Νέα συσκευή σου επιτρέπει να “ακούς με τη γλώσσα” [video]

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι πολύ αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της ακοής σε άτομα με προβλήματα ακοής αλλά η εγχείρηση είναι ακριβή και όχι κατάλληλη για όλους. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Colorado έχουν ένα φιλόδοξο σχέδιο να φτιάξουν μια Bluetooth-enabled συσκευή η οποία θα μας βοηθά να “ακούμε” με τη γλώσσα.

Ο καθηγητής John Williams αναφέρει ότι θα είναι πολύ πιο απλή από το να προβεί ο ασθενής σε εγχείριση και θα είναι πολύ πιο οικονομική συσκευή από τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Αυτό που επιχειρείται είναι μια μορφή αισθητηριακής αντικατάστασης.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα παίρνουν τους ήχους που βρίσκονται έξω από το σώμα, τους μετατρέπουν σε ηλεκτρικό σήμα και τους μεταδίδουν απευθείας στο ακουστικό νεύρο. Το νέο επιστόμιο σύστημα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, παίρνοντας ήχο από ένα μικρόφωνο και στη συνέχεια θα το στέλνουν στη συσκευή μέσω Bluetooth, το επόμενο βήμα είναι να δοθεί σήμα στους πάμπολλους ευαίσθητους αισθητήρες της γλώσσας.

Για έναν χρόνο γίνονται δοκιμές και έχει δημιουργηθεί ένα prototype το οποίο είναι αρκετά μεγάλο, όμως η τελική συσκευή θα είναι πολύ πιο μικρή. Οι ερευνητές θέλουν να κατασκευάσουν μια μικρή και σχεδόν αόρατη μονάδα που θα ενσωματώνει τον αισθητήρα και θα φοριέται στο στόμα χωρίς να φαίνεται.

συσκευή για να ακούς με τη γλώσσα, Νέα συσκευή σου επιτρέπει να “ακούς με τη γλώσσα” [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.