Display Awards, Apple και Samsung σάρωσαν τα βραβεία

Η SID ή αλλιώς Society for Information Display ανακοινώνει κάθε χρόνο τα βραβεία της σχετικά με τις καλύτερες τεχνολογίες οθόνης της χρονιάς. Οι κατηγορίες στις οποίες ανακοινώθηκαν νικητές είναι τρεις και στις δύο από αυτές θα βρούμε όπως αναμενόταν τις δημοφιλείς Apple και Samsung. Οι τεχνολογίες και τα προϊόντα που βραβεύτηκαν δημιουργήθηκαν μέσα στο 2010, τα βραβεία όμως αναφέρονται ως “2011 DISPLAY OF THE YEAR AWARDS”.

, Display Awards, Apple και Samsung σάρωσαν τα βραβεία

Στην κατηγορία Display of the year το χρυσό βραβείο πήγε στην οθόνη Retina του Apple iPhone 4, ενώ το αργυρό βραβείο στην Samsung για τις Mobile Display On-cell Touch AMOLED. Στην ανάλυση που παρουσιάζει η επιτροπή μας ενημερώνει ότι η Retina επιλέχθηκε κυρίως βάσει της εκπληκτικής ανάλυσης της, ενώ το βραβείο της Samsung αφορά την πρωτότυπη ενσωμάτωση του touch panel απ’ ευθείας πάνω στην ίδια την οθόνη, κάτι που δίνει καλύτερη απόκριση και μικρότερο πάχος.

Η δεύτερη κατηγορία βραβείων φέρει το όνομα Display Application of the Year. Στην πρώτη θέση συναντάμε και πάλι ένα προϊόν της Apple και συγκεκριμένα το Apple iPad. To δεύτερο βραβείο παίρνει η Samsung για όλη τη σειρά των Samsung Galaxy S συσκευών. Το iPad διακρίνεται λόγω του μικρού πάχους της οθόνης του και της μεγάλης αυτονομίας που καταφέρνει παρά το μέγεθος της, ενώ η σειρά Samsung Galaxy S για την ιδανική εμπειρία που προσφέρει σε αυτό το μέγεθος οθόνης.

Τέλος στην τρίτη κατηγορία των βραβείων με το όνομα Display Component of the Year βρίσκουμε δύο διαφορετικούς νικητές. Το χρυσό βραβείο αποσπά η έγχρωμη οθόνη E Ink Triton, στην κατασκευή της οποία έχουν χρησιμοποιηθεί 150 πατέντες και αναμένεται σύντομα να την δούμε σε κάποια συσκευή παραγωγής, ενώ το αργυρό βραβείο κατακτά η εταιρία ITRI η οποία κατάφερε να κατασκευάσει ένα εύκαμπτο διάφανο υπόστρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διαφόρων ειδών οθόνης.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros Nikolopoulos

Μπράβο στην Apple και την Samsung γιατί πραγματικά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά!
Να δω πότε θα αξιωθεί η Htc να βγάλει μία οθονάραααα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.