BBC: Τηλεκοντρόλ που αλλάζει κανάλια με τη σκέψη [video]

Αν νομίζετε ότι η εποχή που θα ελέγχουμε την τηλεόρασή μας με το μυαλό είναι μακριά, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το BBC σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας This Place, ανέπτυξαν έναν τρόπο με τον οποίο μπορείς να αλλάξεις κανάλια στην τηλεόραση με την χρήση ενός φτηνού αναγνώστη εγκεφαλικών κυμάτων.

Το εντυπωσιακό αυτό headset δουλεύει αρχικά πειραματικά με το iPlayer, που είναι μια υπηρεσία on-demand του BBC. Οι χρήστες μπορούν να χειριστούν την εφαρμογή με τον να συγκεντρώνονται ή να χαλαρώνουν τον εγκέφαλό τους.

Ο Cyrus Saihan, επικεφαλής του BBC Digital Division, αναφέρει ότι “Είναι ένα εσωτερικό prototype, ώστε να δώσουμε κάποιες ιδέες για το πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον”.

Στις πρώτες δοκιμές, 10 μέλη του BBC προσπάθησαν να ξεκινήσουν το iPlayer με το headset και να αλλάξουν προγράμματα. Στο τέλος όλοι τα κατάφεραν, αν και για κάποιους ήταν πιο δύσκολο. Φυσικά αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλεκοντρόλ κανονικά και με την πάροδο των χρόνων η τεχνολογία αυτή φαίνεται να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη.

Πως σας φαίνεται η ιδέα να ελέγχουμε τις συσκευές μας με το μυαλό μας;

Δείτε το video:

BBC: Τηλεκοντρόλ που αλλάζει κανάλια με τη σκέψη [video], BBC: Τηλεκοντρόλ που αλλάζει κανάλια με τη σκέψη [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Επειδή σαν Έλληνες μάλλον ποτέ δεν θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τις συσκευές μας με τη φωνή μας, τότε καλώς να μας έρθουν τέτοιες τεχνολογίες. Βέβαια δεν είναι τόσο απλό ακόμα θέλει εξάσκηση γιατί δεν είναι κάτι φυσικο όπως ο προφορικός λόγος, αλλά και η τεχνολογιά αυτή θέλει δουλίτσα ακόμα, ωστόσο στο άμεσο μέλλον θα δούμε άλματα.

Αλήθεια οι τεχνολογίες με gesture control που επίσης τις θεωρώ φυσικές και εργονομικές γιατί είναι τόσο στάσιμες; Πχ https://techblog.gr/gadgets/nod-ring-gesture-remote-controll-9876/ και το φοβερό https://techblog.gr/gadgets/myo-gesture-control-gadget-9876/

Darth

@Panos7GR σε λίγο Ελλάδα δεν θα υπάρχει στον χάρτη ποια……. σιγά μην ασχοληθούν εταιρείες με αυτήν

Panos7GR

Άλλη κουβέντα ανοίγεις, πάντως θα υπάρχει και θα παραυπαρχει στις εταιρείες λογω φθηνά εργατικά χέρια και μισθούς πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games BBC PlayStation 5

Το BBC iPlayer φτάνει επιτέλους στο PS5 με υποστήριξη 4K

Το BBC φέρνει επιτέλους την εφαρμογή του iPlayer στο PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία της κονσόλας.

Internet BBC Star

BBC: Δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις από hackers

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο των χάκερς στο BBC σήμερα ήταν οι εκτεταμένες επιθέσεις σε όλες τις σελίδες της. Στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις (istributed denial of service) με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να μην έχουν πρόσβαση ούτε στις ιστοσελίδες ούτε στην πλατφόρμα του iPlayer.

News BBC Star

BBC: Πειραματίζεται με ταινίες που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σου

Το BBC εργάζεται πάνω σε ένα νέο project, το Visual Perceptive Media, το οποίο πειραματίζεται με ταινίες που προσαρμόζονται ανάλογα με τον θεατή. Αυτό σημαίνει ότι διάφορα στοιχεία της ταινίας όπως ο ήχος ή και τα πλάνα, θα προσαρμόζονται με βάση το ποιος παρακολουθεί την ταινία εκείνη τη στιγμή.