3 Concept Cars από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (Paris Motor Show 2016) άνοιξε σήμερα τις πύλες του με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν μεταξύ άλλων φουτουριστικά μοντέλα με ηλεκτρικούς κινητήρες και λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Ξεχωρίσαμε 3 από αυτά.

Volkswagen Concept Car I.D.
To ηλεκτρικό Volkswagen Concept Car I.D. υπόσχεται ότι θα προσφέρει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης έως το 2025. Η Volkswagen ονομάζει την αυτόνομη οδήγηση I.D. Pilot και όταν τίθεται σε λειτουργία το τιμόνι μαζεύεται μέσα στο ταμπλό. Κουμπιά και μοχνοί θα απουσιάζουν εντελώς και τη θέση τους θα έχουν οθόνες αφής. Το όχημα θα αναγνωρίζει τους ιδιοκτήτες του και θα προσαρμόζει αυτόματα τη θέση οδήγησης, τον κλιματισμό και τους αγαπημένους τους ραδιοφωνικού σταθμούς. Έχει αυτονομία για έως και 600 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας και ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι 125 kW με απόδοση 170 PS.

Concept Cars Paris Motor Show 2016, 3 Concept Cars από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Renault Trezor
Το Renault Trezor είναι ένα στυλάτο ηλεκτρικό supercar και έρχεται να δώσει νέο αέρα στα concept car παρουσιάζοντας το πως φαντάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα μελλοντικά οχήματα. Το Trezor προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης Neutral, Sport και Autonomous. Στο εσωτερικό του οχήματα απουσιάζουν τα κουμπιά και οι μοχλοί και τη θέση τους έχουν πάρει επιφάνειες αφής. Ενσωματώνει δυο μπαταρίες, μια μπροστά και μια πίσω. Ο κινητήρας του είναι 260kW και αποδίδει 350 ίππους. Το ύψος του είναι 1.080 μέτρα και το συνολικό του βάρος 1.600 κιλά.

Concept Cars Paris Motor Show 2016, 3 Concept Cars από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Mercedes-Benz Generation EQ
Το φουτουριστικό Mercedes-Benz Generation EQ έρχεται με πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που δείχνουν το μέλλον της αυτοκίνησης μέσα από τα μάτια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο από τις τρεις ακτίνες του τιμονιού ενσωματώνουν οθόνη αφής τεχνολογίας OLED και εμφανίζουν εικονίδια και σύμβολα από τα αντίστοιχα μενού. Η κεντρική οθόνη του είναι 24″ αφής και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος. Όλες οι λειτουργίες του οχήματος πραγματοποιούνται μέσα από επιφάνειες αφής. Στο όχημα δεν υπάρχουν καφρέφτες και τη θέση τους έχουν πάρει ενσωματωμένες κάμερες στις πόρτες που εμφανίζουν την εικόνα σε οθόνες που βρίσκονται στο εσωτερικό και πάνω στις πόρτες.

Concept Cars Paris Motor Show 2016, 3 Concept Cars από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Πηγή: 1, 2, 3

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

@Κώστα …
Στο Renault * Το μήκος του είναι 1.080 μέτρα*… νομίζω είναι λάθος μήπως *4.080 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.