eCall: Υποχρεωτικό σε όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα από το 2018

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε έναν νέο νόμο ο οποίος προβλέπει την προσθήκη ενός ειδικού συστήματος σε επιβατικά αυτοκίνητα και βαν, το οποίο ονομάζεται eCall και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Μέσα στο 2014 στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους σκοτώθηκαν πάνω από 25.700 άνθρωποι και σε μια προσπάθεια να μειώσει το ποσοστό των θανάτων από ατυχήματα η EE φέρνει το eCall. Το σύστημα αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε παλιά ή καινούρια οχήματα ασχέτου χρονολογίας ή τύπου αυτοκινήτου και η χρήση του είναι δωρεάν για όλους. Από 31 Μαρτίου του 2018 θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα καινούρια οχήματα.

Στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος το eCall (είτε αυτόματα είτε με το πάτημα του κουμπιού) συνδέεται με τον ειδικό αριθμό 112 και ειδοποιεί για τον τύπο του οχήματος, τα καύσιμα που χρησιμοποιεί, τον αριθμό επιβατών, την ώρα και την τοποθεσία του ατυχήματος.

Το σύστημα αυτό ήταν να ξεκινήσει από το 2012, αλλά καθυστέρησε λόγω ανησυχιών για την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Με την τωρινή του μορφή το σύστημα του eCall αποτρέπει τις αρχές να παρακολουθούν κάποιο όχημα πριν γίνει το ατύχημα, στέλνει πληροφορίες μόνο μετά το συμβάν.

Η ειδοποίηση θα σταλεί μόνο όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και οι αερόσακοι δεν είναι ενεργοποιημένοι.

Οι συσκευές αυτές αναμένεται να μειώσουν τον χρόνο που φτάνουν σήμερα οι διασώστες, κατά 40% σε αστικές περιοχές και κατά 50% σε αγροτικές περιοχές. Επιπλέον εκτιμάται ότι οι θάνατοι από τέτοιου είδους ατυχήματα θα μειωθούν κατά 10% σώζοντας 2.500 ανθρώπους ετησίως. Η προσθήκη μιας τέτοιας συσκευής σε ένα καινούριο αυτοκίνητο θα ανεβάσει το κόστος του γύρω στα 100 δολάρια.

ecall αυτοκίνητα, eCall: Υποχρεωτικό σε όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα από το 2018

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Καλη αφορμη για να εχουν ολα τα αυτοκινητα ενσωματωμενο GPS…
οπως και τα κινητα…
οπως και τα ρολογια…

Vassilis

Αυτή η “π@π@ριά” του ελληνάρα τι να πω. Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει ένας ύπουλος σκοτεινός λόγος από τον Dr. Evil σε κάθε νέα τεχνολογία που ενσωματώνουμε στη ζωή μας.

Πόσο τραγικός είσαι ρε @Agnostos… από το 13 καταλαβαίνω….

Darth

δεν φτάνει που jammaroume τα κινητά ούτε να μην φαίνεται πραγματικό GPS στίγμα τώρα το αυτοκίνητο…

Piou

Ξυπνά Vassiliiiiiiii ,

Max91

@Vassilis
και απο πότε δεν εχουμε το δικαιωμα να εκφραζουμε την αποψη μου ελευθερα? γιατι να ανεχομαστε ατομα σαν εσενα να λες οτι λεμε π@π@ριες???? εχεις αλλη αποψη? απλα πες την χωρις να συμπεριλαμβανεις αλλους.. επι το θεμα τωρα, ναι και εγω συμφωνω οτι καλη η τεχνολογια αλλα κατα καποιο τροπο κατανταει αηδια… ας μας βαλουν και κανενα διαβολικο τσιπακι ταχα μου να μπορεσουν να μας βοηθησουν πιο γρηγορα.

Nicklaus

“Η ειδοποίηση θα σταλεί μόνο όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και οι αερόσακοι δεν είναι ενεργοποιημένοι”

και αν δεν έχει αερόσακους γενικά το αυτοκίνητο;

Κώστας Βλαχάκης

2018 και θα πωλούνται αυτοκίνητα χωρίς αερόσακους?

keysmith

«Η ειδοποίηση θα σταλεί μόνο όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και οι αερόσακοι δεν είναι ενεργοποιημένοι»
νομίζω κάποιο λάθος έχει εδώ. Μήπως εννοείται “Η ειδοποίηση θα σταλεί μόνο όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και οι αερόσακοι έχουν ανοίξει”?

Thanasis

elayed as regulators worked out a balance between utility and privacy. The eCall system in its current form prevents authorities from tracking vehicles prior to a crash and only sends basic information–vehicle type, location and number of passengers–when a wreck does occur. “The information is transferred only at the moment a serious accident occurs and airbag are sensors set off,” Sehnalova continued. “Then a standard set of information is sent to the rescue services.”
Αντιγραφή απο το original άρθρο,!

ASIS

χρησιμοποιήστε αυτό –>
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.asisnet.crashdetector
κάνει το ίδιο πράγμα μέσω του κινητου

Nicklaus

Κώστα γράφει και αυτό: “Το σύστημα αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε παλιά ή καινούρια οχήματα ασχέτου χρονολογίας ή τύπου αυτοκινήτου”…. εκεί πήγαινε και η ερώτησή μου…. αν δεν έχει αερόσακους;

Κώστας Βλαχάκης

Nicklaus, A sorry man.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.