BMW, ετοιμάζει αυτοκίνητα που θα παρκάρουν μέσω του smartwatch

Τα smartwatches μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να λειτουργούν συνδεδεμένα με το smartphone δείχνοντας ειδοποιήσεις από κλήσεις, μηνύματα και συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας. Η πολυτελής γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW θέλει δα δώσει μια ακόμη λειτουργία στο έξυπνο ρολόι που φοράμε στον καρπό μας. Αναπτύσσει αυτόματο παρκάρισμα μέσω του smartwatch.

Στην CES 2015 που θα γίνει αρχές Ιανουαρίου στη Las Vegas, η BMW ετοιμάζεται να δείξει την πρόοδο που έχει κάνει στα αυτόνομα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Remote Valet Parking Assistant που θα πραγματοποιείται μέσω του smartwatch.

To BMW i3, όχημα το οποίο δημιουργήθηκε για ερευνητικούς σκοπούς, είναι εξοπλισμένο με προηγμένους σαρωτές λέιζερ οι οποίοι μπορούν να χαρτογραφήσουν και να προσδιορίσουν όλους τους κινδύνους που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ψηφιακό βοηθό του i3 και να πατηθεί το φρένο όταν χρειάζεται.

Με τη χρήση του smartwatch, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτόματο παρκάρισμα σε δύσκολα σημεία όπως είναι οι πολυώροφοι χώροι.

Τέλος, να πούμε ότι κάτι ανάλογο είχε δείξει και η Audi πέρσι, αλλά το δικό της σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος απαιτούσε ειδικό χώρο εξοπλισμένο με σαρωτές λέιζερ. Αντιθέτως το Remote Valet Parking Assistant της BMW μπορεί θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο.

bmw smartwatch parking, BMW, ετοιμάζει αυτοκίνητα που θα παρκάρουν μέσω του smartwatch

bmw smartwatch parking, BMW, ετοιμάζει αυτοκίνητα που θα παρκάρουν μέσω του smartwatch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Οι κάτοχοι iPhone 15 που οδηγούν αυτοκίνητο BMW καλούνται να μην το φορτίζουν με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.

Business Apple Car BMW CES 2023

CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα το ηλεκτρικό σπορ σεντάν i Vision Dee στην CES, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φαίνεται σαν βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Business Amazon BMW

BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Ο όμιλος BMW και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud.