Rinspeed XchangE, Ένα concept αυτόνομης οδήγησης

Η Αυτόνομη Oδήγηση κατά την διάρκεια του 2013 έδωσε τροφή για πολλά δημοσιεύματα, με τις εταιρείες αυτοκινήτων να προβάλουν διαρκώς την εξέλιξη των οχημάτων τους καθώς και λεπτομέρεις για τα συστήματα που θα κληθούν να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε το όνειρο της αυτόνομης οδήγησης, όπως για παράδειγμα προσαρμοζόμενα συστήματα ελέγχου πορείας (adaptive cruise control), αυτόματα συστήματα παρκαρίσματος κ.ά.

Φανταζόμαστε ότι η αυτόνομη οδήγηση, δεν είναι ελκυστικη σε όλους, ειδικά σε όσους λατρεύουν κάθε πτυχή της αυτοκίνησης ή τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρόλα αυτά, θα είναι εξυπηρετική για κάποιους. Αν ήθελαν πάντως να κάνουν κάποιους ή όλους πιθανότατα να ενθουσιαστούν, θα έπρεπε να μας δώσουν ένα καθαρό όραμα, μία καθαρή ιδέα για όλα όσα θα είναι δυνατά με τις συγκεκριμένες τεχνολογίες στο μέλλον.

Σε ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα, που οδηγεί το ίδιο, ενώ οι επιβάτες του διαβάζουν εφημερίδα ή πίνουν τον καφέ τους, σαν να βρίσκονταν σπίτι τους. Αυτή την εικόνα, θέλησε να μας μεταφέρει η Rinspeed και το πρωτότυπο αυτοκίνητο της XchangE.

Το αυτοκίνητο έχει δύο σειρές καθισμάτων αεροπορικού τύπου, που μπορούν να περιστρέφονται ακόμα και σε σημείο να κοιτούν προς τα πίσω καθίσματα, συστήματα infotainment κ.α. Η Rinspeed δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το concept της, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου.

Rinspeed XchangE, Rinspeed XchangE, Ένα concept αυτόνομης οδήγησηςRinspeed XchangE, Rinspeed XchangE, Ένα concept αυτόνομης οδήγησης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manoles

Ποτε δε θα γινει αυτο οποτε αδικα ασχολειστε… ο μονος τροπος να υλοποιηθει ειναι να φτιαχτουν απτο μηδεν οι δρομοι και να ειναι ολα τα αμαξια αυτοματα.. οποτε, μονο στις ταινιες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.