Ο GeoHot μεγάλωσε και αναπτύσσει το δικό του αυτοκινούμενο όχημα

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το αυτοκινούμενο όχημα της Google και τα εκατομμύρια που έχουν δώσει σε έρευνα και ανάπτυξη, με μεγάλες ομάδες ατόμων να δουλεύουν σε αυτό το project. Από την άλλη υπάρχει η Tesla που κάνει πιο μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με το Autopilot feature που προσφέρει και αυτό αυτόνομη οδήγηση και χρειάστηκαν αρκετά εκατομμύρια για να αναπτυχθεί.

Αυτούς τους κολοσσούς της τεχνολογίας έρχεται να ανταγωνιστεί ένας 26χρονος hacker με το δικό του αυτόνομο όχημα που ανέπτυξε μέσα σε ένα μήνα.

Ο George Hotz, γνωστός στο ίντερνετ με το παρατσούκλι “geohot”, ίσως σας είναι οικείο όνομα μιας και είναι ο ίδιος που έσπασε το iPhone το 2007 ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο και έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο. Το ξεκλείδωσε έτσι ώστε να δουλεύει και σε άλλους παρόχους, εκτός της AT&T. Τρία χρόνια αργότερα χάκαρε το PlayStation 3 και κυκλοφόρησε το software προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι. Η Sony απάντησε με μηνύσεις, αλλά τελικά οι δυο πλευρές συμβιβάστηκαν, με τον Hotz να υποχρεώνεται να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με προϊόντα της Sony.

Ο ίδιος εδώ και καιρό έψαχνε να βρει κάτι το οποίο θα του τραβήξει το ένδιαφέρον και φαίνεται ότι το βρήκε στα αυτοκινούμενα οχήματα. Αγόρασε ένα 2016 Acura ILX και άρχισε να κάνει τις μετατροπές που χρειάζονταν για να γίνει ένα αυτόνομο όχημα. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 21.5 ιντσών συνδεδεμένη με έναν Linux υπολογιστή και ένα joystick ανάμεσα στα καθίσματα με το οποίο ξεκινάς την αυτόνομη οδήγηση. Το αμάξι δουλεύει χρησιμοποιώντας 6 κάμερες, 2 πλευρικές, 1 πίσω, 2 κοντά στον κεντρικό εσωτερικό καθρέπτη και 1 fisheye κάμερα πάνω στο αμάξι.

Το όχημα δοκιμάστηκε στους δρόμους του San Francisco, με αρκετά καλές επιδόσεις. Υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα τα οποία δικαιολογούνται αν σκεφτεί κανείς ότι το project ολοκληρώθηκε μέσα ένα μήνα στο γκαράζ του σπιτιού του.

Όπως και ήταν λογικό, το επίτευγμα του Hotz τράβηξε την προσοχή του Elon Musk, CEO της Tesla. Ο ίδιος φαίνεται να του πρόσφερε συμβόλαιο εκατομμυρίων για να δουλέψει για την Tesla, αλλά ο Hotz αρνήθηκε, αφού θεώρησε ότι για 3 μήνες δεν τον πήρε στα σοβαρά. Στο email όπου αρνήθηκε να πάει στην Tesla γράφει: “Εκτιμώ την προσφορά, αλλά αυτή την στιγμή δεν ψάχνω για δουλειά. Θα τα πούμε ξανά όταν καταφέρω να διαλύσω το Mobileye”. Να πούμε ότι το Mobileye είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Tesla αυτή την στιγμή.

Ο Hotz σχεδιάζει να αναπτύξει την δική του τεχνολογία για τους επόμενους 5 μήνες και να δημιουργήσει ένα παγκοσμίου κλάσης αυτόνομο όχημα. Ο ίδιος θέλει να κάνει την επίδειξη στην Golden Gate bridge και ύστερα στον δρόμο I-405 στο Los Angeles, κοντά στο σπίτι του Elon Musk. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την προσπάθεια του Hotz.

iphone hacker self-driving car, Ο GeoHot μεγάλωσε και αναπτύσσει το δικό του αυτοκινούμενο όχημα

iphone hacker self-driving car, Ο GeoHot μεγάλωσε και αναπτύσσει το δικό του αυτοκινούμενο όχημα

iphone hacker self-driving car, Ο GeoHot μεγάλωσε και αναπτύσσει το δικό του αυτοκινούμενο όχημα

Πηγή: 1, 2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas

…Linux Ubuntu

Μήνας

Στα 26 να καταφέρει κάτι τέτοιο σε τόσο χρονικό διάστημα απλά είναι τεράστιο μυαλό!! Και καλά έκανε και ακύρωσε οποία πρόταση έχει,μπορει να βγάλει πάρα πολλά περισσότερα ποιο μετά η αν θα κάνει κάτι δικό και κάτι μπαμ στα δεδομένα του σήμερα

ChrisG

να παραμείνει ανεξάρτητος να κάνει δική του εταιρεία και να πάρει τα βρακιά του κάθε Musk της κάθε mercedes,BMW,VW κ.ο.κ…μια ζωή θα χε@@τε στο τάληρο και θα δώσει δουλειά και σε άλλα παιδιά και όχι καρχαρίες…έτσι σέβεται κάποιος τον κόπο και την δουλειά του και μένει το όνομα του στην ιστορία.σε 1-2 χρόνια θα τελειοποιήσει το σύστημα και θα του τα στάζουν αδρά να το βάλουν οι μεγάλοι στα αυτοκίνητά τους.είναι εγκέφαλος το παιδί και δεν φαντάζομαι να κάνει τις γνωστές @@ άλλων.

moby

Πέρασαν οι 5 μήνες.
Έχουμε καμιά είδηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.