iPhone 6: Θήκη που αντλεί ενέργεια από εξωτερικές ραδιοσυχνότητες

Κατά τη διάρκεια του TechCrunch Disrupt event, η Nikola Labs έδειξε μια θήκη για iPhone 6 που θα μπορούσε να είναι το μέλλον των μπαταριών στα smartphones, οι οποίες αποτελούν το αιώνιο πρόβλημα. Η θήκη αυτή μπορεί να αντλήσει ενέργεια από τις εξωτερικές ραδιοσυχνότητες και να φορτίσει το κινητό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα smartphones για να διατηρήσουν τις φωνητικές συνδέσεις και συνδέσεις δεδομένων, χάνεται στον αέρα. Η θήκη της Nikola Labs μπορεί να συλλάβει την ενέργεια αυτή και να την χρησιμοποιήσει για να φορτίσει το κινητό. Μάλιστα αναφέρεται ότι μπορεί να αυξήσει την διάρκεια της μπαταρίας του iPhone 6 περίπου κατά 30%.

Για να μπορεί να συμβεί αυτό, η θήκη χρησιμοποιεί δυο τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από το πανεπιστήμιο του Ohio. Η πρώτη είναι μια κεραία που μπορεί να αιχμαλωτίσει την ενέργεια από τις ραδιοσυχνότητες, και η δεύτερη είναι ένας RF-DC μετατροπέας που μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε συνεχές ρεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κινητό.

Η θήκη μπορεί να αντλήσει ενέργεια από συχνότητες Wi-Fi, Bluetooth και LTE. Δεν αποθηκεύει ενέργεια αλλά την διοχετεύει συνεχώς στο κινητό, πράγμα που σημαίνει ότι η ενέργεια που μεταφέρεται κάθε φορά στο κινητό είναι σε πολύ μικρή ποσότητα.

Το project θέλει να βγει από το εργαστήριο μέσω καμπάνιας στο Kickstarter σε έναν μήνα από τώρα. Θα κοστίζει 99 δολάρια και τα πρώτα κομμάτια θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο.

iphone 6 θήκη ραδιοσυχνότητες, iPhone 6: Θήκη που αντλεί ενέργεια από εξωτερικές ραδιοσυχνότητες

iphone 6 θήκη ραδιοσυχνότητες, iPhone 6: Θήκη που αντλεί ενέργεια από εξωτερικές ραδιοσυχνότητες

iphone 6 θήκη ραδιοσυχνότητες, iPhone 6: Θήκη που αντλεί ενέργεια από εξωτερικές ραδιοσυχνότητες
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemodes

Δεν θέλουμε τέτοιες προσπάθειες…Είμαστε καλυμμένοι με το ποσό κρατάνε η μπαταρίες στα κινητά μας…Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μας φτάσουν να μας φτάσουν σε σημείο να μην χρειαζόμαστε μπριζες…Και που θα απορροφηθούν οι χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ….καταλαβαίνετε οτι είναι μία κίνηση που μας οδηγεί ακόμα βαθύτερα στην κρίση…Υπάρχει σχέδιο………….ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ

Dimitris

Lemodes πες μου πως τρολάρεις. Αλλιώς πρέπει να σε ευνουχίσουν χημικά ώστε να μην διαιωνίσεις τα γονίδια και προφανώς την ευφυΐα (;;) σου στις μελλοντικές γενιές.

Γιώργος

Έχει που έχει SAR στο θεό (στο όριο των κανονισμών ) το iphone>>
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=403901
Τουλάχιστον να χρησιμοποιείς την ακτινοβολία εκτός από το να σου ψήνει τον εγκέφαλο και για να φορτίζεις το κινητό.
Οι υπόλοιποι απλά αγοράζουν άλλη μάρκα για να μην έχουν θέμα ούτε με την μπαταρία ούτε με την ακτινοβολία.

Σπύρος

Και τι γίνεται όταν εκπέμπει το κινητό ? θα απορροφά την ενέργεια και δε θα μπορεί να στείλει ένα SMS ? ή θα απορροφά ένα ποσοστό και το κινητό θα χρειάζεται παραπάνω ενέργεια για να αποστείλει ένα μήνυμα?

Τζίφος η προσπάθεια…

Καρυοφύλλης

@Σπύρος

“Η θήκη μπορεί να αντλήσει ενέργεια από συχνότητες Wi-Fi, Bluetooth και LTE” Οι συχνότητες για SMS και την τηλεφωνία είναι διαφορετικές απ ότι οι παραπάνω. Και ποντάρω ότι θα ξέρει ποιο κανάλι συχνοτήτων χρησιμοποιείς εσύ για το 3G/Wifi, ώστε να το αφήνει ανέπαφο…

Χρήστος

@Σπύρος
Τίποτα από τα δύο. Αξιοποιεί την ενέργεια που ούτος η άλλος πάει χαμένη. (ή τουλάχιστον αυτόν ισχυρίζονται).

παναγιωτης

Και το Sar…. στα κάγκελα !!!

Χρήστος

Την ενέργεια την αντλεί από ράδιο εκπομπές από το περιβάλλον. Δηλαδή από το WiFi του σπιτιού, από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εκπομπές από άλλες συσκευές.

Con456

Και η ακτινοβολία που θα ελκύεται πάνω σου στο φουλ !! Και μετα θα ψάχνεις να βρεις απο τι επαθες καρκίνο ……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.