StoreDot: Μπαταρία που φορτίζει σε ένα λεπτό έρχεται το 2016

Ο μεγάλος πονοκέφαλος στα σημερινά κινητά δεν είναι η καλύτερη κάμερα, οθόνη ή το premium design, αλλά όπως δείχνουν έρευνες και η καθημερινή μας προσωπική εμπειρία, το πιο σημαντικό είναι η μπαταρία. Στις σημερινές ναυαρχίδες η μπαταρία θέλει καθημερινή φόρτιση και στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να αντέξει παραπάνω από μία μέρα.

Η πολυπόθητη επανάσταση που περιμένουμε εδώ και καιρό με μικρού μεγέθους και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, μάλλον δεν προβλέπεται αν έρθει σύντομα. Μια Ισραηλινή startup ονόματι StoreDot, η οποία δεν έφτιαξε την τέλεια μπαταρία που αντέχει για μέρες, αλλά βρήκε τον τρόπο να φορτίζει σε ελάχιστο χρόνο. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι θέλει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του χρόνου.

Η StoreDot ανήκει στο τμήμα νανοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Tel Aviv που ασχολείται με την θεραπεία του Alzheimer. Ένα από τα αρνητικά της StoreDot μπαταρίας είναι ότι έχει μικρότερο μέγεθος από αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα σε κινητά, όμως το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να φορτίσει σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Δυστυχώς η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα smartphones και tablets που κυκλοφορούν ήδη, αλλά η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με 15 κατασκευαστές και μέχρι το τέλος του 2016 μπορεί να τη δούμε σε κάποιες συσκευές.

Το να μπει μια τέτοια μπαταρία στο κινητό σημαίνει ότι το κόστος του θα αυξηθεί κατά 50 δολάρια, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις μπαταρίες των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με την StoreDot φορτίζουν σε 5 λεπτά αρκετά για να αντέξουν γύρω στα 250 χιλιόμετρα.

μπαταράι φορτίζει σε 1 λεπτό, StoreDot: Μπαταρία που φορτίζει σε ένα λεπτό έρχεται το 2016

μπαταράι φορτίζει σε 1 λεπτό, StoreDot: Μπαταρία που φορτίζει σε ένα λεπτό έρχεται το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panakart

Συνεχώς για επαναστατικές μπαταρίες διαβάζουμε και μπαταρίες δεν βλέπουμε..

Sot11

Οκ να φορτίζει σε ένα λεπτό αλλα να έχει κι μια στοιχειώδη αντοχή η μπαταρια, όχι κάθε τρεις ώρες να θέλει φόρτιση!

foivos1k

Όχι Αλλο πολλά υποσχόμενες μπαταριες. Όχι Άλλο “μπαταρία που… ερχεται”.

Νίκος 31

Καλό νέο για όσους παίζουνε Candy Crash, που ρουφάει την μπαταρία με το καλαμάκι (του φραπέ όχι του φρέντο).

Ας κοιτάξουνε να αυξήσουνε την χωρητικότητα και βλέπουμε για τους χρόνους φορτίσης. Έφτασε η χωρητικότητα της μπαταρίας στο απόγειο της και τώρα κοιτάμε και τον χρόνο φόρτισης τρομάρα τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.