Dacor Discovery IQ Controller, Έξυπνος φούρνος με Android [CES 2013]

Η αμερικάνικη εταιρεία Dacor Kitchen Studio δημιούργησε τον φούρνο Discovery IQ Controller με Android 4.0 Ice Cream Sandwich, οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 800×480 pixels, μονοπύρηνο επεξεργαστή της Samsung χρονισμένο στο 1GHz, μνήμη RAM 512MB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB για τις συνταγές σας και φυσικά Wi-Fi αλλά και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD.

Ο φούρνος είναι συμβατός με το Google Play για να κατεβάζετε διάφορες εφαρμογές αλλά και την εφαρμογή της Dacor την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε και στο smartphone ή tablet σας για να δέχεστε push notifications όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

Η διαδικασία έχει ως εξής, ψάχνετε για την αγαπημένη σας συνταγή μέσα από την εφαρμογή της Dacor, επιλέγετε το αντίστοιχο πρόγραμμα, βάζετε το φαγητό στου φούρνο και συνεχίζετε τις δουλειές σας. Όταν το φαγητό ετοιμαστεί, ο φούρνος μπαίνει σε warming mode διακόπτοντας το ψήσιμο και διατηρώντας το φαγητό ζεστό. Παράλληλα σας στέλνει και μια ειδοποίηση στο κινητό ή το tablet σας ότι είναι έτοιμο.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του, ο φούρνος σας ειδοποιεί και ταυτόχρονα επικοινωνεί με την κατασκευάστρια εταιρεία αναζητώντας τη λύση. Ο έξυπνος φούρνος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Αμερική και Καναδά το καλοκαίρι με τιμή 3500$ με μονό και 7500$ με διπλό φούρνο.

, Dacor Discovery IQ Controller, Έξυπνος φούρνος με Android [CES 2013]

, Dacor Discovery IQ Controller, Έξυπνος φούρνος με Android [CES 2013]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cyb

Όταν κρασάρει, τι γίνεται; Καίγεται μαζί με όλο το σπίτι;

Θανασης

Θα πάρει update για jelly bean, και αν ναι πότε θα βγεί; Θα γίνει το update ΟΤΑ; 😛

nikos

Ευτυχως που δεν τον εβγαλε η LG γιατι θα ειχε 2,3 ακομα!

Αλέξης

Δεν ξέρω αν φτάνει ο μονοπύρηνος για το γιουβετσάκι της μάνας μου…

Panos7GR

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει πρόσβαση στο Play Store; Για να παίζω Angry Birds μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο;
Θα το υποστηρίξουν οι XDA; Καμμία Custom ROM με Android 4.2 θα βγει; 😛

Πέρα από την πλάκα καλή φάση ο “έξυπνος” φούρνος. Έχει ωραίες δυνατότητες να κατεβάσεις απ το Internet συνταγές μέσω WiFi, να του φορτώσεις κι άλλες που έχεις ήδη σε μια micro SD σου, να δεις από την 7ιντση οθόνη του βίντεο μαγειρικής είτε κάνοντας streaming εκείνη την στιγμή, είτε τις έχετε κατεβάσει ήδη, να σε ειδοποιεί στο smartphone σου ότι το φαγητό είναι έτοιμο, αργότερα (ή και τώρα μπορεί να έχει) την δυνατότητα για remote control απ το smartphone / tablet σου και άλλες δυνατότητες που έχει ή θα πάρει… Όμως κι εδώ Android;;;; Όλα τα ξέρει σχεδόν για εμάς η Google, είναι ανάγκη να ξέρει και τι τρώμε;;; Και το λέω εγώ που είμαι Android fan και user.

ενα πληντυριο και ενα ψυγειο με android και wp8 αντιστοιχα, για να μη παραπονιεται κ ο φιλος απο πανω :p και μετα ειμαστε ετοιμοι για το σπιτι του μελλοντος :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;