήριο κλπ.).

Το πρότυπο DLNA, ή αλλιώς Digital Living Network Alliance, προσφέρει έναν τρόπο για τη διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου -ταινίες, φωτογραφίες ή μουσική, ο οποίος είναι τυποποιημένος για μια σειρά συμβατών συσκευών. Το O!Play HD2 είναι πλήρως συμβατό με το πρότυπο DLNA, βοηθώντας τους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο από όλες τις DLNA συσκευές ενός δικτύου. Έτσι το streaming βίντεο ή μουσικής από κάθε συμβατή συσκευή του οικιακού μας δικτύου γίνεται παιχνιδάκι.

Το O!Play HD2 υποστηρίζει τους πιο δημοφιλείς τύπους αρχείων, όπως MPEG2 (AVI/VOB), MPEG4 (AVO/Xvid), M2TS (Blu-ray), MKV (H.264) και rmvb, ενώ όσον αφορά τα ριπαρισμένα DVD υποστηρίζει τίτλους και κεφάλαια αρχείων ISO και IFO (functional DVD navigation). Αναφορικά με τα υποστηριζόμενα φορμάτ ήχου, το O!Play HD2 μπορεί να αποκωδικοποιήσει ή να κάνει pass-through σε αρχεία Dolby TrueHD, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη του O!Play HD2 να εκμεταλλευτεί πλήρως την ηχητική μπάντα των δίσκων Blu-ray και να απολαύσει αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας, 100 τοις εκατό lossless. Τέλος, το O!Play HD2 υποστηρίζει τη σύσταση 7.1-καναλιών ήχου, εξασφαλίζοντας ήχο υψηλής απόδοσης σε συστήματα οικιακού κινηματογράφου.

Asus O!Play HD2
Υποστηριζόμενοι codecs βίντεο: MPEG1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB
Υποστηριζόμενα αρχεία βίντεο: MP4, MOV, XVID AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, M2TS, DAT, MPG, VOB, MTS, ISO, IFO, TP,TRP,M1V,M2V,M4V
Υποστηριζόμενα φορμάτ ήχου: MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, DTS Digital Surround, Dolby True HD, ID3Tag, PCM/LPCM
Υποστηριζόμενα αρχεία φωτογραφίας: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Υποστηριζόμενα αρχεία υπότιτλων: SRT, SUB, SMI, SSA, TXT
Συστήματα Αρχείων: FAT16/32, NTFS, HFS /HFS+, EXT3
Έξοδοι: Composite, Component, Optical digital audio, Coaxial digital audio, HDMI 1.3
Είσοδοι: 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, USB/ eSATA combo
Card reader: CF, SD+MMC, MS+MS Duo
RJ-45 LAN (10/100Mbps)

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mitsos

Torrent client παιζεi γι αυτο;

Κώστας Βλαχάκης

Καλή ερώτηση, βέβαια δεν έχω ασχοληθεί αλλά διαβάζω πως ναι 😉
https://goo.gl/35q4n

Θανάσης

Ελληνικούς υπότιτλους και youtube παίζει;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.