Egg-Bot, Ένα ρομπότ για το Πάσχα και όχι μόνο!

Το Egg-bot είναι ένα open-source art robot, το οποίο έχει την ικανότητα να πιάσει σφαιρικά αντικείμενα σε σχήμα αυγού, διαφορετικής διαμέτρου το καθένα (από 4 έως και 10 εκατοστά), καταφέρνοντας να ζωγραφίσει ποικίλα σχέδια πάνω τους, σε επιφάνειες που μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολο να το κάνει κανένα αντίστοιχο ρομπότ. Εντάξει, εστιάζουμε στο αυγό επειδή Πάσχα έρχεται, αλλά την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει και σε μπαλάκια του γκολφ, ποτήρια κρασιού, μικρές κολοκύθες και άλλα τέτοια αναπάντεχα.

Η open source φιλοσοφία του είναι που το κάνει να ξεχωρίζει, καθώς μπορείτε να σχεδιάζετε πράγματα στον υπολογιστή και αυτό να αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας. Μπορείτε να πειράξετε όλα τα ηλεκτρονικά του και τα στοιχεία του έτσι ώστε να κάνετε διάφορες εργασίες μαζί του. Στις ΗΠΑ το όλο kit κοστίζει 195 δολάρια και έρχεται σε κομμάτια τα οποία συναρμολογείτε μόνοι σας. Καλό Πάσχα με δημιουργίες πάνω σε αυγά και όχι μόνο!

, Egg-Bot, Ένα ρομπότ για το Πάσχα και όχι μόνο!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.