Canon EOS 5D Mark II, Ντεμπούτο στην έκθεση Photokina 2008

, Canon EOS 5D Mark II, Ντεμπούτο στην έκθεση Photokina 2008Στην έκθεση Photokina 2008 στην Κολωνια παρουσιάστηκε η πολυαναμενόμενη Canon EOS 5D Mark II, η διάδοχος της επιτυχημένης EOS 5D. Με ανανεωμένη εμφάνιση και εξελιγμένα χαρακτηριστικά, η νέα επαγγελματική EOS αποτέλεσε ένα από τα highlights ολόκληρης της έκθεσης, προσελκύοντας αμέτρητους οπαδούς της πασίγνωστης σειράς EOS, η οποία έχει καθιερώσει την Canon στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών φωτογράφων.

Με ανάλυση 21.1MegaPixel, αισθητήρα CMOS νέας σχεδίασης και δυνατότητα επέκτασης ευαισθησίας στα 25.600 ISO, η EOS 5D Mark II είναι η πρώτη επαγγελματική μηχανή της Canon που ενσωματώνει δυνατότητα εγγραφής video Full HD, εισάγοντας τον επαγγελματία φωτογράφο σε έναν κόσμο απείρων δυνατοτήτων και ευέλικτων επιλογών.

Στη Photokina έκανε και το …ντεμπούτο της στην Ευρώπη η PowerShot G10, τη μηχανή που συνεχίζει την παράδοση της σειράς PowerShot G της Canon, με εξαιρετικό 5x οπτικό zoom, ανάλυση 14.7 Mexapixel, επεξεργαστή DIGIC 4 και δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων RAW. Συνδυάζοντας ευχρηστία και ευελιξία σε ένα πανίσχυρο σώμα μικρών διαστάσεων, η G10 είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για κάθε ενθουσιώδη φωτογράφο.

, Canon EOS 5D Mark II, Ντεμπούτο στην έκθεση Photokina 2008Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η νέα σειρά compact φωτογραφικών μηχανών της σειράς IXUS και PowerShot, γνωστές για τον απαράμιλλο συνδυασμό κομψής εμφάνισης, εργονομίας και υψηλών προδιαγραφών. Τα νέα μοντέλα των επιτυχημένων σειρών της Canon ξεχώρισαν για τον εντυπωσιακό συνδυασμό χρωμάτων, με την IXUS 980IS να «αιχμαλωτίζει» τα βλέμματα σε απόλυτο μαύρο ή τολμηρή κόκκινη απόχρωση, αλλά και τις PowerShot E1 σε απαλό ροζ, baby blue και ανοικτό μπεζ να γίνονται το απόλυτο gadget για τον ερασιτέχνη.

Για την Canon ο τομέας της εκτύπωσης αποτελεί το έτερον ήμισυ της φωτογραφίας. Έχοντας στο ενεργητικό της μια πλούσια γκάμα φωτογραφικών εκτυπωτών, επιτραπέζιων και φορητών, η Canon παρουσίασε στη φετινή Photokina τις νέες προσθήκες στη σειρά ΡΙΧΜΑ και Selphy. Με απεριόριστες δυνατότητες εκτύπωσης η Canon έδωσε έμφαση στην εκτύπωση στο σπίτι, παρουσιάζοντας κορυφαίους εκτυπωτές και πολυμηχανήματα inkjet καθώς επίσης και μια σειρά νέων, εξελιγμένων μελανιών και χαρτιών που εξασφαλίζουν τέλειες εκτυπώσεις με διάρκεια στο χρόνο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.