Cicada: Mini drones-σαΐτες, κατάσκοποι του αμερικανικού Πενταγώνου [video]

Η τεχνολογία έχει δείξει ότι μπορεί να έχει εφαρμογή στα πάντα που κάνουμε στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση, στην ιατρική, και άλλους τομείς και δεν θα μπορούσε να μην έχει εφαρμογή στον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν drones τα οποία χωρούν στην παλάμη του χεριού, λειτουργούν ως “smartphones με φτερά” και η βασική ιδέα είναι η ρίψη μεγάλου αριθμού σε μια εχθρική περιοχή, έτσι ώστε να μην μπορεί να τα καταστρέψει όλα ο αντίπαλος.

Το μικροσκοπικό drone ονομάζεται Cicada, που στα αγγλικά σημαίνει τζιτζίκι, είναι εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο έντομο αλλά η ονομασία του προέρχεται από το ακρωνύμιο Covert Autonomous Disposable Aircraft.

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι μικρότερο, φθηνότερο και απλούστερο από άλλα παρεμφερή ρομποτικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα είναι ικανό να φέρει σε πέρας τις αποστολές του, όσον αφορά στην παρακολούθηση περιοχών και στόχων.

Λειτουργία
Το κόστος ενός prototype είναι στα 1.000 δολάρια, ενώ η τιμή της τελικής έκδοσης μπορεί να πέσει στα 250 δολάρια για το κάθε Cicada,το οποίο δεν διαθέτει κινητήρα. Έχει μόλις 10 κομμάτια- στην ουσία είναι μια σαΐτα με ένα κύκλωμα πάνω. Είναι σχεδιασμένο να ίπταται στις προγραμματισμένες συντεταγμένες GPS, αφού έχει πρώτα ριχθεί από κάποιο μεγαλύτερο αεροπλάνο, αερόστατο ή μεγαλύτερο drone.

Μπορεί να πετάξει σε ταχύτητα περίπου 74 χιλιομέτρων την ώρα και είναι πρακτικά αθόρυβο, ενώ οπτικά δεν διαφέρει πολύ, από απόσταση, από ένα πουλί.

Διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να πραγματοποιήσουν μετεωρολογικές μετρήσεις, αλλά προσφέρεται και για πολλές άλλες αποστολές, καθώς μπορεί να φέρει διάφορους άλλους αισθητήρες και μικρόφωνα.

«Τους βάζεις ένα μικρόφωνο ή αισθητήρα δονήσεων, τα ρίχνεις σε έναν δρόμο και σου λένε πότε ακούνε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό που κινείται στον δρόμο. Ξέρεις πόσο γρήγορα και προς ποια κατεύθυνση κινούνται” αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Επίσης, θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με μαγνητικούς αισθητήρες για τον εντοπισμό εχθρικών ναυτικών σκαφών ή με ειδικά μέσα για υποκλοπές. Ωστόσο, είναι δύσκολος ο εξοπλισμός τους με κάμερες, καθώς η μετάδοση του βίντεο θα απαιτούσε πολύ μεγάλο bandwidth.

Προς το παρόν, η πρώτη χρήση τους αναμένεται να έχει μετεωρολογικό χαρακτήρα, για την συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με τυφώνες, καθώς, όπως αναφέρεται, το Cicada είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Cicada: Τα mini drones κατάσκοποι του αμερικανικού Πενταγώνου, Cicada: Mini drones-σαΐτες, κατάσκοποι του αμερικανικού Πενταγώνου [video]

Cicada: Τα mini drones κατάσκοποι του αμερικανικού Πενταγώνου, Cicada: Mini drones-σαΐτες, κατάσκοποι του αμερικανικού Πενταγώνου [video]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.