Beats: Τα 200 δολαρίων ακουστικά της κοστίζουν 18 δολάρια

Η Beats είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά στα ακουστικά. Αυτό ίσως δεν έχει απόλυτη σχέση με την ποιότητα αλλά περισσότερο με το marketing, καθώς πολλοί αθλητές, μουσικοί και celebrities χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ακουστικά σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Επιπλέον, η Beats είναι μια εταιρεία που θα λέγαμε έχει premium τιμές στα προϊόντα της. Για παράδειγμα τα ακουστικά Beats Solo HD τιμολογούνταν στα 200 δολάρια το 2013 που κυκλοφόρησαν. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πόσο κόστισαν για να κατασκευαστούν; Σύμφωνα με τον μηχανικό Avery Louie, ο οποίος άνοιξε τα ακουστικά, βρήκε ότι τα κομμάτια των ακουστικών κοστίζουν 18 δολάρια.

Φυσικά πριν βγάλουμε το τελικό συμπέρασμα τα 18 δολάρια αφορούν τα υλικά μόνο και όχι τα υπόλοιπα κόστη. Για παράδειγμα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι για να τα σχεδιάσουν, το εργοστάσιο για να τα κατασκευάσει, οι άδειες για τις τεχνολογίες, το marketing, η διανομή και άλλα πολλά που μπορεί να μην μπορούμε να φανταστούμε σαν απλοί καταναλωτές.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι κατά το άνοιγμα των ακουστικών βρέθηκε ότι είχαν 4 κομμάτια από μέταλλο, με μόνη λειτουργία να κάνουν τα ακουστικά να φαίνονται πιο βαριά.

Beats: Τα 200 δολαρίων ακουστικά της κοστίζουν 18 δολάρια, Beats: Τα 200 δολαρίων ακουστικά της κοστίζουν 18 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Οχι οτι θεωρηθηκαν και ποτε σοβαρα ακουστικα αλλα ξεπερναν και την apple η την audi σε υπερχρεωση…

peristeri

Ειναι γνωστο εδω και καιρο αυτο για τα ακουστικα της beats και πολλοι ειναι αυτοι που θεωρουν οτι επειδη ειναι τοσο ακριβα, ειναι και τα καλυτερα.

John

Η μία εταιρεία “φούσκα” (Apple) αγόρασε την άλλη (Beats).

Machete

Η apple και η beats σας γλεντανε !

forneverarrow

Επειδή έχω τα urBeats εδώ και δύο χρόνια (τα πήρα 109€) μπορώ να πω με ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να βάλω αλλα ακουστικά στα αυτιά μου. Άψογη ποιότητα ήχου ακόμα και σε υψηλές νότες. Για RnB και Jazz δεν βρήκα τίποτα καλύτερο, οπότε χαλάλι τα λεφτά.

One

Πρόβατα του μάρκετινγκ… Μπε… Μπε…

Αφού υπάρχουν καμένοι που τα αγοράζουν καλά κάνει η beats και η κάθε beats.

Andreas_FrenzY

@forneverarrow
Γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφεις.
Δοκίμασε κανα ακουστικό της προκοπής από Shure, Klipsch, AKG, Sennheiser, Bowers and wilkins
η Audio Technica και μετά έλα να μας πεις πόσο καλά ακούγονται.
Προσωπικά έχω τα Audio Technica M50x και τα Sennheiser Momentum και σου λέω ότι τα beats είναι κοριτσίστικο παιχνιδάκι μπροστά τους…

Τελης

Μερικοί άνθρωποι γουστάρουν να τους δουλεύουν.

spiros

Σε αυτες τις τιμες μονο μια εταιρια αξιζει..απλα sennheiser..

παπαροκάς tiamat

ναι ρε forneverarrow, τι @πεταξες !

One

@spiros η sennheiser ειναι καλύτερη απο τη beats αλλα κι αυτη πιο πολυ στο μάρκετινγκ βασίζεται εχει ενω βαζει περισσότερα πρίμα και μπάσα για να ξεγελά το κόσμο. Για μενα καλύτερα ακουστικά απο οσα εχω ακουσει έχουν η Sony, η Pioneer και η Audio-Technica. Εγω εχω τα Sony mdr-1rbt και ουτε υπερβολικά μπάσα εχουν, ουτε υπερβολικά πριμα, ουτε ψεύτικα εφέ και ειναι πολυ άνετα και ολη μερα να τα φορας και κυρίως χωρίς καλώδιο.

dimitrinho

Εγω ψαχνω κατι ακουστικα κεφαλης για να μιλαω με αυτα στο τηλεφωνο με την ανεση μου ακομη και οταν βγαινω εξω και επειδη γενικα θεωρουνται αντιαισθητικα για εξω σκεφτομαι να προτιμησω τα beats που ειναι και ομορφα εσεις τι λετε;

Ιωαννης jb

Υπερτιμημένα ακουστικά!
Έχουν πάνω τεχνολογίες η οποίες κάνουν μερικά τραγούδια να ακούγονται πολυ ωραία! Μερικά house κομματάκια παίζουν εντυπωσιακά και όχι μόνο
Δε θα έπαιρνα όμως beats audio!
Διότι με ίδια ή και λιγότερα λεφτά παίρνεις ακουστικά που αναπαράγουν πιο πιστά τον ήχο!

forneverarrow

Προφανώς έπεσα σε guru της τεχνολογίας ήχου εδώ ή σε κανένα ηχολήπτη του Hollywood… Μάθετε επιτέλους να δέχεστε την άποψη του άλλου! Τα urBeats σε περίπτωση που δεν το ξέρετε είναι earpods και όχι headphones. Επίσης, δεν μιλάω για επαγγελματικό ήχο. Για τις δικές μου ανάγκες πως να το κάνουμε, ούτε τα ακουστικά της Sony ούτε της Apple φτάνουν τα Beats.

Andreas_FrenzY

@forneverarrow
Σε περίπτωση που αναφέρεσαι στην απάντηση μου.
1ον Προφανώς δεν έχεις ακούσει ήχο υψηλής ευκρίνειας, πράγμα που γίνεται έκδηλο από το ότι
με θεωρείς κάποιον “ηχολήπτη του Hollywood” με απλή παράθεση σοβαρών εταιριών κατασκευής ακουστικών.
2ον Είμαι πιανίστας και θυασώτης του ποιοτηκού ήχου.
3ον Εσύ μάθε να δέχεσαι την άποψη κάποιου που γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω από εσένα.
Και τέλος τι να δεχθώ; Ότι τα beats είναι καλά ακουστικά; Στο ξαναλέω ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
Για 100ε υπαρχουν ψείρες που πετάνε. Για δοκίμασε Denon η Klipsch.

Βαγγος

Οπως αναφερει και το αρθρο η τιμη τους ειναι αυτη που ειναι λογω πχ της τεραααστιας διαφημισης που γινεται και λιγοτερο για μισθους προσωπικου και συναφη….και κτ ακομα παιδια συγγνωμη π ειναι ακυρο μ. Το αρθρο …αλλα σκεφτομαι να αγορασω ακουστικα κ. Εχω καταληξει στα sennheizer hd439 ….εχετε να μου προτεινετε κτ αλλο κατω απο 100 ευρω?σας ευχαριστω:-)

kangourosaurous rex

Ε οχι και τα beats καλύτερα απο τα sony που με κατω απο 100 ευρο τα. Χαλκινα sony mdr ex650 ειναι τα καλυτερα στο κοσμο.

Για πάνω απο 100 ευρο πας σε b&w και shure και καθαρισες.

Ουτε στον υπνο τους τα beats δεν πιάνουν τα sony ακομα και τα φτηνιαρικα ex 450 ειναι κλασεις ανωτερα.

Ακουστε δοκιμάστε και μετα να έχετε αποψη.

Γιώργος

Kι΄εγώ Sennheiser προτιμώ για την ποιότητά τους στον ήχο, αλλά δεν θα πάρω μόνο και μόνο επειδή είναι Γερμανικά. Οτιδήποτε άλλο εκτός από Γερμανικά. Δόξα το θεό υπάρχουν κι’ άλλα πολύ καλά εξίσου με τα Sennheiser. Μπούκοτάζ στα Γερμανικά!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Beats

Beats Studio Buds +: Με βελτιωμένο ANC και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η Apple παρουσίασε επίσημα τα τελευταία της Beats Studio Buds + με βελτιωμένη λειτουργία ακύρωσης ενεργού θορύβου (ANC).

Gear Apple Beats

Apple Beats Studio Pro: Ετοιμάζονται τα νέα ακουστικά

Η Apple εργάζεται πάνω σε νέα ακουστικά Beats Studio Pro, όπως αποκαλύπτει ο κώδικας που βρίσκεται στην υποψήφια έκδοση macOS Ventura 13.4.

Gear Amazon Apple Beats

Beats Studio Buds+: Με νέα, διάφανη σχεδίαση και βελτιωμένη ακύρωση θορύβου

Τα Beats Studio Buds+ της Apple καταχωρήθηκαν στο Amazon, παρέχοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα νέα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές.

Gear Beats

Beats Fit Pro: Έρχεται σε τρία νέα χρώματα

Τα νέα Beats Fit Pro θα είναι διαθέσιμα σε τρεις επιπλέον χρηματικές επιλογές, το Tidal Blue, το Coral Pink και το Volt Yellow.