Canon EOS 60Da, Μία DSLR για όσους φωτογραφίζουν τα αστέρια

Ο διάδοχος της EOS 20Da είναι η 60Da, η οποία πλασάρεται από την εταιρεία ως η DSLR για εκείνους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την αστρονομία και προτιμούν να φωτογραφίζουν τα αστέρια και τους γαλαξίες αντί για τα τοπία στη Γη και τα λουλούδια, τους ανθρώπους και άλλα τέτοια… τετριμμένα.

Η Canon το λέει αυτό γιατί η νέα DLSR της έχει ένα φίλτρο υπερύθρων και έναν αισθητήρα χαμηλού θορύβου με τονισμένη ευαισθησία, προκειμένου να είναι εφικτή η φωτογράφιση των ουράνιων σωμάτων με τις περίεργες φασματικές απαιτήσεις που έχουν. Κατά τα άλλα έχει αισθητήρα 18 megapixels CMOS, οθόνη LCD 3 ιντσών που είναι αναδιπλούμενη και περιστρεφόμενη, ISO που φτάνει μέχρι και το 6.400 και μπορεί να επεκταθεί έως και το 12.800, αλλά και τηλεχειρισμό. Μπορεί κανείς να τη συνδέσει και με την TV του προκειμένου να βλέπει τις αστροφωτογραφίες του σε μεγάλη οθόνη.

, Canon EOS 60Da, Μία DSLR για όσους φωτογραφίζουν τα αστέρια

, Canon EOS 60Da, Μία DSLR για όσους φωτογραφίζουν τα αστέρια

, Canon EOS 60Da, Μία DSLR για όσους φωτογραφίζουν τα αστέρια

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.