Binary Pixels, HDR φωτογραφίες με μία μόνο λήψη

Η εταιρεία Rambus ανακοίνωσε την νέα τεχνολογία αισθητήρα Binary Pixels, η οποία σκοπεύει να φέρει την δυνατότητα καταγραφής εικόνων μεγάλου δυναμικού εύρους (HDR) σε μικρού μεγέθους αισθητήρες. Η νέα τεχνολογία, η οποία θα εφαρμοστεί αρχικά σε smartphones, υπόσχεται ότι θα είναι δυνατή η δημιουργία μίας HDR φωτογραφίας μόλις με μία λήψη.

Επιπλέον η αμερικανική εταιρεία πιστεύει ότι η νέα τεχνολογία θα μειώσει τον ψηφιακό θόρυβο ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμη να παντρέψει την νέα τεχνολογία με CMOS αισθητήρες χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες τρόπους κατασκευής.

Binary Pixels, Binary Pixels, HDR φωτογραφίες με μία μόνο λήψη

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Αυτά είναι! Όχι ultrapixel και πράσινα άλογα… (συγγνώμη, αλλά έπρεπε να το πω). Η HTC μας έταζε, από αλλού είδαμε καινοτομία στην κάμερα. Αν κι ακόμα δεν έχουμε πολλά κριτήρια γιατί είναι νωρίς.

Νικος

Κατσε να το δουμε και στην πραξη και μετα βλεπουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;