Deutsche Telekom: Θα λανσάρει Anti-Drone συστήματα

Τα drones είναι κάτι σχετικά καινούριο που όμως μπήκε με μαζικό τρόπο στη ζωή μας. Στην χώρα μας μόλις τον Οκτώβριο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός για το τι θα ισχύει για τους κατόχους των drones.

Για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την φωτογραφία ή το video είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όμως τα drones πολλές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη νόμιμους σκοπούς, για παρακολούθηση ή απλά να καταστούν επικίνδυνα κοντά σε αεροδρόμια κλπ.

Η γερμανική Deutsche Telekom ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την δημιουργία ενός anti-drone συστήματος. Το σύστημα αυτό αναμένεται να τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους όπως αεροδρόμια, στάδια, πίστες δοκιμών αυτοκινήτων και άλλες σημαντικές υποδομές. Όπως φαίνεται, κάποιες εταιρείες όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν βρει τον μπελά τους με τα drones που χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν φωτογραφίες μοντέλων που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για συστήματα άμυνας ενάντια στα drones. Ήδη έχει δημιουργηθεί μια μικροσκοπική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χακαριστούν τα drones και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε σύγκρουση/καταστροφή. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές για την αναχαίτιση των drones, μπορεί όμως να πέσει και σε λάθος χέρια. Ίσως η εγκατάσταση anti-drone συστήματος είναι πιο ασφαλής λύση.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες κατασκευής drones προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι κάτοχοι drones συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, εισάγοντας το geofencing, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα drones δεν θα πετάξουν επάνω από απαγορευμένες περιοχές.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για το τι θα ισχύει στην Ελλάδα για τους κατόχους drones από 1η Ιανουαρίου 2017.

anti-drone system, Deutsche Telekom: Θα λανσάρει Anti-Drone συστήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Deutsche Telekom

Deutsche Telekom: Στα 29,80 δισ. ευρώ τα έσοδα το δ’ τρίμηνο

Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της Deutsche Telekom, με την εταιρεία να επισημαίνει την αύξηση των πελατών της στη Γερμανία και τις ισχυρές επιδόσεις της θυγατρικής της T-Mobile US.

Business Deutsche Telekom Vodafone

Vodafone & Altice: Επένδυση 7 δισ. για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom

Η Vodafone και η Altice ξεκίνησαν μια κοινοπραξία για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom, κατασκευάζοντας ένα δίκτυο ευρυζωνικής οπτικής ίνας 7 δισ. ευρώ στη Γερμανία.

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.