Επόμενη στάση η Αθήνα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί πιλοτικά στους δρόμους της Αθήνας τα λεωφορεία χωρίς οδηγό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ξεκίνησε να συζητιέται στη Βουλή. Με τη ρύθμιση προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα λεωφορεία δεν θα έχουν την φυσική παρουσία του οδηγού αλλά θα ελέγχονται από εκπαιδευμένους χειριστές σε συγκεκριμένο Κέντρο Ελέγχου.

Τα οχήματα αυτά θα είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS) και όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς που έχουν αντίστοιχα οχήματα της ίδιας κατηγορίας. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για την διασφάλιση της οδικής ασφάλειας όπου θα υπάρχει ειδική λωρίδα για τα λεωφορεία αυτά με κάμερες που θα παρακολουθούν το λεωφορείο αλλά και τον δρόμο.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «το Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό επιβάλλεται να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς και αυτόματα συστήματα, τα οποία εξασφαλίζουν συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης, αντίστοιχη με όχημα, το οποίο χειρίζεται οδηγός».
λωφορεία χωρίς οδηγό στην αθήνα, Επόμενη στάση η Αθήνα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Εδώ ακριβώς ταιριάζει το ολα τα είχε η μαριορη…

Sot12

Παντως επαρκή ΜΜΜ δεν έχει η μαριορή, οπότε κάθε προσπάθεια στο συγκεκριμένο τομέα μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει

Αχιλλέας Κ.

Ναι, πολύ θετικό αντίκτυπο. Μόνο μερικές εκατοντάδες άνεργοι οδηγοί.. Αν είναι τόσο απλό δεν θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί πρώτα στα τρένα? Τι πιο εύκολο και ασφαλές. Όλο μλκς γίνονται σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Αλέξανδρος Γ.

…ο φερετζές της έλληπε” να συμπληρώσω και εγώ! !! Εντάξει πολύ καλό, αλλά δευτερεύων θέμα αυτήν την στιγμή.. κάθε όμως καινοτομία ευπρόσδεκτη ☺

Βαγγέλης

Όσο περνούν τα χρόνια οι θέσεις εργασίας για ανθρώπινο δυναμικό θα μειώνονται ενώ θα αυξάνονται για computer και μηχανές! Ολίγον ανησυχητικό αυτό…..

maelko

Η Μαριορή επίσης προβλέπω να έχει και πολλές απεργίες στα ΜΜΜ σε λίγο. Άμα υλοποιηθεί το συγκεκριμμένο σχέδιο πολύς κοσμάκης θα χάσει την δουλειά του, εννοώ οδηγοί λεωφορείων. Α ρε τι σκαρώσανε και πάλι για να απολύσουν κόσμο….

Zed

Πρωτοχρονιά έρχεται, όχι Πρωταπριλιά…
Live your myth in Greece!

tasos

Τον Ιουνιο ξεκινά πιλοτικα στα Τρίκαλα !

ΓιαννηςΤ

Μην ακούω βλακείες του τύπου “θα χάσουν τη δουλειά τους οι οδηγοί”. Είναι σαν να λέμε όχι στο ηλεκτρικό γιατί χασαν τη δουλειά τους οι καντιλανάφτες και όχι στα ψυγεία γιατί χασαν τη δουλεια τους οι παγοπώλιδες. Λέγεται εξέλιξη

Nicolas

Τραγελαφικό για μια χώρα που εδώ και 3 δεκαετίες όλοι οι δρόμοι έχουν καταντήσει πάρκινγκ με τον εγκληματικό νόμο της αντιπαροχής… Αν θέλουν να θεωρούνται σοβαροί ας ξεκινήσουν από αυτό και να επιστρέψουν τα πεζοδρόμια στους ΠΕΖΟΥΣ γιατί για αυτούς είναι και τους τυφλούς συμπολίτες που πραγματικά τους λυπάμαι όσοι είναι κάτοικοι των γνωστών μπ*****λων aka μεγαλουπόλεων! Βάλτε σε όλα αυτά το κερασάκι της ήδη αυξημένης ανεργίας και την περαιτέρω έκρηξη που μπορεί να γίνει στον κλάδο και έχετε ένα ωραίο εκρηκτικό μείγμα…

dim

Στη χώρα που ακούω ακόμη; για την Digea… πεντακάθαρο σήμα (ρε ο κόσμος όξω στριμάρει 4Κ και εσυ μου λές για πεντακάθαρο σήμα για κάτι που κοντεύει να πεθάνει), διαβάζουμε για driverless bus.

Εγω πάντως σε λεωφορείο χωρίς οδηγό μόνο αν ήταν σε δική του λωρίδα χτισμένη να μην μπορεί να μπεί κανένας άλλος θα έμπαινα. Ό,τι και να’χει πάνω, οταν γύρω σου κυκλοφορούν ελληνάρες δεν μπορώ να το εμπιστευτώ.

Φτιάξτε καμια έξτρα γραμμή μετρό κι άσε τώρα τα φουτουρίστικα σε κανα πιο επιδέξιο κόσμο.
Ακόμη δεν κυκλοφόρησε η google το driverless αμάξι εμείς θα μπούμε λεωφορείο,
Που πας ρε καραμήτρο. Ούτε το πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο στη στάση δεν έχεις ακόμα.

Θοδωρής

Και με ποιον θα τσακώνεται ο μπάρμπας και η θεία στο λεωφορείο που δεν θα έχει οδηγό….;;ξενέρωτα πράγματα!!

Darth

@ΓιαννηςΤ μαζι σου απλος σε λιγο 90% της δουλειάς θα τα κάνουν μηχανήματα(και λογικό)…….. και θα χρειάζονται ελάχιστα άτομα…..ειδικά όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα A.I.
για να προχωρήσει κάπως η κατάσταση πρέπει να αναπτύξουν λίγο της τεχνολογίες διαστημικών ταξιδιών ώστε να προχωρήσουμε σαν είδος……….αλλιώς θα είναι αρκετά πικρά τα πράγματα……..

Νίκος

Τρομερή εξέλιξη, κάποτε αντικατέστησαν τους ανθρώπους με μηχανήματα και ρομπότ στα εργοστάσια, αργότερα τα καράβια και τα φερριμπότ με γέφυρες και ρία αντίρρια και σε λίγους μήνες τα αυτοκίνητα και τα λεοφωρεία θα κυκλοφορούνε χωρίς οδηγούς. Άντε και στα σχολεία σε μερικές δεκαετίες τα παιδιά μας να τα διδάσκουνε τηλεοράσεις, τα καταστήματα να γίνουνε όλα αποθήκες – Eshop με 2-3 αποθηκάριους και όλο το ανθρώπινο δυναμικό στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες να αντικατασταθεί ηλεκτρονικά απο τα Taxheaven. Μετά όντας άνεργοι (οι υποστηρικτές της “εξέλιξης”) να ζητάτε δανεικά απο τα ρομποτάκια να πάρετε ενα καρβέλι ψωμί να ταίσετε τα παιδιά σας. Ρε κάτι μυαλά που υπάρχουνε….

Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί θα μείνουνε στον δρόμο. Δέκα εδώ, δέκα εκεί, δέκα παρά δίπλα, άνεργοι οι οποίοι φυσικά δεν θα πάνε στην καφετέρια, ούτε στην ταβέρνα, ούτε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουνε και ακολουθεί η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και για τους υπόλοιπους κλάδους…

Τώρα θα καταργήσουμε και τα χιλιάδες τάνκερ με τους χιλιάδες εργαζομένους. Θα κάνουμε λέει αγωγούς για μεταφορά φυσικού αερίου. Εξέλιξη!

Να χαίρεστε την εξέλιξη. Αφήστε με εμένα να είμαι οπισθοδρομικός…

Darth

@Νίκος καλα πανε…….. εξέλιξη είναι το θέμα είναι σε άλλους τομείς όπου χρειάζονται άνθρωποι είμαστε στάσιμοι ειδικά στον ποιο σημαντικό (διαστημικά ταξίδια και αποίκιση)

Γιώργος

Κλείνω τα μάτια και βλέπω ήδη συμμορίες των Τρικάλων να το σταματάνε όπου το βρουν άδειο και να του κλέβουν τα ζαντολάστιχα.

Alex

Η πραγματοποίηση ενός αυτόματου μηχανισμού είναι προϊόν έρευνας και ανάπτυξης. Η σωστή λειτουργία του εξαρτάται από τους ανθρώπους που το δημιουργούν, το ελέγχουν και το συντηρούν. Οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν όμως θα ανοίξουν νέες, λιγότερες βέβαια. Η υιοθέτηση κάθε καινούργιου μηχανισμού επιφέρει αλλαγές στον πολιτικό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό κόσμο. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην έρευνα και την ανάπτυξη. Νέες θέσεις ανοίγουν και μάλιστα χωρίς περιορισμό. Η επιστημονική έρευνα γίνεται πράξη και αυτό καθιστά την κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή της ιδιοφυΐας του ανθρώπου. Ορισμένοι θα παραπονεθούν, άλλοι θα χειροκροτήσουν ασύνειδα. Σημασία έχει η ορθή επικοινωνία και η καλή συνεργασία μέσα σε ένα υγιές πεδίο πολιτικής κρίσης.

Panagiotis GP

Δεν υπάρχει αυτή η χώρα λέμε… είναι μια όαση!!!
Χαχαχαχα…άκου λεωφορεία χωρίς οδηγούς!
Α ρε Μπόμπολα με έκανες και γέλασα πάλι!

Νίκος

@Rockefeller Δηλαδή με λίγα λόγια θέλεις να μας πείς ότι θα εξαφανιστούνε όλες οι θέσεις εργασίας, τα ρομπότ θα αντικαταστήσουνε το ανθρώπινο δυναμικό και η επιβίωση θα είναι μόνο για τους δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες που θα εξελίξουνε το …ανθρώπινο είδος και θα το φτάσουνε στον …Άρη. Αυτός ο κόσμος που φαντάζεσαι, είναι για μια ανθρωπότητα δέκα χιλιάδων ανθρώπων. ΥΓ. Η σπουδάζεις μέχρι τα 45 σου και γίνεσαι επιστήμονας της Nasa ή σε τρώει η μαρμάγκα. Ωραία λογική, ούτε απο τον Τζόρτζ Σόρος δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο! Θα δημιουργηθούνε θέσεις εργασίας απο μηχανικούς; Εκατομμύρια μηχανικοί, όλη η Ελλάδα ενα συνεργείο! Τι να πώ, διαφέρουμε σαν άνθρωποι, σαν λογική και σαν τρόπο σκέψης. Όταν θα σας αντικαταστήσουνε και εσάς με μηχανήματα όπως κάνανε εμένα πρίν απο 2 χρόνια (απο 130 εργάτες τώρα μόνο 12 χειριστές και ένας εργοδηγός) και ταίζουνε τα παιδάκια σας οι μανάδες σας με τα 500 ευρώ σύνταξης, τα ξαναλέμε. Γιατί πρός το παρόν, η μόνη έννοια ορισμένων εδώ μέσα είναι πότε θα κυκλοφορήσει το Galaxy Note 6 να σκάσουνε 1000 ευρώ για να το πάρουνε και δεν έχουνε καταλάβει τι πάει να πεί να παλεύεις για την επιβίωση σου και τι θα πεί να σε αφήνουνε στον… Συνέχεια »

Eaglos

@Γιαννης
Εξέλιξη είναι όταν θα μπορείς να προσφέρεις τα απαραίτητα σε κάθε πολίτη της χώρα σου.
και όχι να σχεδιάζεις να προσθέσεις μερικές εκατοντάδες ανέργους επιπλέον.

@Alex
Οι μόνες θέσεις που θα ανοίξουν θα είναι για τίποτα συντηρητές και καθαριστές.
Κατά τα άλλα, έτοιμο προϊόν από το εξωτερικό θα σου πουλάνε, έτοιμα ανταλλα-
κτικά θα σου φέρνουν, οπότε το RnD πέρασε και δεν ακούμπησε.

ΥΓ: Πόσους μισθούς οδηγών ΜΜΜ πληρώνεις με ένα τέτοιο όχημα;

Νίκος

Εξέλιξη είναι να βάλεις όλο το επιστημονικό προσωπικό να ασχοληθεί με σοβαρά πράγματα όπως με την αντιμετώπιση του καρκίνου, του έμπολα, του έιτζ και της υπατίτιδας και όχι με το πώς θα καταφέρεις να φτάσεις το ποσοστό των ανέργων στο 90%. Εξέλιξη είναι να βρείς εναλακτικές φυσικές και οικολογικές πηγές ενέργειας, να μην εξαρτάσε απο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και να μην ρυπαίνεις το περιβάλλον με χημικά και απόβλητα. Εξέλιξη επίσης είναι να βρείς το “αντίδοτο” για τα πυρηνικά απόβλητα που αφήνουνε πάνω στον πλανήτη όλοι αυτοί που πάνε να τον “εξελίξουνε”, αντί να κοιτάνε πώς θα βρούνε τον τρόπο να φύγουνε απο αυτόν αφού πρώτα τον έχουνε διαλύσει.. Εξέλιξη είναι να εξασφαλίσεις την αξιοπρεπή διαβίωση 8 δις ανθρώπων πάνω σε αυτόν τον πλανήτη (που ετοιμάζεσε να …εγκαταλείψεις) και όχι τα 6 να μην έχουνε εν έτει 2015 πρόσβαση σε πόσιμο νερό και επαρκής διατροφή και εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο να πεθαίνουνε απο υποσιτισμό. Εξέλιξη είναι να βρώ μια σταθερή δουλειά με 2000 ευρώ, να ταίζω τα παιδιά μου, να κάθομαι 15 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα και το καλοκαίρι να κάνω 20 μέρες διακοπές ξένοιαστα με την οικογένεια μου. Αυτά είναι εξέλιξη κύριοι και όχι τα λεοφωρεία χωρίς… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.