Ηλεκτρονικοί βιβλιοφάγοι στην Ελλάδα

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το να συναντάς ηλεκτρονικούς βιβλιοφάγους στο Μετρό ή τις στάσεις των λεωφορείων. Αντί να κρατάνε βαριά βιβλία και τεράστιες εφημερίδες, έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες τίτλους μέσα από την οθόνη ενός e-booκ.

, Ηλεκτρονικοί βιβλιοφάγοι στην Ελλάδα

Είναι η δεύτερη φορά που συναντάω κάποιον να διαβάζει e-book στο Μετρό και δεν κρύβω ότι μου κάνει τόσο εντύπωση όσο μου έκαναν πριν από 10 περίπου χρόνια οι πρώτοι που κυκλοφορούσαν με MP3 στο δρόμο. Το πρώτο μου MP3 ήταν ένα Thomson με κάρτα μνήμης CompactFlash 32MB, το έχω ακόμα!

Να πω την αλήθεια, δεν διαβάζω παρά 1-2 βιβλία το χρόνο. Το περισσότερο διάβασμα το ρίχνω το βράδυ στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ, και είναι ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά τεχνολογίας. Έχοντας δει το Amazon Kindle από κοντά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός e-book και γιατί όχι θα είναι ίσως μια ευκαιρία για να διαβάζω και περισσότερα βιβλία.

, Ηλεκτρονικοί βιβλιοφάγοι στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Αν δεν εχει μαθει καποιος απο μικρος να διαβαζει και να αγαπαει το βιβλιο (και σε αυτο πολυ σημαντικο ρολο παιζει το σχολειο , αλλα και η οικογενεια) κανενα ebook δεν προκειται να σου δωσει καμμια ευκαιρια να διαβασεις περισσοτερα βιβλια.

Δημητρης

Τοτε καλυτερα να διαβασεις περιοδικο ,η εφημεριδα, η αρθρο στο ιντερνετ.
Το διαβασμα δεν ειναι μονο να αποκτησεις μια συγκεκριμενη γνωση, αλλα μπορει να σε ταξιδεψει σε αλλο κοσμο μεσα π,χ απο τη λογοτεχνια η τα μυθιστορηματα. Επισης απο καθε συγγραφεα μαθαινεις τον τροπο που σκεφτεται, μαθαινεις να βλεπεις τα πραματα απο αλλη οπτικη γωνια, μαθαινεις να εκφραζεσαι, (σημερα η νεα δεν ξερουν να ορθογραφησουν η να συνταξουν μια προταση), μαθαινεις διαφορους τροπους γραφεις, Ειναι τοσα πολλα τα πραματα, που δεν μπορεις να τα περιγραψεις αν δεν μαθεις να διαβαζεις ! .
Και οταν λεμε διαβασμα ξανατονιζω, δεν ειναι να διαβασω τις οδηγιες χρησεως ενως προιοντος, η να διαβασω ενα αρθρο για ενα καινουριο προιον………

Δημητρης

Στον τιτλο του αρθρου σου , αναφερεις την λεξη “βιβλιοφαγος” , ο βιβλιοφαγος δεν ειναι κατι το εφημερο. Απλως νομιζω εχεις ενθουσιαστει απο το gadgetaki , που ακομα η αγορα ειναι ανωριμη, ασε δε απο τιτλους…
τεσπα, σιγουρα ο καθενας με την αποψη του, τωρα κατα ποσο ειναι free η country, αυτο ειναι αλλο παπα ευαγγελιο :p

bebook

Γιατι δεν κανεις μια παρουσιαση του bebook? Θελω να το παρω αλλα δεν ξερω αν δουλευει οπως πρεπει

bebook

Ωραια! Σε παρακαλω μονο βαλε και ενα pdf που ειναι σαν φωτογραφια αλλα με γραμματα, δηλαδη να μην ξεχωριζουν τα font να δουμε τι ψαρια πιανει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Amazon Kindle featured

Amazon Kindle 2022: Με USB-C, καλύτερη οθόνη

Η Amazon ανακοίνωσε το Kindle 2022 με επανασχεδιασμένη εμφάνιση, πιο ευκρινή οθόνη και φόρτιση USB-C. Ακόμα, με πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο πιο ακριβό μοντέλο Paperwhite.

Gear Amazon Kindle

Amazon: Παρουσίασε τα νέα της Kindle e-readers

H Amazon μας προτρέπει να το ρίξουμε στο διάβασμα το φθινόπωρο, με τα νέα Kindles που μόλις παρουσίασε.

Software Amazon Amazon Kindle Android

5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Το πλήθος των εφαρμογών που θα βρεις διαθέσιμο στο Google Play Store είναι ατελείωτο, οπότε εδώ δίνουμε έμφαση σε μερικές από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές για να διαβάσεις βιβλία.

Tablets Amazon Kindle Kindle

Amazon Kindle: Αδιάβροχο ύστερα από μια δεκαετία

Μια νέα έκδοση του Amazon Kindle ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία σχεδιαστικά βασίζεται στην περσινή έκδοση του γνωστού e-reader της, αλλά έρχεται με πιστοποίηση για IPX8 για ανθεκτικότητα στο νερό.