Cyberlegs: Το ευρωπαϊκό project για ρομποτικά άκρα σε ακρωτηριασμένους

Συνήθως όταν μιλάμε για προσθετικά μέλη, κυρίως η έρευνα επικεντρώνεται στα πάνω άκρα με τους επιστήμονες να προσπαθούν να βρουν νέες τεχνολογίες για να δώσουν στα ακρωτηριασμένα άτομα την αίσθηση της αφής, να νοιώθουν κρύο ή ζέστη και να ελέγχουν καλύτερα τη δύναμη του τεχνητού μέλους.

Το Cyberlegs είναι ένα project το οποίο θέλει να φέρει την εξέλιξη της τεχνολογίας και στα κάτω άκρα. Στο project συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από Βέλγιο, Ιταλία, Σλοβενία και αυτό που θέλουν να κάνουν είναι high-tech προσθετικά μέλη.

Το Cyberlegs project δημιουργεί ρομποτικά πόδια που μπορούν να βοηθήσουν τα ακρωτηριασμένα άτομα να περπατάνε πιο φυσικά. Είναι εξοπλισμένα με έξυπνα παπούτσια τα οποία έχουν αισθητήρες πίεσης και μονάδες μέτρησης αδράνειας, ενώ υπάρχει αλγόριθμος ο οποίος μπορεί να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινηθεί ο χρήστης.

Για παράδειγμα μπορεί να αντιληφθεί αν ο χρήστης θέλει να κινηθεί, να σηκωθεί ή να καθίσει, με βάση τις συνήθειες που έχει το ακρωτηριασμένο άτομο.

Οι ερευνητές έχουν λάβει χρηματοδότηση 2.7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012 από την Κομισιόν και τώρα παρουσίασαν την πρόοδο που έχει γίνει. Ακόμη χρειάζεται να μειώσουν το βάρος και το μέγεθος των προσθετικών μελών για να είναι πιο άνετα στην χρήση.

Η ομάδα θέλει επιπλέον χρηματοδότηση για να προχωρήσει την έρευνα και να κυκλοφορήσει στην αγορά τα Cyberlegs μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Σίγουρα ο συγκεκριμένος τομέας είναι εκείνος που αξίζουν να δοθούν χρήματα.

cyberlegs project, Cyberlegs: Το ευρωπαϊκό project για ρομποτικά άκρα σε ακρωτηριασμένους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petris

ζήτω η τεχνολογία..!!!

johny

πραγματικα μπραβο!ομορφα νεα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.