Atlas: Το ανθρωποειδές ρομπότ έμαθε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού

Τον Απρίλιο του 2014, παρουσιάστηκε το Atlas, ένα ανθρωποειδές ρομπότ της Boston Dynamics με τη χρηματοδότηση του αμερικανικού Πενταγώνου. Το ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πόλεμοι.

Μπορεί να περπατά, να τρέχει αλλά και να σηκώνει βαριά αντικείμενα, λειτουργίες χρήσιμες σε ένα πεδίο μάχης.

Όμως πλέον το Atlas εμπλούτισε τις δυνατότητές του και μπορεί να κάνει ακόμη και δουλειές του σπιτιού. Η ομάδα της IHMC Robotics το έκανε να κινείται στο περιβάλλον του πραγματικού κόσμου.

Όπως βλέπετε στο παρακάτω video το robot τακτοποιεί τα πράγματα του “σπιτιού”, σκουπίζει και χρησιμοποιεί ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα. θα ήταν πράγματι ο τέλειος μπάτλερ, αλλά δύσκολα θα έμπαινε σε κοινά σπίτια, μιας και θα κόστιζε μια περιουσία ενώ η ομάδα έκανε απλά δοκιμές για να δει αν λειτουργεί ο κώδικας, δεν σκοπεύει να το βγάλει στην αγορά.

Να πούμε επίσης ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο αργό απ’ότι φαίνεται στο video:

atlas robot chores, Atlas: Το ανθρωποειδές ρομπότ έμαθε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Καλη φαση αλλα δεν νομιζω να αξιζει να στειλουν ενα ρομποτ σε μάχη αντι να στειλουν εναν ανθρωπο γιατι και τα δυο μια σφαιρα ειναι. Και φυσικα το ρομπότ θα ειναι πιο ακριβό. Βεβαια κανενα μηχανημα δεν συγκρίνεται με την ζωη ενος ανθρωπου. Εκτος εαν ειναι θωρακισμένο το ρομποτ οποτε ισως να αξίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Boston Dynamics Robots

Boston Dynamics Stretch: Νέο Ρομπότ-αποθηκάριος

Το Stretch από την Boston Dynamics είναι ένα ρομπότ που μπορεί να μετακινεί 800 κιβώτια μέσα σε μία ώρα.

Gear Boston Dynamics featured

Ο σκύλος ρομπότ της Boston Dynamics βοηθάει ασθενείς με κορονοϊό

Οι σκύλοι ρομπότ της Boston Dynamics ρίχνονται στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό και βοηθάνε τόσο ασθενείς όσο και επαγγελματίες υγείας.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.