Cue, το οικιακό εργαστήριο υγείας με $199 [video]

Φανταστείτε να έχετε τον προσωπικό σας γιατρό στο σπίτι και να έχετε μια εικόνα της υγείας σας χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι για να κάνετε της απαραίτητες εξετάσεις. Σε αυτό στοχεύουν οι δημιουργοί του Cue το οποίο συνδέεται με το smarphone σας και σας δίνει πληροφορίες για τη γονιμότητα, τις βιταμίνες κλπ.

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό δείγμα σάλιου, αίματος ή ρινικού υγρού μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την ιατρική εξέταση στο σπίτι και να πάρουμε τα αποτελέσματα άμεσα.

Εκτός από το να αντιληφθείτε αν είστε άρρωστοι και να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές, το Cue μπορεί να σας δείξει τα επίπεδα τεστοστερόνης, να σας ειδοποιεί αν έχετε έλλειψη από κάποια βιταμίνη αλλά και όταν έχετε ωορρηξία.

Για παράδειγμα το test για την βιταμίνη D κάνει 10 λεπτά να σας δείξει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια σας προτείνει τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τα επίπεδα της βιταμίνης που σας λείπει. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται στο smartphone μέσω Bluetooth.

Οι δημιουργοί του θέλουν να κυκλοφορήσουν τις beta εκδόσεις μέχρι το 2015 με τιμή στα $199. Tα ανταλλακτικά για την δειγματοληψία δεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και κοστίζουν $20 τα 5, ενώ για το τεστ γρίπης τα 3 είναι στα $30.

Αν τελικά κάτι τέτοιο βγει στην αγορά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να το δούμε καθώς δεν θα χρειάζεται να επισκεπτόμαστε τον γιατρό για μικρά προβλήματα υγείας αλλά και θα μπορούμε να έχουμε μια συνεχή εικόνα για να κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video πως λειτουργεί το “οικιακό” εργαστήρι υγείας:

, Cue, το οικιακό εργαστήριο υγείας με $199 [video]

, Cue, το οικιακό εργαστήριο υγείας με $199 [video]

, Cue, το οικιακό εργαστήριο υγείας με $199 [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Επιτέλους κάτι πραγματικά χρήσιμο και όχι καινοτομίες τύπου”έξυπνο ποδήλατο”

Sot11

Nikos +1

Nio

Φοβερό.! Πραγματικά θα αλλάξει την ζωή μας κάτι τέτοιο.

Eleos

Συγνώμη ρε παιδιά με ποιον ακριβώς τρόπο θα αλλάξει την ζωή σας?!
δεν βλέπετε που πάει το πράγμα με τις βιομετρικές πληροφορίες που θεωρούνται προσωπικά/ ιατρικά δεδομένα, τώρα θα τα ξέρουν όλα.

Και πέρα από αυτό ο σκοπός τους είναι να σε αναγκάσουν με το παραμικρό να χαπακώνεσαι, (φαρμακευτικές, ίσως και χάπια αμφιβόλου ποιότητας που μπορεί να τα προωθούν ως και καλά συνεργασίας με την εφαρμογή κοκ)

Η εταιρία που που το ανέλαβε και επικαλείται τον προσωπικό γιατρό, λέει χαζομάρες. Δεν θα άφηνε κανένα φαρμακευτικό σύστημα να βγει κάτι τέτοιο στην αγορά, οπότε κάτι άλλο κρύβετε από πίσω.

Manos Vs

Ωραιο, και θα βοηθησει και δεν θα ξοδευουμε χρηματα σε γιατρους. Ωστοσο, για τους γιατρους δεν ξερω αν θα ειναι καλο αυτο.

Nio

Το ότι θα έχεις ένα μικρό εργαστήριο σπίτι σου και θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι έχεις χωρίς να περιμένεις σε ουρά, είναι φοβερό! Επίπεδα ζαχαρου, τριγλυκεριδια, θυρεοειδή. Εξέταση σαλιων, ούρων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Το αν θα πάρεις χάπια είναι άλλο.
Οι γιατροί θα δυσανασχετησουν λίγο αλλά προχωράει η τεχνολογία. Και σίγουρα οι φάρμακο βιομηχανίες θα τα παίρνουν από τα ανταλλακτικά οπότε Κλάιν. Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε την ταλαιπωρία (ουρές κίνηση, αποστάσεις κλπ) . Κατι είναι και αυτό στην Ελλάδα.

FlameSanji

Θα έχει και leaderboards;

tech21man

Σαν ανθρωπος που ειναι στο χωρο και απο εμπορικης πλευρας (οχι δεν ειμαι μικροβιολογος ωστοσο), θα ελεγα οτι ειναι @#$$!@α του μεγιστου βαθμου. Πρωτα απο ολα ακριβο. Με ακριβα αναλωσιμα. Δευτερον αμφιβολο. Υπαρχει λογος που τα τεστ γινονται υπο ελεγχομενες συνθηκες στα μικροβιολογικα εργαστηρια. Κανενας δεν μπορει να εγγυηθει ουτε καν για τη θερμοκρασια. Η τη μικροβιακη επιμολυνση. Ακομη και τα μηχανακια που κυκλοφορουν για μετρηση πολυ σημαντικοτερων παραμετρων απο …τις ορεξεις του καθενος (αν παλι χρειαζεται για την ωοθυλακορηξια οπως ειναι ο σωστος ορος υπαρχουν πολυ φτηνοτερα θερμομετρα που κανουν μια χαρα δουλεια) οπως χοληστερινης, τριγλυκεριδιων και λιποπρωτεινης α και φυσικα επιπεδων γλυκοζης στο αιμα, ειναι ενδεικτικα, εχουν αρκετη αποκλιση που το δηλωνει και ο κατασκευαστης, εχουν φτηνοτερα αναλωσιμα που χορηγουνται καποιες φορες δωρεαν απο το κρατος οταν πραγματικα θα επρεπε να χρειαζεται… Α ναι. Αμα εχεις γριπη, ειτε κανεις τεστ ειτε δεν κανεις, εχεις γριπη… Η συνδεση με smartphone ειναι το λιγοτερο αχρηστη, θα μπορουσε να συνδεεται με τον υπολογιστη για παραδειγμα. Νομιζω οτι απλα πηγαινουν με τη μοδα. Δεν υποκαθιστα το γιατρο ειτε το μικροβιολογο και πολλες φορες οδηγει σε ιδεοληπτικο ψυχαναγκασμο, λαθος συμπερασματα και συχνα φοβο και ασκοπη επισκεψη στο γιατρο, το οποιο βεβαια ειναι εξτρα… Συνέχεια »

Τελης Μπατακης

iPsofa xexe

Mars

επειδη εγω ομως ειμαι του χωρου οπως πολυ σωστα προειπε και ο tech21man, το ολο αυτο project ειναι απλα για γελια.

καταρχην πριν καποιος αρχισε να αραδειαζει εξετασεις που 1ον) δεν ξερουν πως γινονται – καθε εξεταση εχει διαφορετικο μηχανισμο. 2ον) το κοστος ειναι πραγματικα πολυ πιο μεγαλο απο οσο φανταζεστε…και οοοο ναι προς εκπληξη σας δεν ειναι μονο απλα παταμε ενα κουμπακι και βγαινουν ολα δια μαγειας.

και επειδη καποιοι τρελαθηκαν απο χαρα εχω την απορια… ποιος το καλιμπραρει το μηχανημα? ποιος βαζει καμπυλες??? και επειδη αυτοι που χαρηκαν ισως να μην ξερουν για τι μιλαω…ας το googlaroun στα high-tech κινητα τους με 2 και 3GB ram ετσι για να το βρουνε πιο γρηγορα.

και κατι τελευταιο πανω στο αρθρο..ειδατε το κοστος στις μετρησεις? δλδ εσεις δινατε χαλαρα τα 30ευρω για να μετρηθειτε στο σπιτι αλλα αμα πατε εξω αρχιζετε τα παζαρια με τους γιατρους σας? “ρε γιατρε κοψε κατι…κριση εχουμε…λεφτα δεν εχουμ唨
λεφτα ομως για να αγορασατε το CUE εχετε.

τεσπα το θεμα ειναι απλα τεραστιο προς συζητηση και σιγουρα δεν ειναι εδω ο καταλληλος χωρος για τετοιου ειδους. απλα μην χαιρεστε και ΤΟΣΟ πολυ!

nikos

Πρώτον κανείς δεν είπε ότι αυτό το μηχάνημα θα αντικαταστήσει τους γιατρούς! Ή ακόμη και αν το κάνει δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Παρόλα αυτά είναι χρήσιμο και για απλές εξετάσεις σίγουρα θα είναι ικανό να μας εξυπηρετήσει. Αν στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει με ακρίβεια τα μισά από όσα λέει θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Όσο για το κόστος που παραπονιέστε κάποιοι θα πρέπει να ξέρετε ότι οτιδήποτε καινοτόμο, πραγματικά καινοτόμο!, στην αρχή κοστίζει. Ηρεμήστε εσείς που πέσατε κατευθείαν να το φάτε! Ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αφήστε το πρώτα να εξελιχθεί και μετά το κρίνετε…
Τέλος, για κάτι θεωρίες συνομωσίας που διαβάζω, κουλάρετε κάποιοι και να κόψετε την πολλή τηλεόραση, σας κάνει κακό! Λες και αυτοί που θέλουν να πάρουν πληροφορίες για εμάς περίμενα το cue για να το κάνουν. Αν είναι δυνατόν… Πφφφ τι άλλο θα ακούσω βραδιάτικα;! Καλά λένε ότι μας ψεκάζουνε…

tech21man

Δεν υπαρχουν “απλες” εξετασεις και δεν ειναι καινοτομο. Αρα τι να κρινω? Προσεξε δεν ειπα οτι δεν μπορουν να γινονται τετοιου ειδους εξετασεις σε σπιτι. Ειπα ομως οτι οι συνθηκες δεν ειναι ελεγχομενες οπως λεω και καθαρα οτι αστειες ειναι αυτες οι εξετασεις που προσπαθουν να πρωμοταρουν. Και να στο πω και ρεαλιστικα. Αντε και εβγαλες λιγο παραπανω απο τις “νορμαλ” τιμες με το cue? Τι θα κανεις? Αμαν, θα πας να τις επιβεβαιωσεις στο εργαστηριο. Αντε και εβγαλες παρακατω, δηλαδη σε δειχνει στο φυσιολογικο ευρος, το εμπιστευεσαι? Θα πας για επιβεβαιωση στο εργαστηριο. Διπλο κοστος δηλαδη. Εγω μετρουσα και μετραω με χοληστερινομετρο και το ζαχαρο μου ετσι για χαζι. Τα εχω για τη δουλεια. Εχω αν οχι το καλυτερο που μπορεις να εχεις για σπιτι, απο τα καλυτερα και πιο συγχρονα. Βασικα εχω το καλυτερο φορητο. Μπορω να σου πω οτι το 15-20% αποκλιση δεν ειναι ουτοπικο και το εχω επιβεβαιωσει και με το εργαστηριο. Αυτο ξερεις τι σημαινει? Οταν σε ρωτησει ο γιατρος ποση χοληστερινη εχεις, δεν μπορεις να του απαντησεις. Χρησιμοτητα? Ναι βεβαια. Αν εχεις τιμες ζαχαρου προς τα ακρα (πολυ χαμηλες η πολυ ψηλες για παραδειγμα) δεν ειναι προβλημα το 15%!!! Αν σε βγαλει 350 ζαχαρο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.