Ιαπωνία: Κάμερες που εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα τραίνα

Οι ιαπωνικές σιδηροδρομικές γραμμές φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τους μεθυσμένους επιβάτες και προχωρούν στην λήψη σημαντικών μέτρων. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2013 σημειώθηκαν στην χώρα 221 ατυχήματα σε σταθμούς τραίνων, είτε επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από τραίνα είπε επειδή έπεσαν στις γραμμές. Το 60% των ατυχημάτων αυτών οφείλεται σε κατανάλωση αλκοόλ.

Για να περιοριστεί το φαινόμενο, η σιδηροδρομική εταιρεία JR West θα εγκαταστήσει στους σιδηροδρομικούς σταθμούς κάμερες οι οποίες εντοπίζουν αυτόματα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης. Η κάμερα θα εντοπίζει σημάδια όπως άτομα που παραμένουν για πολλή ώρα σε κάποιο παγκάκι ή θα περπατούν με αστάθεια κατά μήκος της πλατφόρμας.

Στην περίπτωση που εντοπίσει κάτι ύποπτο, τότε θα ειδοποιούνται οι υπεύθυνοι του σταθμού και να γίνεται ο κατάλληλος έλεγχος.

Προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες κάμερες στον κεντρικό σταθμό της Osaka, έναν από τους σταθμούς με την μεγαλύτερη κίνηση που ειδικά στις ώρες αιχμής περνά ένα τραίνο ανά 2 λεπτά.

Ιαπωνία: Κάμερες που εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα τραίνα, Ιαπωνία: Κάμερες που εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα τραίνα

Ιαπωνία: Κάμερες που εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα τραίνα, Ιαπωνία: Κάμερες που εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα τραίνα

Πηή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LaSFeaR

Τρένα* Μικρη διορθωση στον τιτλο,

TonyC

Γραφεται και με αι και με ε ψαξτο εξυπνε

Ekimolaos

@LaSFeaR
Τραίνα* μια μικρή διόρθωση σε σένα 😛

Η λέξη “train”, παλιά, γραφόταν “τραίνο”. Με τον καιρό όμως (πολύ πρόσφατα βασικά) πολλά λεξικά άρχισαν να την απλοποιούν, οπότε την έγραφαν “τρένο” – κάτι που στην συνέχεια υιοθετήθηκε από πολλούς. Στην ουσία και οι 2 τρόποι γραφής της λέξης είναι σωστές. Όπως και τα: μπύρα/μπίρα, αυγό/αβγό και άλλα. Αυταααά..!

@Λορένα Σιούτη
Άσ’το όπως είναι να θυμόμαστε τα νιάτα μας! 😛

Χρηστος

Ο ΟΣΕ παραμονευει στην γωνια να αγορασει την πατεντα των Ιαπωνων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.