Blade: Το πρώτο 3D printed supercar με Bi-fuel κινητήρα 700 HP

Η Divergent Microfactories δημιούργησε ένα νέο concept car, ονόματι Blade, το οποίο φέρνει 3D printing τεχνολογια μαζί με έναν bi-fuel κινητήρα 700 ίππων. Το εντυπωσιακό είναι ότι συνδυάζει 3D printing τεχνολογία μαζί με carbon fiber, για να επιτύχει ευελιξία της γραμμής και την ταχεία κατασκευή του.

Ο CEO της Divergent Microfactories αναφέρει ότι η κανονική διαδικασία για την κατασκευή αυτοκινήτων έχει μεγάλα κόστη και επίσης είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, την ώρα που το 3D printing είναι πιο οικονομικό, με το μόνο μειονέκτημα να απαιτεί παραπάνω ώρα για την κατασκευή ενός κομματιού.

Το 3D printing αφορά τα κομμάτια αλουμινίου, τα οποία ολοκληρώνουν το παζλ με τα κομμάτια του carbon fiber. Όλα αυτά ενώνονται κομμάτι κομμάτι και σχηματίζουν το σασί του αυτοκινήτου. Αναφέρεται ότι ένα σασί κατασκευασμένο με αυτό τον τρόπο είναι 90% πιο ελαφρύ από ένα παραδοσιακό σασί.

Φυσικά σε ένα τέτοιο project δεν θα ταίριαζε ένας συμβατικός κινητήρας. Ο 700 ίππων bi-fuel κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιεί CNG και βενζίνη, και το όχημα μπορεί να κάνει τα 0-100kph σε 2 δευτερόλεπτα. Zυγίζει 635 κιλά και θα κυκλοφορήσει σε αρκετά περιορισμένο αριθμό. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη την τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας.

Blade: Το πρώτο 3D printed supercar με Bi-fuel κινητήρα 700 HP, Blade: Το πρώτο 3D printed supercar με Bi-fuel κινητήρα 700 HP

Blade: Το πρώτο 3D printed supercar με Bi-fuel κινητήρα 700 HP, Blade: Το πρώτο 3D printed supercar με Bi-fuel κινητήρα 700 HP

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Τεχνικός

Πάνω σε αυτό το σασί-παρκοκρέβατο θα βάλουν κινητήρα 700 ίππων;

Αλλά για να μην αδικώ την εταιρεία, δεν λέει πουθενά ότι θα μπαίνει και άνθρωπος μέσα. Οπότε σαν παιχνίδι, μια χαρά το βλέπω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.