Bigbelly: Μπορείς να φανταστείς έναν κάδο απορριμμάτων να μιλάει;

Η Qualcomm γνωστή για τους επεξεργαστές Snapdragon για smartphones και tablets, τώρα επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες όπως smartwatches, smartglasses και άλλες συσκευές που συνδέονται στο ίντερνετ. Ένας ακόμα επεξεργαστής της Qualcomn υλοποιεί το όραμα της Qualcomm για τη δική της διαδικτυωμένη πόλη.

Το Bigbelly είναι ένας έξυπνος κάδος απορριμμάτων που ήδη βρίσκεται σε πολλά σημεία ανά τον κόσμο. Η «καρδιά» του είναι ένα modem 3G Gobi με GPS.

Φαντάσου μια πόλη με χιλιάδες Bigbellies, όλοι συνδεδεμένοι σ’ ένα κεντρικό σημείο, δίνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το ποιος κάδος χρειάζεται άδειασμα, που χρειάζονται περισσότεροι κάδοι, ακόμα και εάν το εσωτερικό τους ζεσταίνεται ή μυρίζει άσχημα.

Αύτη η λειτουργία επιτυγχάνεται μέσω τροφοδοσίας από ένα τεράστιο ηλιακό πάνελ στην κορυφή, το οποίο ηλεκτροδοτεί μια εσωτερική μπαταρία για να μεγιστοποιήσει το χώρο της. Ακόμα και η πόρτα μπορεί να κλειδωθεί ασύρματα μόλις γεμίσουν, ή σε μια περίπτωση ανάγκης.

Έπειτα από τις πληροφορίες που λαμβάνουν για τον κάθε κάδο, η διαχείριση τους βελτιώνεται σημαντικά και προσαρμόζονται αναλόγως με τις ανάγκες που προκύπτουν. Τα απορριμματοφόρα για παράδειγμα, στέλνονται όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, κι έτσι έχουμε μείωση χρόνου και μόχθου.

Bigbelly, Bigbelly: Μπορείς να φανταστείς έναν κάδο απορριμμάτων να μιλάει;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».