DRU: Η Domino’s θα χρησιμοποιεί robot για την παράδοση πίτσας

Η Domino’s πειραματίζεται με ένα νέο project στο οποίο χρησιμοποιεί robot για να φέρει την παραγγελία σου στην πόρτα. Η δοκιμή ξεκινά από τη Ν. Ζηλανδία και η Domino’s περιγράφει το robot ως το “πρώτο αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας στον κόσμο”.

Γνωστό ως DRU (Domino’s Robotic Unit) το robot έχει 4 ρόδες, αναπτύχθηκε στην Αυστραλία και μπορεί με μια μόνο φόρτιση να πραγματοποιήσει παραδόσεις σε ακτίνα 32 χιλιομέτρων ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 20km/h.

Το DRU έχει ύψος γύρω στο 1 μέτρο και χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες για να αποφύγει τα εμπόδια που βρίσκει στη διαδρομή. Μέσα στον ειδικό θερμαινόμενο χώρο που έχει χωράνε μέχρι 10 πίτσες και το κουτί ξεκλειδώνει μόνο με τον κωδικό που έχει λάβει ο πελάτης κατά τη διάρκεια της παραγγελίας.

Ακόμη δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι δοκιμές στους δρόμους του Ουέλλινγκτον (πρωτεύουσα της Ν. Ζηλανδίας). Η κυβέρνηση έχει ήδη ενθουσιαστεί με την ιδέα και δηλώνει ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τη χώρα που θέλει να χρησιμοποιηθεί ως το πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες στις μεταφορές.

Δείτε το video:

dominos robot, DRU: Η Domino’s θα χρησιμοποιεί robot για την παράδοση πίτσας

dominos robot, DRU: Η Domino’s θα χρησιμοποιεί robot για την παράδοση πίτσας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Περιμενε φιλοδωρημα που θα φερει την πιτσα στην βροχη.

Τελος και τα διαφορα “εφερα τις πιτσες” σεναρια α-λ Pro n

tech21man

Και επιτελους καποιον να κλωτσησεις και να σπρωξεις στην σκαλα οταν φερει λαθος παραγγελια η κρυα. Χα χα.

Πραγματικα αν αυτο ειναι το μελλον, βαλτο εκει που δεν λαμπει ο ηλιος.

λεόντιος

μια χαρά με ένα σμπάρο 10 τριγώνια

ΑντώνηςΤ

Μια πίστα στον 5ο σε πολυκατοικία με χαλασμένο ασανσέρ και γρήγορα… μάλλον απευθύνεται για άλλου τύπου γειτονίες. Επίσης δεν μας διευκρινίζουν αν έχει υποδοχή κερμάτων για φιλοδώρημα 😉

Πέρα από την πλάκα, για ακόμα μια φορά (από την εποχή της βιομηχανοποίησης και μετά) μειώνονται οι θέσεις εργασίας προς χάριν της εξέλιξης. Θετικό μεν για την ανθρωπότητα, αρνητικό λόγω της κακής χρήσης και εκμετάλλευσης της δυνατότητας αυτής με σκοπό το κέρδος και μόνο.

ChrisG

το delivery δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους.αν νομίζουν μερικοί ότι με τέτοιες ανοησίες θα λύσουν το θέμα ανεργία,ο κόσμος και οι κοινωνίες θα λύσουν τα προβλήματα τους μιλάμε είτε για στοχευμένη κίνηση είτε για αφελείς.τα ίδια λένε και για ρομπότ στα εργοστάσια κ.α.που θα δουλεύουν μετά οι άνθρωποι στην τελική κανείς δεν απαντά.τους φόρους τα χαράτσια για περιουσίες και ακίνητα τις εισφορές απο τους ανθρώπους τα ζητάνε.γιατι να μην έχουμε όλοι απο ενα ρομπότ και να κάνει τα πάντα να πληρώνει φόρους κλπ και στο τέλος να παίρνουμε εμείς συντάξεις.ειναι μια πολύ πιο επαναστατική και δίκαιη λύση νομίζω.δεν συμφωνείτε;

Costas

Πραγματικά είναι γελοίο θέαμα! Άς το χρησιμοποιησουν να στείλουν φαγητό στα εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε! Άσε το πάνε και με drones! Αλλά είπαμε μασωνοι και νέα τάξη πραγμάτων!

Manolis

ξεκίνησε μέρα και έφτασε βράδυ, μάλιστα!!!! Θα το καταλάβαινα αν την έψηνε στο δρόμο ένα τέτοιο μηχάνημα ώστε να φτάσει ζεστή σπίτι σου…

Panos7GR

Οσοι έχουμε χάσει παιδιά στην οικογένειά μας ή στην παρέα μας, πιστεύω πως βλέπουμε με καλό μάτι μια τέτοια είδηση. Τα υπόλοιπα για ανεργία κτλ τα θεωρώ δευτερεύοντα. Τα ίδια λέγανε κάποτε και οι μοδίστρες…
Βεβαια με 20km/h μάλλον θα αφορά κοντινές παραγγελίες και σε διαμερίσματα πολυκατοικιών εκεί δεν μπορεί να τις καλύψει.

ΑντώνηςΤ

@ChrisG, μόνο που όπως ανέφερα δεν τα δημιουργούν για να εξυπηρετήσουν την ανθρωπότητα, αλλά την τσέπη τους. Κάνεις δεν θα διαφωνούσε στο 2ο σκέλος του post σου αν πράγματι ήταν υπερ. μας η αυτοματοποίηση (στο κάτω κάτω εν μέρη σε αυτόν τον τομέα δουλεύω)

ChrisG

@Panos7GR δευτερέυοντα ε;έχεις δουλέψει ποτέ;δούλεψες ποτέ delivery;έβγαλες κάνα ευρώ ή του μπαμπά και της μαμάς ακόμη;
@ ΑντώνηςΤ η εργασία θωρακίζεται όταν τα επαγγέλματα και πολλοί τομείς στηρίζονται στο ανθρώπινο δυναμικό.το να διαβάζεις ότι αυτά είναι δευτερέυοντα απο εταιρείες που ψάχνουν γρήγορο πλουτισμό και μόνο να πουλάνε όπως είπες να το καταλάβω.αλλά απο καθημερινούς ανθρώπους…δίνουν ρέστα.

tech21man

Το φανταζεσαι κεντρο θεσσαλονικης η αθηνας να προσπαθει να ποιασει δεξια και να το περνανε τα παπια κοπανωντας το κτλ?

Poor johny 5…

to_paidi_ap_thn_kozanh

Άραγε αν το σπάσεις η αν το καψεις να συνηθίσω βγάζει όλες τις πίτσες δωρεάν ;

Panos7GR

@ChrisG: Σε παρακαλώ πολύ που θα μου πεις αν έχω δουλέψει και για “βαρέα και ανθυγιεινά” του ντελιβερά… Είμαι στον 5 μήνα μπάρκο και τον άλλο λήγει η σύμβαση και επιστρέφω επιτέλους σπίτι μου μέχρι τον Μάιο που θα ξαναμπαρκάρω και μου μιλάς εσύ ο καρεκλάτος για την δυσκολία της εργασίας. Σε παρακαλώ πολύ!!!
Φυσικά και δευτερεύοντα όταν μιλάμε για ξεκλήρισμα οικογενειών.

ChrisG

@ Panos7GR πρώτον εγώ σε ρώτησα.εσύ με είπες καρεκλάτο.αλήθεια εσύ απο που μας γράφεις όλη μέρα;πρόσεχε λοιπόν τι λές και άσε τα υπόλοιπα κατα μέρος.δευτερέυων το ξεκλήρισμα οικογενειών;απο σοβαρότητα πάσχεις…και όχι μόνο.

Panos7GR

@ChrisG: Δεν ανέχομαι από κανέναν να μου απευθύνεται ειρωνικά (“έβγαλες κάνα ευρώ ή του μπαμπά και της μαμάς ακόμη;”) για το θέμα της δουλειάς. Ειδικά σε εμένα που δουλεύω από 13 χρονών (καλοκαίρι απο 1η γυμνασίου προς 2α) ως βοηθός σερβιτόρου σε συγγενή, γιατί ζήτησα να μου πάρουν Η/Υ από τους γονείς μου και η απάντηση του πατέρα μου ήταν “θα πας στο θείο σου να δουλέψεις για να αγορασεις αυτό που θέλεις για να μάθεις πως βγαίνει το ψωμί”. Εκτοτε ΠΟΤΕ δεν ξανά άπλωσα χέρι για χαρτζιλίκι παρά μόνο στο στρατό όταν μου τελείωσαν από αυτά που είχα καβάτζα. Γι αυτό δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου σε τέτοιες ειρωνίες!!! Έχω κάνει άσχημους καβγάδες με μπαρμπαδιές σαν του λόγου σου που μόνο να πετάνε ειρωνιες για “τα λεφτά του μπαμπά” ξέρουν ή μιλάνε για “νεολαία τεμπέληδων”, όταν τα λένε μπροστά μου. Ποιοί μιλάνε για τα “παιδιά του μπαμπά και της μαμάς”; Οι μπαρμπαδιές της γενιάς των δημοσιουπαλληλίσκων και των ρουσφετιών. (Και δεν πάει για εσένα προσωπικά αλλά γενικά με τις ηλικίες ατόμων που έχω λογοφέρει για παρόμοιο θέμα) Αυτό που λέω “είμαι ναυτικός” και όλοι με κοιτάνε να δούνε αν έχω γυρίσει από την Αραπιά. Όχι ρε φίλε δεν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Domino's Pizza

Η Domino’s καινοτομεί στην πίτσα με έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές

Η Domino’s Pizza είναι το πρώτο brand name στον τομέα της εστίασης το οποίο μέσω πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας θα κάνει την παραγγελία μίας πίτσας περισσότερο αυτοματοποιημένη και βολική.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.