Τροχός της Κοπεγχάγης, Κάνει το ποδήλατο ηλεκτρικό, συνεργάζεται με το κινητο σου

Το ποδήλατο είναι ένα πράσινο μέσο μεταφοράς, και χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από τους πολίτες μεγαλουπόλεων για τις μετακινήσεις τους. Είναι πράσινο, με την έννοια ότι δεν μολύνει το περιβάλλον, εύκολο στην συντήρηση, πρακτικό και διασκεδαστικό. Ένας ωστόσο από τους λόγους που ορισμένοι δεν το χρησιμοποιούν, είναι επειδή απαιτεί να ξοδέψουν… ενέργεια.

Και εδώ εισέρχεται η συγκεκριμένη εφεύρεση, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του MIT σε συνεργασία με την πόλη της Κοπεγχάγης. Πρόκειται για μία συσκευή, που μετατρέπει το ποδήλατο σε ένα ηλεκτρικό υβριδικό όχημα, και η οποία εξοικονομεί ενέργεια, για να την προσφέρει στον ποδηλάτη όταν αυτός την χρειάζεται (π.χ κατά την ανάβαση μίας ανηφόρας ή ενός μικρού λόφου). Η συσκευή, που ονομάζεται Τροχός της Κοπεγχάγης τοποθετείται στον πίσω τροχό του ποδήλατου και παρακολουθεί και καταγράφει τις συνήθειες του ποδηλάτη (ταχύτητα, ρυθμός που κάνει πετάλι κ.λ.π).

Μόλις ο ποδηλάτης χρειαστεί την επιπλέον ενέργεια για να συνεχίσει στον φυσιολογικό ρυθμό του, εισέρχεται η συσκευή για να του δώσει επιπλέον ώθηση. Η συσκευή αποτελείται από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, αφαιρούμενες μπαταρίες, πολλαπλούς αισθητήρες και σύστημα ελέγχου ενώ προσφέρει ασύρματη σύνδεση, έξυπνη κλεισαριά κ.α. Ο Τροχός της Κοπεγχάγης συνεργάζεται με μία εφαρμογή στο κινητό για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον ποδηλάτη σχετικά με τις συνήθειες του αλλά και σχετικά με την συσκευή. Δείτε το σχετικό video για να μάθετε περισσότερα.

Τροχός της Κοπεγχάγης, Τροχός της Κοπεγχάγης, Κάνει το ποδήλατο ηλεκτρικό, συνεργάζεται με το κινητο σουΤροχός της Κοπεγχάγης, Τροχός της Κοπεγχάγης, Κάνει το ποδήλατο ηλεκτρικό, συνεργάζεται με το κινητο σουΤροχός της Κοπεγχάγης, Τροχός της Κοπεγχάγης, Κάνει το ποδήλατο ηλεκτρικό, συνεργάζεται με το κινητο σου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim0

Αυτό ή το Monkey Electric Pro?

VasiliSIII

@jim0 απ΄οτι βλέπω αυτό το Monkey Electric Pro είναι φωτάκια ενω το άλλο είναι για ηλεκτρική υποβοήθηση.

Καλό ακούγεται αν σκεφτείς οτι έχει εφαρμογή στα ποδήλατα που ήδη έχουμε.

xazaxaris

Πολύ ενδιαφέρον να ξέραμε και τιμουλα θα ηταν ακόμα πιο ενδιαφέρον

Θανάσης

#xazaxaris φίλε μου μόνο 699$ η 508€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.