Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, άλλοι πάλι θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Κλασσικό πρόβλημα κάθε εξόρμησης η φόρτιση της μπαταρίας του κινητού μας. Και καλά αν πας σε κάποιο ξενοδοχείο, εκεί μπορείς να κρατάς ακόμα και και το laptop, αν όμως πας ελεύθερο camping ή επισκεφτείς κάποιο συγκρότημα κατοικιών αγροτουρισμού που δεν υπάρχει ρεύμα; Σε αυτό το πρόβλημα δίνει λύση ένας φορτιστής που γεμίζει τη μπαταρία του κινητού μας με μια απλή μπαταρία τύπου AA.

Το βρήκα στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα και νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για να κρατάτε το κινητό σας στη ζωή ακόμα και όταν δεν υπάρχει πρίζα κοντά σας. Το όλο σύστημα αποτελείται από μια κυλινδρική θήκη μέσα στην οποία τοποθετούμε μια μπαταρία τύπου ΑΑ, από αυτές που χρησιμοποιούμε και στα τηλεκοντρόλ. Επιλέγουμε ένα από τα 6 διαφορετικά βύσματα που θα βρούμε στη συσκευασία – αυτό που ταιριάζει στο κινητό μας – και συνδέουμε τη θήκη (μπαταρία) με το κινητό. Αυτό είναι όλο. Μια αλκαλική μπαταρία υπολόγισα ότι μπορεί να φορτίσει το κινητό για περίπου 1 ώρα. Δεν μπορώ να ξέρω με πόση ενέργια το φορτίζει πάντως το κόκκινο λαμπάκι του φορτιστή αργεί να σβήσει. Αν δεν σας φτάσει αγοράζετε και άλλες μπαταρίες.

tip: Κοιτάξτε στη συσκευασία αν περιλαμβάνεται βύσμα για το δικό σας κινητό.

Καλές διακοπές!

, Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

, Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

, Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ηλιακό φορτιστή. Είναι αρκετά πιο ακριβός, αλλά εφόσον τον χρησιμοποιείτε συχνά, μακροπρόθεσμα θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας.

, Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kiriakos

Ο ηλιακός φορτιστής είναι η καλύτερη λύση.
Και έχει και αντάπτορες για πολλές συσκευές 😀

Andrew Sonners

Πιστευω πως ο ηλιακος φορτιστης ειναι ο,τι καλυτερο οπως ειπες για το λογο οτι θα κανεις αποσβεση. Αν χρησημοποιηεις τις ΑΑ για μεγαλο διαστημα θα σου αδειασει το πορτοφολι.

Dimitrios

BRAVO!
AFTO TO KOLPAKI ME TIN MPATARIA EINAI POLI COOL!!!
ME AFISE AGALMA DIOTI ONTOS EKEI POU EISAI KAMIA FORA KAI LES..
…AMAN, POU THA FORTOSO TO TILEFONO H TO LAPTOP EAN BRISKESE
SE KAMPINKG, PANTOS AFTO EINAI TO KATI ALO.
COOOOOOOOOOLLL!!!!

Nikos Maroulas

den einai akrivos o iliakos….to plaisio edw k 1 mina exei iliako me 19 euros…..;) gia kinita, pdas mp3s etc….

Andrew Sonners

ο φορτιστης του πλαισιο φαινεται πολυ καλη επιλογη σε σχεση με καποιους που εχω δει σε αλλα καταστηματα σε τιμες 30 και πανω… πιθανοτατα να το αγορασω οταν βγει. με ανησυχει ομως κατι, ποιες μαρκες κινητων θα υποστηριζει και το ποσο μπορει να φορτισει το κινητο μου μονο με την μπαταρια λιθιου που εχει.

Υ.Γ. αν το παρω θα σας πω τι φρουτο ειναι! 🙂

nick

με τις ΑΑ δαπανάται μεγαλύτερη ενέργεια, ενώ με τον ηλιακο φορτιστή ανακυκλώνεται (ας είμαστε και λίγο οικολόγοι!…..)

Andrew Sonners

αγορασα τον ηλιακο απο το πλαισιο. ηταν λιγακι δυσκολο να καταλαβω τι βυσματα εχει μεσα…δεν με ανησυχουσε αυτο το θεμα γιατι εχω βυσματακια απο usb charger του Public. (με μια μικρη πατεντα ολα ειναι μια χαρα).

ειμαι λιγακι δυσαρεστημενος απο την ποιοτητα κατασκευης των βυσματων.κατα τα αλλα ο ιδιος ο φορτιστης φαινεται καλος. η κατασκευη θυμιζει iPod επιχρωμιωμενο απο πισω.

μια χαρα θα μου χρειαστει καθως ακουω απειρη μουσικη καθημερινα και πολλες φορες ξεχναω να φορτισω το κινητο ή λειπω απο το σπιτι συνεχεια.

αν καποιος θελει μπορω να του δωσω περισσοτερες πληροφοριες.

Kostas Lazos

χαχα πολύ καλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;