Τρίτη
18/11/2014

Carduino, το μικρό κουτί που κάνει το παλιό αυτοκίνητο «έξυπνο»

Ένας φοιτητής μηχανολογίας στο MIT κατάφερε μετά από 6 χρόνια έρευνας να δημιουργήσει ένα μικρό κουτί το οποίο ονομάζει Carduino. Το μικρό κουτί μπορεί να τοποθετηθεί στην υποδοχή του εγκεφάλου του αυτοκινήτου και επιτρέπει να προσθέσεις στο παλιό σου αυτοκίνητο λειτουργίες που βρίσκουμε μόνο σε νέα μοντέλα.

Μπορείς να ρυθμίσεις τα παράθυρα να κλείσουν όταν αλλάζει ο καιρός, μπορείς να συνδέσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου με το smartphone μέσω μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει να τις κλειδώνεις από εκει μέσω internet. Η ιδέα είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Carduino προκειμένου να μετατρέψει οποιαδήποτε ιδέα έχει σε app.

Στόχος του δημιουργού του είναι να το διαθέσει αρχές του 2015 και όπως αναφέρει θα κοστίζει περίπου το ίδιο με ένα σημερινό smartwatch. Η συσκευή θα έχει διάφορα apps μέσα που θα λειτουργούν σχεδόν σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου.

carduino-570
Πηγή

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Panos7GR λέει:

    Πολύ πολύ πολύ ενδιαφέρον για εμάς τους gadgetάκηδες. Το μόνο απείραχτο τεχνολογικά ήταν το «παλιό» μας αμάξι. Γιατί είτε δεν είχαμε τα χρήματα, είτε το χρόνο να το πειράξουμε. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και προσιτό για τις δυνατότητες που αναφέρονται.
    Από το όνομα του πάντως, καταλαβαίνω πως θέλει να πετύχει ο τύπος κάτι ανάλογο με το Arduino, από άποψη δυνατοτήτων. Καλή φάση!

  2. Ο/Η dimz λέει:

    Εξαρτάται και από ποια παλιά μοντέλα, γιατί μερικά, π.χ., μπορείς να ελέγξεις φρένο, γκάζι και τιμόνι/τροχούς από το διαγνωστικό τους. Αυτό το module, αν δε κάνω λάθος, μπαίνει στο βύσμα του διαγνωστικού, οπότε για το καλό του ελπίζω να πάρει μέτρα ασφαλείας.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.