Femtocell, Βελτιώνει το σήμα των κινητών μέσα στο σπίτι μας

Είναι κλασσικό το πρόβλημα με τα κινητά που έχουν χαμηλό ή καθόλου σήμα σε χώρους όπως υπόγεια, ισόγεια ή σε δύσκολες γεωγραφικά περιοχές. Για παράδειγμα εγώ μένω σε ισόγειο και αναγκάζομαι πολλές φορές να κάτσω σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού για να μπορέσω να μιλήσω στο κινητό. Και δεν είναι θέμα συσκευής ή εταιρείας κινητής, και οι φίλοι μου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όταν με επισκέπτονται.

, Femtocell, Βελτιώνει το σήμα των κινητών μέσα στο σπίτι μας

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η τεχνολογία Femtocell. Με απλά λόγια προμηθεύεσαιιι από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την συσκευή Femtocell την οποία συνδέεις στο ίντερνετ με καλώδιο ethernet και ουσιαστικά βάζεις μια μικρή κεραία στο σπίτι σου που βελτιώνει το σήμα που πιάνει το κινητό σου. Η συσκευή αυτή όπως η πρόταση της Huawei που βλέπουμε στη φωτογραφία, ενσωματώνει κάρτα μια SIM της εταιρείας κινητής που θέλεις να βελτιώσεις την κάλυψη ενώ η υπηρεσίες είναι δωρεάν, χωρίς συμβόλαιο.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στις αρχές του 2010 θα παρουσιαστεί η υπηρεσία Femtocell από μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (δεν γνωρίζουμε ποια). Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πια θα είναι η εμπορική πολιτική. Θα το δίνουν δωρεάν σε όσους κάνουν νέο συμβόλαιο; Θα την αγοράζει όποιος θέλει σε συγκεκριμένη τιμή; Μένει να το μάθουμε.

Όπως είναι φυσικό εγείρονται ερωτήματα όπως “σιγά μην βάλω κεραία μέσα στο σπίτι μου, να ψηθεί ο εγκέφαλός μου”. Οι επιστήμονες απαντούν ότι ο πομπός θα εκπέμπει λιγότερο από όσο εκπέμπουν τα ασύρματα τηλέφωνα DECT, δηλαδή κάτω από 50mw. Σίγουρα θα ξεκινήσει ένας ολόκληρος διάλογος και στην συζήτηση θα μπουν η “εξυπηρέτηση” και οι “πιθανές βλάβες στην υγεία μας”, αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα τα κινητά τηλέφωνα;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gogo

Πολύ ενδιαφερον, χρόνια τώρα μιλάω κολλημένη στο τζάμι του μπαλκονιού!

ΧρίστοςΜ

Καλό ακούγεται, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια άλλη λύση.
GSM repeater, με 100 ευρώ…

Δεν ξέρω αν δουλεύει. Θεωρητικά θα έπρεπε..

λαζαρος

Η vodafone δινει ηδη σε οσους στο σπιτι τους δεν εχουν σημα καλο μια συσκευουλα χωρις χρεωση που την εχετε στο modem (απαραιτητα να εχετε γραμμη adsl)και με αλγοριθμο δινει σημα 3g στο κινητο σας.Ειναι κλειδωμενο σε συγκεκριμενους αριθμους .ετσι δεν μπορουν να επωφεληθουν αλλοι(πχ γειτονες).Και δεν χρειαζεται να εχετε σταθερο αυτης της εταιρειας αλλα οποιασδηποτε ειτε οτε ειτε φορθνετ κτλ φτανει να εχετε adsl γραμμη.Σας ριχνει βεβαια την ταχυτητα κατα ενα με δυο Mbps αλλα ουδεν καλο αμιγες κακου.Και να μην ξεχασω εννοειται προσθετη ακτινοβολια.Μην το ξεχνατε αυτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.