BMW i8 Mirrorless: Τέλος εποχής για τους εξωτερικούς καθρέφτες; [CES 2016]

Η BMW βρέθηκε στην έκθεση CES 2016 όπου παρουσίασε μια prototype έκδοση της BMW i8 στην οποία οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Η BMW σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τομέα των αυτοκινήτων, ο οποίος μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει σημαντικές καινοτομίες που κάνουν τα οχήματα ακόμη πιο έξυπνα.

Μια κάμερα έχει τοποθετηθεί σε κάθε μια από της πόρτες της BMW i8 Mirrorless, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να είναι οι παραδοσιακοί καθρέφτες ενώ υπάρχει και μια κεντρική στην κορυφή του πίσω παρμπρίζ. Οι κάμερες μεταδίδουν την εικόνα σε μια κεντρική οθόνη επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε 3 εικόνες ταυτόχρονα χωρίς να γυρίζουν το κεφάλι.

Όσον αφορά στη νεκρά γωνία, η κάμερα μπορεί να ειδοποιεί τον οδηγό αν έρχεται κάποιο άλλο όχημα με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που αλλάζει λωρίδα. Οι πλαϊνές κάμερες έχουν επικάλυψη από θερμαινόμενο Gorilla Glass, που κρατά τον φακό καθαρό από βρομιά και πάγο.

Επίσης, η BMW αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο σύστημα ο οδηγός θα μπορεί να έχει καλύτερη ορατότητα τη νύχτα ενώ παράλληλα χάρη στο νέο design το αυτοκίνητο γίνεται πιο αεροδυναμικό, άρα λιγότερη κατανάλωση καυσίμων.

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση CES 2016

bmw i8 mirrorless, BMW i8 Mirrorless: Τέλος εποχής για τους εξωτερικούς καθρέφτες; [CES 2016]

bmw i8 mirrorless, BMW i8 Mirrorless: Τέλος εποχής για τους εξωτερικούς καθρέφτες; [CES 2016]

bmw i8 mirrorless, BMW i8 Mirrorless: Τέλος εποχής για τους εξωτερικούς καθρέφτες; [CES 2016]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Το ερώτημα είναι τι γίνεται σε περίπτωση που χαλάσει και το κόστος επισκευής…

Kostas

η χαρα του κλεφτη

jonjon

Το εχουν παρουσιάσει και άλλες εταιρίες στο παρελθόν , σε πρωτότυπα στην παραγωγή ακόμα δεν υπάρχει αμάξι που να τους έχει.
Πλεονεκτήματα: τέρμα τύφλα σημεία καλύτερη πληροφόρηση
Μειονέκτημα: κόστος! ! ! ! Αν τον χρεώνουν το πολυ ενα 50 ευρώ Κάτι γίνεται.

ChrisG

μειονέκτημα σοβαρό το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.κάθε λίγο και λιγάκι θα τα βρίσκουν ή σπασμένα ή κλεμένα.προσωπικά ποτέ δεν θα αγόραζα αμάξι με τέτοιο σύστημα.ο μόνος τρόπος να γλιτώνει το παραπάνω…κλείδωμα στο γκαράζ.εάν οι κάμερες μπούνε στο εσωτερικό του αμαξιού όπως η πίσω τότε κάτι γίνεται(θα μου κάποιος δεν θα έχει οπτική γωνία).για το κόστος απο την στιγμή που θα μπούνε σε όλα τα αυτοκίνητα θα είναι και το ανάλογο όπως και τώρα.πάς να αλλάξεις σπασμένο καθρέπτη και σου βγαίνει ο κούκος αιδόνι.δεν νομίζω να περπάτησει.και αυτοί που θα το παίρνουν θα είναι αυτοί που η τσέπη τους βαστάει γερά.

Κωνσταντίνος

Μια καλη ιδεα για τουε κλεφτες οου αναφερουν οι περισσοτεροι,ειναι οι καμερες ,με το που ξεκιναει να λειτουργει ο κινητηρας να βγαινουν αυτοματα απο κει που ειναι η βαση,και οποτε σβηνει να ξαναμπαινουν μεσα..Δεν πιστευω να ειναι κατι δυσκολο αυτο.

ChrisG

το να μπαίνει η κάμερα μέσα στο σύστημα της βάσης δεν θα αλλάξει τίποτε,καθώς το να προκληθεί σπάσιμο ή κλέψιμο ακόμη και με ένα πλαστικό κάλυμα θα είναι αστείο.με ένα αιχμηρό αντικείμενο μπορείς να διαλύσεις όλο το σύστημα ή να κατεβάσεις τον ίδιο τον καθρέπτη με ένα χτύπημα προς τα κάτω.το ότι θα έχει κάμερα εκείνο έιναι που θα τους εξιτάρει και θα τα πουλάνε στην μάυρη αγορά ιδιαίτερα αν έχουν μεγάλη ανάλυση και χρωματική απόδοση.

Nikos

Όταν θα είναι όλα έτσι και να μην θες θα το πάρεις. Μας έχουν βάλει πλέον κάμερες παντού και το συνηθίζει ο κόσμος.

Nio

Χωρίς να θέλω να φλυαρω αυτό το είχαμε σκεφτεί αιώνες πριν κα.BMW αλλά δεν έχουμε αυτοκίνητοβιομηχανια για να το επιδειξουμε….
Περί ασφάλειας των καμερων αν αυτές βγαίνουν από το αυτοκίνητο δεν τις πειράζει κανένας. Όπως η τάπα του αυτοκινήτου για την βενζίνη έτσι και αυτές θα ανοίγουν όμορφα καλυμμένες με μέταλλο βαμμένο στο χρώμα του αυτοκινήτου και όταν κλείνουν δεν θα χωράει ούτε κατσαβίδι. Και οι καθρέφτες οι απλοί με τα ενσωματωμένα φλας για καμιά μερσεντες ή BMW από τριακοσια ευρώ ξεκινάνε. Γιατί να μην βγούμε έξω παγανια να αρχίζουμε να σπάμε καθρέφτες? Τι λέτε? Και στα παρ μπριζ θα αφήνουμε κάρτες από φαναρτζιδικα…

ChrisG

@Nikos +1 και αν αναλογιστούμε το πόσο εύκολα θα μπορούνε να χακάρονται απο μυστικές υπηρεσίες και hackers αφου τα περισσότερα σε λίγα χρόνια θα θέλουν Net για την αυτοκίνηση και άλλες ζωτικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο…οι κάποτε ταινίες ΕΦ όπως φαινόταν αδύνατες για τους ανθρώπους της εποχής εκείνης,αλλά σήμερα τα ζούμε έτσι…και τώρα αλλά με γρηγορότερους ρυθμούς θα συμβεί και σήμερα.στην ουσία είναι μία κερκόπορτα που θα σε συντροφέυει κάθε λεπτό και ώρα.πιστεύω ακράδαντα οτι όλα γίνονται για τον Παγκόσμιο έλεγχο και όποιος θα ελέγχει το σύστημα σε κάθε στιγμή θα επωφελείται.ταινίες όπως Person Of Interest κ.α μας δείχνουν ήδη αυτό που ζούμε και θα ζήσουμε σε χειρότερη μορφή.η τεχνολογία στο τέλος μόνο έναν θα υπηρετεί και δεν θα μπορεί να κάνει κανείς τίποτε αφού εμείς αμάσητα θα τους έχουμε παραδώσει όλες τις ελευθερίες μας.το να αντιδράσεις μετά απλά θα σε ρίχνει στο κένο.όποιος δεν βλέπει που οδηγούνε κάμερες κυκλοφορίας,κάμερες σε μετρό,κάμερες σε TV(ήδη υπάρχουν),κάμερες στους δρόμους,κάμερες σε μαγαζιά,πλατείες,drones,ιπτάμενα drones με ηλιακή φόρτιση,κάρτες και τσιπακια βιομετρικά…απλά είναι πολύ τυφλός ή συνειδητοποιημένα έχει παραδοθεί σε αυτό που έρχεται ή καλύτερα έχει δομηθεί ήδη. τώρα με το αμάξι κλείνει ακόμη ενα σημείο.κάποιες φορές είναι προτιμότερο να κάνεις λίγο πίσω δείχνοντας οτι αρνείσαι… Συνέχεια »

Panos7GR

Δεν την θέλουμε αυτή την τεχνολογία ρε BMW πως να το κάνουμε; Θα μας κλέβουν τις κάμερες τα κλεφτρονια. Βασικά ούτε καθρέφτες θέλουμε γιατί μπορούν να μας τους σπάσουν τίποτα οχτροί μας ή να μας τους βάψουν με σπρέι τα πιτσιρικια της γειτονιάς για να σπάσουν πλάκα. Βασικά ούτε αμάξια θέλουμε γιατί μπορεί να εκραγούν.

-Γιατί υπάρχουν τεχνοφοβικοί σε site τεχνολογίας;

Petros

@Panos7GR:
Υπάρχουν επειδή έχουμε ελευθερία. Κράτα ανοιχτά τα αυτιά σου. Το να ακούμε αντίθετες απόψεις μας κάνει εξυπνοτερους.

ChrisG

προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που άν τους βάλεις και μία κάμερα στον κ@@@ θα νοιώσουν high tech…το να είσαι σήμερα σκεπτόμενος τελικά και να καταλαβαίνεις περισσότερα απότι βλέπεις και σου πασάρουν κάποιοι είναι τεχνοβοφία…χαχα…οκ….

Panos7GR

@Petros: Ναι “ελευθερία” έχουμε αλλά εμένα πχ ρε φίλε δεν μ αρέσει το κυνήγι γιατί να μπω σε site/forum/blog για κυνήγι και να γράφω ότι είναι φονιάδες; Με αυτήν τη λογική έκανα την προηγούμενή μου ερώτηση. Η πρόοδος σίγουρα ήρθε μέσα από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν ήρθε ούτε θα έρθει ποτέ μέσα από ηλίθιες απόψεις τύπου “δεν το θέλουμε γιατί θα μας τα κλέβουν”. Με την ίδια λογική να μην πάρεις ποδήλατο γιατί αν το έχεις κλειδωμένο και δεν μπορούν να στο κλέψουν ολόκληρο, θα σου κλέψουν τις ρόδες. Επίσης άφησε το μανίσιο player του αυτοκινήτου σου ακόμα κι αν δεν ταιριάζει στις ανάγκες σου γιατί αν αγοράσεις άλλο, μπορεί να στον κλέψουν.

@ChrisG: Ένα πράγμα θα σου πω: Έχεις smartphone και με δυο κάμερες μάλιστα που η μία κοιτά την μάπα σου και η άλλη τον υπόλοιπο κοσμο. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.

ChrisG

οι κάμερες είναι καλυμμένες και βλέπουν την μάπα μου όποτε εγώ θέλω.το ίδιο και στο desktop κ.ο.κ.σου είπα ότι απορία έχεις να με ρωτάς.και αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις αντιθέτων των δικών σου μην τις διαβάζεις.μαζί με την τεχνολολογία έχουμε και Δημοκρατία που μάλλον θα σε ενοχλεί.άλλο τεχνολογία και άλλο τεχνολαγνεία.

Panos7GR

Σωστά μάντεψες δεν μ αρέσουν οι αντίθετες απόψεις, ούτε οι μαύροι. Επίσης ούτε οι ομοφυλόφιλοι, οι τσιγγάνοι και τώρα που το σκέφτομαι ούτε Εβραίοι. Και υπήρξαν ποτέ στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο Άουσβιτς πήγαιναν εθελοντικά.

Η κάμερα σε βλέπει όποτε θες εσύ, αλλά θα σε δει. 😉 Επιπλέον η πίσω κάμερα όμως γιατί να δείχνει συνέχεια εμένα; Γι αυτό έχεις προνοήσει; Για τους υπόλοιπους αισθητήρες που έχει το smartphone σου τι κάνεις; Για τις τηλεφωνικές σου συνομιλίες που καταγράφονται; Για το τηλεφωνικό σου σήμα που είναι παρακολουθήσιμο; Ασ’το φίλε… get a life!

Υ.Γ.: Από την στιγμή που μπήκε “εγκέφαλος” στο αυτοκίνητό σου, είσαι επιρρεπής στο hackάρισμα και στη παρακολούθηση.

ChrisG

στο αυτοκίνητο μου δεν έχω online πρόσβαση.οι κάμερες οτι έχουν ακτίνες θερμικές η x πρώτη φορά το διαβάζω.με βλεπει η μπροστά εμένα και η πίσω εσένα…οκ…ότι πείς.μαύροι άσπροι κόκκινοι,εβραίοι στρατόπεδα,ομοφυλόφιλοι…ότι πείς.οκ και σε αυτό…:)οι αισθητήρες βαρύτητας και θερμοκρασίας θα με χακέψουν…ουυυυ…φοβερή τεχνολογία.οι συνομιλίες μου παρακολουθούνται.τι προτότυπο…wow…θα πάρω την cosmote να της κάνω “μήνυση” διότι “εξαπατήθηκα” ο κακομοίρης…χαχα…ζωή έχω…εκτός κι άν ξέρεις κάτι παραπάνω.
τελικά που καταλήξαμε;

Γιωργος

Ο άλλος λέει ” Μειονέκτημα: κόστος! ! ! ! Αν τον χρεώνουν το πολυ ενα 50 ευρώ Κάτι γίνεται.”
η αυτό με τους κλέφτες που λετε πολλοι…
Τι λέτε ρε άνθρωποι.!!??? Αυτός που θα το αγοράσει το αμάξι θα έχει και τα χρήματα για συντήρηση και το γκαράζ του για να το βάζει μέσα…δεν θα το παρκάρει στα σοκάκια της γειτονιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Οι κάτοχοι iPhone 15 που οδηγούν αυτοκίνητο BMW καλούνται να μην το φορτίζουν με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.

Business Apple Car BMW CES 2023

CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα το ηλεκτρικό σπορ σεντάν i Vision Dee στην CES, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φαίνεται σαν βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Business Amazon BMW

BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Ο όμιλος BMW και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud.