Μπαταρίες από Brown Liquor, Η επεξεργασία χαρτιού προσφέρει φθηνή ενέργεια

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν στην παραγωγή των χημικών συστατικών των μπαταριών είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κάθοδο, τα οποία είτε είναι κοβάλτιο, είτε άλλα πολύτιμα μέταλλα τα οποία κοστίζουν μια περιουσία και είναι δύσκολα στο να τα βρει κανείς ή να τα παράξει.

Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η καφέ ουσία (brown liquor) που προκύπτει από την επεξεργασία χαρτιού και θεωρείται ικανή να δώσει μια φθηνότερη εναλλακτική στο ζήτημα των υλικών που εμπεριέχονται σε μία μπαταρία.

Η ουσία αυτή προκύπτει από την επεξεργασία του ξύλου, καθώς αυτό πολτοποιείται για να προκύψει η μάζα του χαρτιού. Οι ερευνητές λένε ότι αντλούν έμπνευση για την ανακάλυψή τους αυτή από τον φυσικό κόσμο, συγκεκριμένα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Το λεγόμενο brown liquor αποτελείται από ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια, τα οποία μεταφέρουν ηλεκτρόνια κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης. Έχει δημιουργηθεί ένα πολυμερές, το οποίο μπαίνει σε μία πρωτότυπη μπαταρία. Το πρόβλημα με αυτή την πρώτη προσπάθεια είναι ότι η μπαταρία χάνει την ενέργειά της όταν μένει ανενεργή, αλλά αναμένεται να δοθεί λύση και σε αυτό σύντομα.

, Μπαταρίες από Brown Liquor, Η επεξεργασία χαρτιού προσφέρει φθηνή ενέργεια

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.