Touché, Νέα τεχνολογία αφής που μπορεί να εφαρμοστεί στα πάντα [video]

Ερευνητές της Disney Research (ναι η Disney έχει το δικό της τμήμα ερευνητών σε συνεργασία με πανεπιστήμια) ανέπτυξαν την τεχνολογία αφής Touché που αντιλαμβάνεται όχι μόνο το απλό άγγιγμα αλλά και μια σειρά από σύνθετες κινήσεις και τρόπους αγγίγματος. Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε οθόνες αφής αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Ακόμα μπορεί να αντιληφθεί και κινήσεις μας πάνω στο νερό.

Οι εφαρμογές είναι ανεξάντλητες. Δείτε το βίντεo.

, Touché, Νέα τεχνολογία αφής που μπορεί να εφαρμοστεί στα πάντα [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Απόστολος Ν.

Πολύ ωραία εφεύρεση δεν λέω, αλλά σε τη θα μπορούσε να χρησιμέψει στην καθημερινότητα?

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Λογικά θα βοηθούσε αρκετά την αστυνομία.Αν γινόταν κάποιο έγκλημα μπορεί να μην βρουν αποτυπώματα αλλά θα ξέρουν ακριβώς πως το έκανε αφού θα ξέρουν ακόμα και πως ακούμπησε το χερούλι της πόρτας.Πάντως η τελευταία λειτουργία είναι η πιο ωραία,μακάρι να ήταν έτσι τα σπίτια μας.

Ερμής

Πραγματικά απίστευτη τεχνολογία!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.

Internet Disney Netflix

Netflix: Φέρνει τα θρυλικά Lost και Prison Break μαζί με 12 ακόμα δημοφιλείς σειρές της Disney

Η Disney σχεδιάζει να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα του streaming το επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνονται καλές!