Πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος από το 2015

Όλο και περισσότεροι φαίνεται να επενδύουν στις ανέπαφες συναλλαγές, με τη Google να παρουσιάζει το Google Wallet και την Apple να ετοιμάζεται να λανσάρει το Apple Pay. Σειρά πήρε η MasterCard η οποία ανακοίνωσε την πρώτη πιστωτική κάρτα στον κόσμο για ανέπαφες συναλλαγές με την οποία οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το δαχτυλικό τους αποτύπωμα για να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους.

Η νέα κάρτα θα έρθει από το 2015 και θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Zwipe, εταιρεία που ασχολείται με την βιομετρική τεχνολογία και έχει ενσωματωμένο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και NFC.

Η Zwipe MasterCard, όπως αποκαλείται προς το παρόν, λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ασφαλής διότι όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται απευθείας στην κάρτα αντί σε κάποιο εξωτερικό database της MasterCard για παράδειγμα. Η Zwipe υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που δεν ζητάει κάποιο PIN όπως οι κλασικές κάρτες, είναι πιο ασφαλής στη χρήση.

Προς το παρόν η κάρτα βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο στην Νορβηγία, για να λειτουργήσει χρειάζεται απλά ο αντίχειρας να βρίσκεται τοποθετημένος στον βιομετρικό αισθητήρα και η κάρτα να σημαδεύει το μηχάνημα του καταστήματος. Ακόμη χρειάζονται να γίνουν βελτιώσεις, διότι λόγω της ενσωματωμένης μπαταρίας είναι πιο ογκώδης από τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες. Για να μειωθεί το πάχος της, η μπαταρία της κάρτας θα αντλεί ενέργεια από το μηχάνημα με το οποίο θα πραγματοποιεί τη συναλλαγή.

mastercard fingerprint, Πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος από το 2015

mastercard fingerprint, Πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος από το 2015

mastercard fingerprint, Πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος από το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Θα ήταν ασφαλέστερο και θα εξυπηρετούσε καλύτερα αν είχαμε είχαμε ένα τσιπάκι στο χέρι μας. Λέω εγώ τώρα.

Πέτρος Βασιλάκης

Άντε να μας καθίσουν και το barcode στο σβέρκο να τελειώνουμε !!! Αλλά το πάνε λάου λάου , μια μικρή δόση τη φορά , για να το χωνεύουμε σιγά σιγά !!!

Δημήτρης

Βρε κοίτα να δεις που οι θεωρίες συνωμοσίας γίνονται πραγματικότητα σιγά σιγά κ εμείς καθόμαστε σαν “χάνοι” κ θαυμάζουμε την υποτιθέμενη τεχνολογία που θα στερήσει κάθε ίχνος ιδιωτικότητας σε λίγο χρονικό διάστημα….

Nio

Οταν θα ερθει η ωρα να φτασουμε στο τσιπακι δεν θα μας πειραζει καθολου……

Νικόλας

Από που και ως που το τσιπάκι στο χέρι μας θα είναι ασφαλέστερο; Να μην λες καλύτερα @Κώστας…

Λεωνιδας

Καποτε τα κοροιδευα ολα αυτα που ακουγονταν…σημερα προβληματιζομαι για το ως που θα φτασει η τεχνολογια κι αν θα ειναι προαιρετικη ή οχι…

Mike Ts

Αντίο κόσμε….

Alexis

Συμφωνω με ολους! Σιγα σιγα εκει πηγαινουμε! Κοιτα να δεις που το techblog θα μας αφυπνίσει χαχα!

platon

Καλά μιλάμε είναι τελείως ζωάδια οι άνθρωποι!

Δεν μιλάμε μόνο για ΜΕΓΑ-φακέλωμα αλλά και απόλυτη έλλειψη ασφάλειας!

Πάρτε το παράδειγμα της κάρτας που βλέπουμε παραπάνω…ακριβώς εκεί που είναι ο σένσορας δαχτυλικού αποτυπώματος απο πάνω θα δείτε το σήμα του RFID(σαν σήμα wifi να κοιτά δεξιά) που περάσανε πρόσφατα και στην Ελλάδα…βλέπε Πειραιώς. Όπου εκτός ότι για λόγους ασφάλειας…με ή/και χωρίς εισαγωγικά…στέλνουν σήμα σε δορυφόρο Γεωγραφικής Θέσης όπου βρίσκεται η κάρτα, με NFC scanner -που έχουν και τα κινητά- υπάρχουν εφαρμογές που σε δίνουν κανονικά…πλήρεις πληροφορίες…εκτός των τραπεζικών βέβαια! Προσθέστε τώρα και το δαχτυλικό αποτύπωμα!

Τα Αμερικανάκια μπορεί να είναι ζώα και να τα αποδέχονται…θα πρέπει όμως εμείς τοπικά ως Ελληνική κοινωνία να τα πολεμήσουμε…με ενημέρωση!!!

Lefteris

platon Το RFID στέλνει σήμα σε δορυφόρο?Ο χρίστος και η παναγία…Έλεος σίγα μην έχει και λέιζερ και κάνει πιου πιου!
Άκου εκεί η κάρτα επικοινωνη με δορυφόρο!!

όσο για τις νέες τεχνολογίες που έρχονται chips,barcodes etc δεν υποχρέωνουν κανέναν να έχει ούτε κάρτα ούτε τπτ.
Και για το φακέλωμα και τπτ να μην έχει φακελωμένος είσαι απο την ημέρα που γεννήθηκες έχεις ΑΜΚΑ – ΑΜΑ – ΑΦΜ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ κτλπ κτλπ…

platon

@Lefteris Μα ναι! Που ζεις? Δεν έχεις ακούσει για το “ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ” και τον ερχομό του Αντίχριστου? Πως θα σε βρίσκει? 😀 Λάθος σημείο το κόμμα, και έδωσα το νόημα ότι το chip ψήνωντας την κάρτα κανονικά…θα χει αρκετή ενέργεια για είναι “Ενεργός” πομπός αποστολής σήματος σε δορυφόρους! Απο την άλλη ποτε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την βλακεία του άλλου. Ξέρουμε ήδη ότι η κάθε τράπεζα κρατάει αρχείο για τα ποιά καταστήματα της επισκέφτηκες και απο που έκανες τις αγορές σου (ηλεκτρονικές, εμπορικά καταστήματα κτλπ)…τώρα θα έχουν και το δαχτυλικό σου αποτύπωμα. Καλά μέχρι εδώ? Άρα θα χουμε και λίστα με “αδιάψευστα” στοιχεία του ποιός έκανε χρήση της κάρτας…απο σένα μέχρι και την οικογένεια σου. Σχετικά με το GPS τώρα! Όλα τα Smartphone έχουν GPS! Τα τελευταία μοντέλα έχουν και NFC. Άρα NFC συνδέεται αυτόματα με GPS location…και τώρα με το δαχτυλικό σου αποτύπωμα…και τις προσωπικές σου πληροφορίες…διεύθυνση κτλπ. Πομπούς NFC μπορείς να βρείς στα αεροδρόμια, στα μαγαζιά στους δρόμους και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς…φτιάχνω και ο χ τυχάρπαστος έναν και το βάζει δίπλα σε ATM ή σε κεντρικό σημείο…τι νομίζεις θα μαζέψει… Αργότερα…γίνεται IN και μπορεί η κάθε Κυβέρνηση να τους βάζει σε τυχαία σημεία…25 μέτρα η… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google Wallet

Google Wallet: Προσθέτει αυτόματα εισιτήρια ταινιών και κάρτες επιβίβασης

Νέες λειτουργίες για το ψηφιακό πορτοφόλι (Wallet) της Google ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Software featured Google Google Wallet

Google Wallet: Υποστηρίζει πληρωμές με QR code για τηλέφωνα χωρίς NFC

Το Google Wallet προσθέτει υποστήριξη για πληρωμές με QR code, διευκολύνοντας τους χρήστες να πληρώνουν με συσκευές που δεν υποστηρίζουν NFC.

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.