Ericsson Connected Me, Τώρα το σώμα σου μπορεί να γίνει… καλώδιο! [infographic]

Ήθελες εδώ και καιρό να βρεις τρόπο να γίνεις cyborg, να ενωθείς με την τεχνολογία με τα ιερά δεσμά του δυαδικού συστήματος και όταν κοιτάς τον καθρέφτη, να βλέπεις γραμμές κώδικα, σε στυλ Matrix. Χαλάρωσε, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείς τις φυσικές ιδιότητες του σώματος μέσω του Connected Me από την Ericsson.

H Ericsson υποστηρίζει ότι η μετάδοση και λήψη ψηφιακών σημάτων μπορεί να γίνει μέσω των φυσικών ιδιοτήτων του σώματος, με την τεχνολογία “capacitive coupling”, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μέσω αφής. Το σώμα μας μπορεί να είναι μέρος ενός δικτύου – καθιστώντας εξαιρετικά εύκολο να στέλνουμε και να λαμβάνουμε δεδομένα απλά με ένα άγγιγμα. Απλά κρατώντας ένα smartphone θα είναι εφικτή η μετάδοση πληροφοριών, εικόνων ή κωδικών μέσω του σώματος, σε μια οθόνη που βρίσκεται κοντά σας ή σε έναν εκτυπωτή – απλά με το άγγιγμα αυτού του αντικειμένου.

Το Connected Me, το οποίο χρησιμοποιεί το σώμα ως καλώδιο κάνει εφικτή την αποστολή και λήψη πληροφοριών με ταχύτητες 6-10Mbps. Οι μελέτες δείχνουν ότι στο μέλλον είναι εφικτή η μεγαλύτερη αύξηση στη ταχύτητα. Μας τα έδειξε όλα αυτά στο Mobile World Congress 2012, αλλά τώρα σταδιακά το βάζει σε εφαρμογή.

, Ericsson Connected Me, Τώρα το σώμα σου μπορεί να γίνει… καλώδιο! [infographic]

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos K.

Μια λέξη μόνο, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ!!!

Manolis

σε λίγο το μόντεμ θα βγαίνει σε σχήμα υπόθετου…
θα το φοράς και θα πετάς…

MAKE LIFE SIMPLER

Γιώργος

avatae in the earth το καναμε !!

Κωνσταντίνος

ΟΥΑΟΥ!!!!!!!!!!!!

Giorg

Καλα το οτι το ανθρωπινο σωμα μπορει να γινει καλωδιο το ξεραμε, μιας και αμα δεν εχεις κεραια στην TV ή στο ραδιοφωνο σου και βαλεις το δαχτυλο στην υποδοχη για κεραια πιανει αναλογικο σημα.

Παντως αυτα που αναφερονται στην ερευνα δεν ξερω κατα ποσο ασφαλη ειναι, ειδικα για το νευρικο συστημα μιας και ειναι πολυ ευαισθητο στους ηλεκτρικους παλμους. Δεν θα ηθελα να πιασω μια τηλεοραση με αυτην την τεχνολογια και να μεινω παραλυτος λογο ενος καμμενου πυκνωτη στην τηλεοραση.

Demis

@Giorg ε ένταξη άλλες συχνότητες εκεί άλλες εδώ δεν νομίζω να δημιουργούνται παρεμβολές στο νευρικό σύστημα………….

takis

Αυτά ειναι διαβολικά πράματα που θα έλεγε κι ο παππούς μου.

koulaki

Και πάει ο καρκίνος σύνεφο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.