DYSON DC23 Stowaway Allergy, Ηλεκτρική σκούπα από άλλο πλανήτη

Ο αριθμός όσων πάσχουν από αλλεργίες αυξήθηκε 400% τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι προφανές ότι ένας καλός καθαρισμός την άνοιξη επιβάλλεται. Ειδικά ύστερα από το χειμώνα, που η κεντρική θέρμανση βοηθά στην ανάπτυξη των ακάρεων, δυσχεραίνοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Κάθε φορά που οι πάσχοντες από αλλεργίες εισπνέουν αλλεργιογόνα, το σώμα τους αντιδρά υπερβολικά, παράγοντας αντισώματα για να τα αποκρούσει και δημιουργώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και ιγμορίτιδα.

, DYSON DC23 Stowaway Allergy, Ηλεκτρική σκούπα από άλλο πλανήτη

Στη DYSON DC23 η σκόνη περνάει από 3 στάδια διαχωρισμού:
1. Η σκόνη περνάει σε έναν ισχυρό εξωτερικό κυκλώνα, όπου φυγόκεντρες δυνάμεις της τάξεως των 500G (το ανθρώπινο σώμα αντέχει επιτάχυνση της βαρύτητας μόλις 8G!) διαχωρίζουν τα μεγαλύτερα κομμάτια, όπως τρίχες κατοικίδιων και μεγαλύτερα μόρια σκόνης, και τα στέλνουν στον πλαστικό κάδο.
2. Στο επόμενο στάδιο κυκλώνα, το core separator, απομακρύνονται μικρότερα μόρια σκόνης και διαχωρίζονται από τον αέρα – τα μόρια αυτά είναι τόσο μικρά που 200 θα χωρούσαν μέσα σε μία τελεία!
3. Τέλος, στο τρίτο στάδιο, μικροί, ταχύτατοι κυκλώνες δημιουργούν φυγόκεντρες δυνάμεις μέχρι και 150.000G, που απομακρύνουν και τα τελευταία μικροσκοπικά μόρια σκόνης καθώς και τα βακτήρια.
Έτσι, ο αέρας που εξέρχεται από οποιαδήποτε σκούπα Dyson περιέχει μέχρι και 150 φορές λιγότερα βακτήρια, αλλεργιογόνα και μούχλα από τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Η ηλεκτρική σκούπα Dyson DC23, πιστοποιημένη από τo Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (British Allergy Foundation), εμποδίζει τη δράση αυτών των αλλεργιογόνων, χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία Core Separator, που παγιδεύει τα πιο μικροσκοπικά μόρια σκόνης σε σχέση με κάθε άλλη τεχνολογία κυκλώνα. Όπως όλες οι σκούπες Dyson, η DC23 δε βασίζεται σε σακούλες για να παγιδεύει τη σκόνη. Αντιθέτως, η πατενταρισμένη τεχνολογία Root Cyclone διαχωρίζει τη σκόνη και τα σκουπίδια από τη ροή του αέρα. Έτσι, ενώ σε κάποιες σκούπες με σακούλα η απορροφητικότητα μπορεί να μειωθεί στο μισό καθώς σκουπίζετε, η σκούπα Dyson DC23 διατηρεί την απορροφητικότητά της στα ίδια επίπεδα σε κάθε χρήση.

DYSON DC23 Stowaway Allergy
Τεχνολογία Root Cyclone
Τεχνολογία Core Separator
Εξάρτημα δαπέδων διπλής εισόδου
Φίλτρο HEPA
Βάρος: 8,6 κιλά

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tsene

Κορυφαίες οι Dyson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Dyson

Τα headphones της Dyson που καθαρίζουν τον αέρα θα κοστίζουν 949 δολάρια

Νωρίτερα φέτος, η Dyson αποκάλυψε τα πρώτα της ακουστικά, υποσχόμενη πως μπλοκάρουν τον θόρυβο, αλλά και τα ανεπιθύμητα σωματίδια του αέρα.

Gear Dyson

Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Μία τρελή όσο και χρήσιμη (σε εποχές Covid) ιδέα είχε η Dyson, παρουσιάζοντας τα Zone, τα πρώτα της ακουστικά κεφαλής.

Gear Dyson Gadgets

Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Το αερόθερμο Dyson Hot είναι σχεδιασμένο ώστε να θερμαίνει το δωμάτιο γρήγορα και ομοιόμορφα και όπως ο ανεμιστήρας dyson Air Multiplier δεν διαθέτει πτερύγια. Έχει επιλογή θερμοκρασίας από 1 έως 37 βαθμούς κελσίου. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου μετρώντας τον περιβάλλοντα αέρα.

White Dyson White

Dyson Core Separator, Τεχνολογία στο καθάρισμα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα σωματίδια σκόνης και άλλοι μικροοργανισμοί συναντώνται μόνο στα χαλιά και τις μοκέτες. Γα το λόγο αυτό – στην Ελλάδα τουλάχιστον που κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες τα χαλιά απομακρύνονται και αποθηκεύονται – το σκούπισμα θεωρείται προαιρετικό. Πρόκειται όμως για μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς σκόνη και βρομιά συγκεντρώνονται εξίσου στα δάπεδα […]