Ερευνητές βρήκαν τρόπο να φορτίζεις το τηλέφωνο με σταγόνες νερού

Ερευνητές στο MIT βρήκαν τρόπο να συλλέξεις ηλεκτρικά φορτία από σταγόνες νερό, το οποίο αναμένεται να είναι η βάση για την ανάπτυξη μελλοντικών φορτιστών για gadgets.

Καθώς το νερό συμπυκνώνεται μπορείς να το εξαναγκάσεις να μεταπηδήσει από μια ειδική επιφάνεια σε μια επιφάνεια χαλκού και με την διαδικασία αυτή να δημιουργήσεις μικρό ηλεκτρικό φορτίο.

Το φορτίο αυτό μπορεί να είναι πολύ μικρό, αλλά δημιουργώντας μια συσκευή με πολλαπλές μεταλλικές επιστρώσεις θα μπορούσες να φορτίσεις μια συσκευή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο.

Η διαδικασία μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορη και να χρειάζεται έναν φορτιστή ο οποίος θα έχει διαστάσεις της τάξεως του 0.5 κυβικού μέτρου, αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς πρόσβαση στο ρεύμα, αυτό μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήριο.

drops charge smartphone, Ερευνητές βρήκαν τρόπο να φορτίζεις το τηλέφωνο με σταγόνες νερού
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Κρίμα που το δικό μου κινητό μπήκε ολόκληρο μέσα στο νερό(δωράκι η άμμος) και τώρα δεν φορτίζει καθόλου… :P.

Samsung_not

Πως το έπαθες το ατύχημα nikos; Για πες να μάθουμε να αποφεύγουμε κακοτοπιες:Ρ

nikos

@samsung_not Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ολλανδία και πριν από δύο ημέρες είχα πάει για μπάνιο στο ποτάμι (αν και θα δείς σπάνια ήλιο εδώ ήταν μια πολύ καλή μέρα) και όπως είχα αφήσει το τηλέφωνό μου στην παραλία για να πάω στο ποτάμι, ένα μεγάλο ποταμοπλοιο πέρασε και δημιούργησε ένα mini tsunami.μπορείς να φανταστείς τι συνέβη στη συνέχεια…Το κινητό μου δεν ήταν το μόνο θύμα …

minas

Συμπερασμα, πρέπει να προσέχουμε το κινητό μας όταν είμαστε στην Ολλανδία, έχει καλό καιρό, κάνουμε μπάνιο στο ποτάμι και περνάει μεγάλο ποταμόπλοιο 🙂

nikos

@minas όχι μόνο τα κινητά μας!Αυτό ήταν το τελευταίο!Το ρέμα παρέσυρε και ένα κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό!Οπότε πάνω απ’όλα να προσέχουμε τους εαυτούς μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.