Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Το αερόθερμο Dyson Hot είναι σχεδιασμένο ώστε να θερμαίνει το δωμάτιο γρήγορα και ομοιόμορφα και όπως ο ανεμιστήρας dyson Air Multiplier δεν διαθέτει πτερύγια. Έχει επιλογή θερμοκρασίας από 1 έως 37 βαθμούς κελσίου. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου μετρώντας τον περιβάλλοντα αέρα.

, Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Πώς λειτουργεί
Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογίας Air Multiplier, ο αέρας κατευθύνεται μέσα από έναν έλικα ο οποίος είναι συνδυασμός της τεχνολογίας των κινητήρων αεροσκαφών και των τουρμπινών. Στη συνέχεια, επιταχύνεται μέσα από ένα άνοιγμα 2,5 χιλιοστών που υπάρχει στο δακτύλιο. Αυτό δημιουργεί ένα ρεύμα ζεστού αέρα που περνά μέσα από μια αεροδυναμική κυκλική ράμπα η οποία τον στέλνει σε διάφορες κατευθύνσεις. Ο περιβάλλων αέρας παρασύρεται στο εξερχόμενο ρεύμα αέρα, ενισχύοντάς τον 6 φορές.

Αερόθερμο dyson Hot
• Ασφάλεια: Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την επιφάνεια και όχι ορατά στοιχεία θέρμανσης. Και αν η συσκευή αναποδογυρίσει, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να σταματήσει αυτόματα να λειτουργεί.
• Τηλεχειριστήριο: Η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση του αερόθερμου Dyson Air Multiplier, η ρύθμιση της θερμοκρασίας και της ροής του αέρα καθώς και η περιστροφή μπορούν να γίνουν εύκολα από την άλλη άκρη του δωματίου. Το τηλεχειριστήριο είναι καμπυλωτό και έχει μαγνήτη ώστε να τοποθετείται απλά πάνω στη συσκευή.
• Ακρίβεια: Το αερόθερμο Dyson Air Multiplier έχει επιλογές ρύθμισης θερμοκρασίας κι έναν έξυπνο θερμοστάτη. Η ρύθμιση της ροής του αέρα και η περιστροφή μπορούν να γίνουν είτε από το τηλεχειριστήριο είτε από το μπροστινό μέρος της συσκευής.
• Ανεμιστήρας: Σε αντίθεση με τα συμβατικά θερμαντικά, έχει και την επιλογή λειτουργίας ως ανεμιστήρας. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα των Dyson Air Multiplier, συνδυάζει την υψηλή ροή αέρα με τη μεγάλη ταχύτητα.

Η ιστορία του Air Multiplier
Χρειάστηκε μια ομάδα 22 μηχανικών – συμπεριλαμβανομένων ειδικών στη θερμοδυναμική και την υδροδυναμική – και πάνω από τρία χρόνια έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών της πατενταρισμένης τεχνολογίας Dyson Air Multiplier πριν την εφαρμογή της στο αερόθερμο.

Καθώς οι μηχανικοί υδροδυναμικής της Dyson πειραματίζονταν με τις αεροτομές, παρατήρησαν πως η ενίσχυση του αέρα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν η ροή (του αέρα) περνούσε μέσα από μια ράμπα. Αυτή ήταν η στιγμή που έγινε πραγματικότητα η ιδέα ενός ανεμιστήρα χωρίς πτερύγια – αυτός ήταν ένας τρόπος να δημιουργηθεί αέρας χωρίς στροβιλισμό και να καταργηθούν τα πτερύγια.

Οι μηχανικοί της Dyson χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και εκατοντάδες προσομοιώσεις ώστε να μετρήσουν με ακρίβεια και να βελτιώσουν το άνοιγμα και την αεροδυναμική κυκλική ράμπα της συσκευής, προτού τελειοποιήσουν την τεχνολογία Dyson Air Multiplier. Οι διακυμάνσεις του αέρα χαρτογραφήθηκαν με τη μέθοδο Laser Doppler (Ανεμομετρία), η οποία βοήθησε στο να μετρηθεί η ροή του αέρα στη συσκευή.

Το αερόθερμο Dyson Hot θα είναι διαθέσιμο από το Νοέμβριο στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών με εκτιμώμενη τιμή 350-400 ευρώ.

, Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

, Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Eκπληκτικο, αλλα απο καταναλωση ρευματος ομως τι λεει?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν έχω ενημέρωση για αυτό το (σημαντικό) ερώτημα.
Φαντάζομαι όμως ότι απευθύνεται σε όσους λίγο νοιάζονται για αυτό.

GiannisWST

Η τιμη του ειναι πολυ μικρη! Εχω δει στα τελευταία περιοδικα τετοιου τυπου αεροθερμα και εχουν τιμη γυρω στα 2000 ευρω. Αυτο μου εκανε εντυπωση για το συγκεκριμενο. Ενα κλασικο αεροθερμο που βρισκεις στα μαγαζια τωρα εχει 2500W (watt) κατανάλωση. Πραγματικά μπραβο που βρηκατε το συγκεκριμένο, ειναι το φθηνότερο που εχω δει μέχρι τώρα!

Αυτα θεωρητικά εχουν πολυ μεγαλύτερη απόδοση απο τα κλασσικά.

Χρηστος

ενα τετοιο παρομοιο ειχα δει στα media markt!! και θυμαμαι οτι ηταν ακριβο! αλλα ειναι περισσοτερο σαν στυλ αισθητικης και ανακυκλωνει τον αερα. οσο για την καταναλωση ειναι μικρη!

Κώστας Βλαχάκης

wow! Μια χαρά τότε αν είναι έτσι όπως τα αναφέρεις.

Εγώ πάντως τα πρωϊνά που κρυώνω κάνω φούρνο το δωμάτιο με ένα αερόθερμο DeLonghi που είχα πάρει 35 ευρώ :p

Μου φάινονται πολλά τα 400 ευρώ για αυτό το αερόθερμο.
Επειδή έχει φουτουριστικό σχεδιασμό το έβαλα εδώ στο Techblog.

Μόλις έμαθα την τιμή (*το έχουν τα DIXONS via Κωτσόβολος.. live επιδειξη) ψοφισα απ’τα
γέλια ΕΛΕΟς ρε Κώστα αγοράζεις κλιματιστικό τούμπανο μ’αυτα τα φράγκα!
Υ.Σ Γράφω απο B.B PlayBook OS 2.0 beta (!) με ΕΛΛΗΝΙΚΆ+ εκτός των άλλων… 😉

Loukis

Κώστα απ οτι ξέρω κάνει τον ίδιο θόρυβο όμως με τα κανονικά απλά όπως είπε και ο Χρήστος είναι θέμα αισθητικής!

Τώρα βέβαια στο “ellada” εδώ έδωσα 550 ευρώπουλακια προχθές για χαράτσι στην εφορία 1000 φορές να τα ‘δινα για το Dyson Hot …& θα ‘έπαιρνα και ρέστα θα ζεσταινόμουνα+ 🙁

Spiros M.

Είχα δει ένα τέτοιο στο carffoure το καλοκαίρι αλλά για να βγάζει αέρα. Μήπως βγάζει και απλό αέρα για το καλοκαίρι;

Είχε 4 εκατοστάρικα και αυτό περίπου αλλά δεν θυμάμε αν έβγαζε και ζεστό.
Πάντως μέσα στα features είναι ότι ο αέρας είναι direct και όχι στροβιλιστός όπως σε ένα απλό ανεμιστήρα .

Btw άμα είναι να μου καίει 2,5 βατόρες(~20 λεπτά του ευρώ), δεν νομίζω να αξίζει.

alexpen

2000watts παιδια…αυτο τι σημαινει? Είναι όντως οικονομικο? (εξαρτάται βέβαια και ποση ώρα χρειάζεται να λειτουργεί εναντι των “συμβατικών”)
https://www.johnlewis.com/231394086/Product.aspx

Spiros M.

@alexpen

2000 watts είναι ή κατανάλωση που κάνει η συσκευή. Δηλαδή αν την έχεις και λειτουργεί για μια ώρα καταναλώνοντας 2000watt, έχεις καταναλώσει 2,5κιλοβατόρες.

Δηλαδή υπολόγισε πόσο πάει η κιλοβατόρα της ΔΕΗ και βγάζεις πόσα σου βγαίνουν.

Spiros M.

2 κιλοβατόρες ***

Ζαφειρης

Ειναι θαυματουργο!!!!Τελικα ποσο καει ομως γιατι δεν γραφει πουθενα στο κουτι του…?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Dyson

Τα headphones της Dyson που καθαρίζουν τον αέρα θα κοστίζουν 949 δολάρια

Νωρίτερα φέτος, η Dyson αποκάλυψε τα πρώτα της ακουστικά, υποσχόμενη πως μπλοκάρουν τον θόρυβο, αλλά και τα ανεπιθύμητα σωματίδια του αέρα.

Gear Dyson

Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Μία τρελή όσο και χρήσιμη (σε εποχές Covid) ιδέα είχε η Dyson, παρουσιάζοντας τα Zone, τα πρώτα της ακουστικά κεφαλής.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.