Dell ARM project Ophelia

Έτοιμη είναι η Dell σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας Quartz, να περάσει και στον χώρο των ARM επεξεργαστών, σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει την θέση της στην αγορά των PCs. Τις τελευταίες μέρες και κάτω από την έντονη φημολογία που δημιουργήθηκε θέλοντας την μεγάλη κατασκευάστρια να τραβάει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο και να ιδιωτικοποιείται εξολοκλήρου, εμφανίστηκε ένα νέο προϊόν, ένα νέο project.

Dell project Ophelia, Dell ARM project Ophelia

To project “Ophelia” ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε στην CES. Πρόκειται για μια υπολογιστική μονάδα, όχι μεγαλύτερη από ένα USB stick, η οποία τίθεται σε λειτουργία κάνοντας χρήση της τεχνολογίας Mobile High-Definition Link (MHL), αντλώντας ενέργεια από μια υποδοχή HDMI ή μια θύρα USB.

Τώρα, μπορεί να μην υποστηρίζουν MHL όλες οι HDTV οθόνες αλλά τουλάχιστον για τις δικές της η Dell έχει ήδη κάνει τα σχέδια της.

Διαθέτει Bluetooth και WiFi, για την επικοινωνία της με συσκευές όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι και φυσικά για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Λειτουργικό φέρει το Android 4.1 Jelly Bean της Google και με λίγα λόγια προσφέρει ότι περίπου και ένα tablet, απλά μεταφέρεται πιο εύκολα.

Μπορεί να μοιάζει με το δημοφιλές MK802 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ζαχαρώνουν από το AliExpress, όμως το βαρύ όνομα της Dell και η κατ’ εκτίμηση τιμη των $50 το καθιστά μία πιο ελκυστική επένδυση.

Μάλλον οι γνώσεις και η εμπειρία του τμήματος Wyse, τομέας των thin clients και cloud συσκευών της, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς αυτά να είναι απαραίτητα τα τεράστια κέρδη αλλά μια νέα προσέγγιση του ασφυκτικά κορεσμένου χώρου των PCs και ARM PCs.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Η Dell καλά θα κάνει να στρώσει τον c0L0 της στην mobile αγορά από όπου αποσύρθηκε πριν λίγους μήνες γιατί εκεί είναι το μέλλον. Κακά τα ψέματα, στο χώρο της τεχνολογίας όσο μεγάλος και να είσαι αν δεν προσασμοστείς πεθαίνεις. Είναι πραγματικά ακατανόητο πως εταιρίες όπως η HP και η Dell όπου υπήρξαν πρωτοπόρες αποσύρθηκαν από την πλέον αναπτυσόμενη αγορά τεχνολογίας αφήνωντας ελεύθερο το γήπεδο σε κορεάτες και ταϊβανέζους. Στον επαγγελματικό χώρο υπάρχει ακόμα τεράστια δυνατότητα βελτίωσης στις mobile συσκευές και θα είναι πραγματικά μεγάλη απώλεια η απουσία έμπειρων παικτών όπως η Dell και η HP από την αγορά.

vasilis_G

+1 Solon….Η Dell ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθεί με την mobile αγορά…ε΄’ιναι κρίμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.