Οθόνες από γραφένιο υπόσχονται διάφανες και εύκαμπτες συσκευές

Το γραφένιο, είναι το “θαυματουργό” υλικό που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη και αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της επιστήμης καθώς υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, μέσω των πιθανών τεχνολογικών εφαρμογών του. Μια από αυτές είναι και η εφαρμογή του στις μελλοντικές οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά, tablts, υπολογιστές κλπ.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Manchester δημοσίευσαν ένα report στο οποίο αναφέρουν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στρώμα γραφενίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως LED οθόνη σε ηλεκτρονικές συσκευές. Το συγκεκριμένο υλικό είναι εύκαμπτο, διάφανο και πιο αποδοτικό.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής μπορεί να θεωρηθεί επαναστατική για τα μελλοντικά gadgets. Η LED συσκευή κατασκευάστηκε μέσω του συνδυασμού διαφορετικών 2D κρυστάλλων και εκπέμπει φως από το σύνολο της επιφάνειάς της. Χάρη στη λεπτότητά τους, αυτά τα νέα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την πρώτη γενιά ημιδιάφανων έξυπνων συσκευών.

Η οθόνη αυτή θα μπορούσε να έχει άπειρες εφαρμογές, όπως μικροσκοπικούς υπολογιστές που ξετυλίγεται η οθόνη τους ή κινητά και tablets που διπλώνονται και μπαίνουν στην τσέπη.

Βεβαίως αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά αλλά το τεράστιο κόστος τα κάνει “απαγορευτικά” για την αγορά καθώς η κάθε οθόνη πρέπει να κατασκευαστεί ξεχωριστά στο εργαστήριο και δεν μπορεί να μπει στη μαζική παραγωγή.

graphene displays, Οθόνες από γραφένιο υπόσχονται διάφανες και εύκαμπτες συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

οπότε να φανταστώ εμείς εδώ δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.