Fifa iBall, Η έξυπνη μπάλα μας λέει πότε μπήκε το γκολ

Η έρευνα ήταν διαθέσιμη εδώ και κάποιο καιρό, η απόφαση έμενε και έτσι η FIFA προχώρησε στην υιοθέτηση του συστήματος της έξυπνης μπάλας, η οποία λύνει το πρόβλημα γύρω από το αν πέρασε ή όχι τη γραμμή το γκολ, λύνοντας τις παρεξηγήσεις για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Η iBall, η οποία βασίζεται στο σύστημα GoalRef έχει εγκριθεί προς χρήση στα επίσημα παιχνίδια και περιέχει ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι ενημερώνουν για το αν έχει περάσει τη γραμμή του γκολ. Στο πλαίσιο του τέρματος υπάρχει η ειδική κεραία, η οποία επικοινωνεί με τους αισθητήρες της μπάλας και στέλνει ένα μοναδικό μήνυμα στο ρολόι που φοράει ο διαιτητής. Έτσι, ο διαιτητής μπορεί επιτέλους να χαζέψει αμέριμνος την πανέμορφη βραζιλιάνα με το δείγμα ρούχου στην κερκίδα και να μην κάνει το λάθος να ξεχάσει να σφυρίξει το γκολ που μόλις μπήκε.

, Fifa iBall, Η έξυπνη μπάλα μας λέει πότε μπήκε το γκολ

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

εμ..μυαλο ηθελε? και αισθητηρες σε παπουτσια και φανελες για τα οφσαιτ μιας και τους εκοψε..

NicktheGeek

Κάλιο αργά…
(μα να περνά 20 πόντους τη γραμμή και να ακυρώνεται?)

chris0v21

sorry gia ta greeklisch dn ksero pos na balo ellinika
tin mpala na tin ftiaksoun kai gia ta offside

sosimple

Αν φτιάξουν και την έξυπνη μπαλα που βαζει μονη της γκολ, μπορεί να παρει και ο παναθηναικος πρωτάθλημα.. Καλα η Αεκ ούτε με τέτοια έξυπνη μπαλα.δεν κερδίζει.. 🙂

MANOS

Ο κλασικός M***Σ Ελληνάρας γαυρος! Ανοίγει Flame χωρίς λόγο…Και να το πάρουν “φιλε” θα το χάσουν απο εσας στα χαρτιά, ξέρεις εσύ απο αυτα 😉

alexdoxara

Μετά δεν θα έχουμε γατί να μαλώνουμε 🙁

Γιάννης

To goal το βλέπεις άνετε…
Το θέμα είναι να βρούνε τι θα
κάνουνε με τα offsides…

Panos7GR

ωω!! Τι έγινε και ο Πλατινι εγκρινε την τεχνολογία στα γήπεδα για τέτοιες “λεπτές” φάσεις, του σταμάτησαν να του χώνουν μίζες;;;;; Το έχω ξανααναφέρει εδώ νομίζω πάλι για ένα παρόμοιο θέμα, ποιά ήταν η άποψη του Πλατινι πάνω σε αυτό το θέμα. Για αλλοίωση της μαγείας του ποδοσφαίρου που στηρίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα και στην διαφωνία για μια λάθος εκτίμηση. Κακά τα ψέματα η τεχνολογία για να λυθεί αυτό το θέμα υπήρχε πάντα, απλά δεν το θέλανε κάποιοι να λυθεί. Για ένα μικρό πομπό που να είναι ραμμενος στην μπάλα και έναν δεκτή στα δοκάρια που θα ειδοποιεί έναν από τους διαιτητές για το αν περνάει την γραμμή η μπάλα, μιλούσαν εδώ και 10 χρόνια περίπου κάποιοι. Παλαιότερα λέγανε με μια κάμερα-ψείρα που θα βρίσκονταν σε κάποιο από τα “γάμμα” των δοκαριων να έλεγχαν. Τι τεχνολογίες Hawk-Eye, GoalRef και iBall και πράσινα άλογα μας τσαμπουνανε… ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ!!! Όσο και για τα offside που λέτε είχε προταθεί στην FIFA να γίνει κάτι αντίστοιχο που γίνεται στο μπάσκετ για μια πολύ “λεπτή” φάση, το instant replay! Που σημειωτέον οι Αμερικανοί σε όλες τις επίσημες ομοσπονδίες των αθλημάτων τους (πλην του ποδοσφαίρου, βέβαια) το χρησιμοποιούν πχ NBA, NHL (χόκεϊ), NFL (ράγκμπι). Όμως,… Συνέχεια »

GLeft

στο τεννις ποσο καιρο τωρα κοιτανε τα replay αν υπαρχει αμφισβητισημη φαση?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.