Κάμερα που τροφοδοτείται από το φως και φορτίζει άλλες συσκευές [video]

Ερευνητές από το Columbia University δημιούργησαν ένα prototype το οποίο μπορεί να χαράξει τον δρόμο για τις κάμερες του μέλλοντος. Το μέλλον μπορεί να είναι οι αυτό-τροφοδοτούμενες κάμερες που φορτίζουν τον εαυτό τους καθώς τραβάνε φωτογραφίες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους είναι η πρώτη αυτό-τροφοδοτούμενη κάμερα στον κόσμο που αντλεί ενέργεια από την διαδικασία λήψης μιας φωτογραφίας. Η κάμερα χρησιμοποιεί φωτοδιόδους για κάθε pixel, δημιουργώντας ηλεκτρικό ρεύμα όταν εκτίθενται στο φως του περιβάλλοντος. Με λίγα λόγια αιχμαλωτίζει το φως και το μετατρέπει και σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να χρειάζεται εξωτερική πηγή.

Κάθε φορά που η κάμερα τραβά μια φωτογραφία, τα pixels εναλλάσσονται μεταξύ δυο modes: καταγραφή και ανάγνωση μιας εικόνας, και στη συνέχεια συλλογή ενέργειας και τη φόρτιση μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σήμερα οι περισσότερες κάμερες είναι ικανές να καταγράψουν εκατομμύρια pixels, αλλά η συγκεκριμένη μπορεί μόνο 30×40 pixels, οπότε δίνει θολή και ασπρόμαυρη εικόνα. Ωστόσο, ο στόχος του συγκεκριμένου prototype δεν ήταν η ποιότητα των φωτογραφιών.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, αν γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, η κάμερα μπορεί να φορτίσει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ή άλλες συσκευές.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Shree K. Nayar, οραματίζεται στο μέλλον μικροσκοπικές κάμερες χωρίς μπαταρίες, οι οποίες θα μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορα αντικείμενα. Θεωρεί ότι μπορεί να έρθει μια νέα γενιά καμερών οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν για πολύ καιρό (ιδανικά για πάντα) χωρίς να χρειάζονται εξωτερική ενέργεια.

Δείτε το video που τραβήχτηκε από την συγκεκριμένη κάμερα:

καμερα φορτίζει με φως, Κάμερα που τροφοδοτείται από το φως και φορτίζει άλλες συσκευές [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arislp

Ολα αυτα ειναι ναχουμε να λεμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.