Flex Lighting, Υποφωτιζόμενη οθόνη τεχνολογίας E Ink [βίντεο]

Η καλύτερη τεχνολογία οθόνης για να διαβάζεις ξεκούραστα πολλές ώρες βιβλία και άλλα κείμενα είναι σήμερα η E Ink που χρησιμοποιούν συσκευές Book readers όπως το Amazon Kindle. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε φως μιας και στο σκοτάδι δεν βλέπεις τίποτα. Αυτό έρχεται να το αλλάξει η τεχνολογία Flex Lighting που συνδιάζει E Ink και υποφωτισμό με τη χρήση LED. Δείτε το βίντεο.

, Flex Lighting, Υποφωτιζόμενη οθόνη τεχνολογίας E Ink [βίντεο]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisWST

Αργησε αλλα …ακομα και με led η αυτονομια τους ειναι ζηλευτη απο τα tablet.
Υπαρχει κανενα τελευταιο αξιολογο ebook με μεγαλη οθονη 10″ πχ?
Μονο μικρα 7 ιντσων βλεπω να βγαζουν οι εταιριες. Σε αυτο το μεγεθος δε μπορεις να διαβασεις ευκολα pdf.

GREG

Υπάρχουν 10ιντσα (9.7′ για την ακρίβεια) αλλά είναι ακριβά και δεν κυκλοφορούν και στην Ευρώπη. Στα μικρά δεν διαβάζονται τα pdf (δοκίμασα το μικρό Kindle), μόνο σε 10ιντσο e-reader.Δύο αξιόλογα και ακριβά είναι το Kindle DX Graphite ($279 + φόρο + μεταφορικά) από Amazon.com και το Sony PRS-900 Daily Edition ($300) μόνο στην Αμερική οπότε πας από eBay.com αν στο στείλουν και ανεβαίνει στα $350. Εγώ πήρα Kindle DX Graphite μεταχειρισμένο με δερμάτινη θήκη από eBay.com (από Αμερική) γύρω στα 200 ευρώ μετά από ατελείωτο ψάξιμο και κυνηγώντας δημοπρασίες. Φέτος κυκλοφόρησαν και e-readers αφής στις 7 ίντσες. Τις μεγαλύτερες πωλήσεις τις κάνει η Amazon με τη σειρά Kindle πληκτρολογίου και αφής. Αν δεν διαβάζεις βιβλία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για e-reader. Τα 10ιντσα δεν είναι και πολύ φορητά, είναι βαρύτερα σε σύγκριση με τα μικρά που είναι πολύ πιο εύχρηστα στο κράτημα, πιο ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά τους. Τα e-readers πρώτης γενιάς, δηλαδή αυτά που δεν είναι αφής, σε λίγο θα μοιάζουν πρωτόγονα σε σύγκριση με τα e-readers αφής που έχουν και πιο γρήγορους controlers και θα παίζουν και video. Και βέβαια, σε μια δεκαετία με τη χρήση του γραφένιου στις ηλεκτρονικές… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;