Εμφάνιση “φωτογραφιών” με την βοήθεια βακτηρίων

O μικροβιολόγος Zachary Copfer βρήκε ένα εντελώς νέο τρόπο να δημιουργεί εικόνες με την βοήθεια βακτηρίων και τον ονόμασε Βακτηριοφωτογραφία (Bacteriography). H επινόηση έγινε κατά την διάρκεια του Master του στην έρευνα και πως αυτή εφαρμόζεται στις Καλές Τέχνες. Οι εικόνες του μπορούν να διατηρηθούν σκοτώνοντας τα βακτήρια και παγιδεύοντας το έργο σε στρώσεις ρητίνης και ακρυλικού υλικού.

Bacteriography, Εμφάνιση “φωτογραφιών” με την βοήθεια βακτηρίων

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros κ

γατάκια apple,samsung,htc,lg κλπ.το επόμενο κινητό μου θα έχει οθόνη 5τρις βακτήρια και θα είναι full hb(bacteria). κυριολεκτικά “ζωντανή” οθόνη. :PPPPPPP

Takis

Πραγματικά είναι πολύ πρωτότυπο!

my website

Αν και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, αυτό πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί.
Συγχαρητήρια για αυτη την παρουσίαση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

iPhone 6 και iPhone 6 Plus, Στην κορυφή των φωτογραφικών smartphones

To iPhone της Apple είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones ανάμεσα στους φωτογράφους. Η DxO Mark πέρασε τη νέα κάμερα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από τα απαραίτητα τεστ για να διαπιστώσει κατά πόσο αυτή έχει βελτιωθεί από το προηγούμενο μοντέλο αλλά και που βρίσκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Smartphones Android Android Smartphones PTTL

Samsung Galaxy K Zoom ελληνικό hands-on video από το pttl.gr

Τα παιδιά από το pttl.gr έχουν στα χέρια τους το Samsung Galaxy K Zoom και πραγματοποίησαν το πρώτο ελληνικό hands-on video. Δείτε και μάθετε ποια είναι η γνώμη ενός επαγγελματία φωτογράφου για τις φωτογραφικές δυνατότητες του Galaxy K Zoom με κάμερα 20.7 Megapixel και φακό με οπτικό ζουμ 10x. Αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα με τιμή […]

Gear Nikon PTTL

Nikon Coolpix S810C, Με Android 4.2.2 και Google Play

Η Nikon Coolpix S810C έχει ανάλυση 16 Megapixel, οθόνη αφής 3 ιντσών και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.2.2 Jelly Bean με πρόσβαση στο Google Play. Ενσωματώνει αισθητήρα επεξεργαστή EXPEED C2, φακό με οπτικό zoom 12x και οπτικό σταθεροποιητή. Έχει Wi-Fi, εσωτερική μνήμη 4GB και GPS.

Gear PTTL

Reflecta Smartphone Scanner, Μετατρέψτε σε ψηφιακά αρχεία slide και αρνητικά 35mm

Το Reflecta Smartphone Scanner είναι συμβατό με τα iPhone 4/4s/5/5s, όπως επίσης και τα Samsung Galaxy S2/S3/S4. Συνδέοντας το Reflecta Smartphone Scanner με μια από τις παραπάνω συσκευές, είναι εύκολο να μετατραπούν σε ψηφιακά αρχεία τα slide και αρνητικά 35mm, καθώς και φωτογραφίες διαστάσεων 9×13 και 10×15 εκ.