Fujitsu M440 ECO, Το πρώτο βιοδιασπώμενο ποντίκι για υπολογιστή

Η Fujitsu παρουσίασε το M440 ECO, πρώτο βιοδιασπώμενο ποντίκι για υπολογιστή, χωρίς καθόλου πλαστικό. Υποκαθιστώντας το πλαστικό με ανανεώσιμα υλικά, το οικολογικό ποντίκι είναι 100 τοις εκατό ανακυκλώσιμο. Κατασκευάζεται από ARBOFORM και BIOGRADE, υποκατάστατα του πλαστικού που σέβονται το περιβάλλον.

, Fujitsu M440 ECO, Το πρώτο βιοδιασπώμενο ποντίκι για υπολογιστή

Με τη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών από ανανεώσιμες πηγές, η Fujitsu προωθεί τη βιώσιμη παραγωγή και βοηθά στον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά την παραγωγική διαδικασία. Στο τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος, στις χωματερές θα καταλήξουν λιγότερες ποσότητες πλαστικού – αφού το ποντίκι είναι κατασκευασμένο από 100 τοις εκατό βιοδιασπώμενα υλικά.

Πέρσι, η Fujitsu ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου πληκτρολογίου από ανανεώσιμα υλικά, αντικαθιστώντας το 45 τοις εκατό των πλαστικών εξαρτημάτων του πληκτρολογίου με υλικά από ανανεώσιμες πηγές. Το πληκτρολόγιο KBPC PX ECO σημείωσε τεράστια επιτυχία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fujitsu, με τη μετάβαση σε ανανεώσιμα υλικά για αυτό το προϊόν, εξοικονομεί περίπου 60.000 κιλά πλαστικού το χρόνο.

Με το ποντίκι M440 ECO, η Fujitsu συνεχίζει να επισημαίνει ότι η χρήση πράσινης τεχνολογίας δεν σημαίνει και συμβιβασμούς στην ποιότητα, τις δυνατότητες ή την απόδοση. Το ECO μοιάζει με ποντίκι υψηλής ποιότητας από πλαστικό και προσφέρει τα πλέον εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν τροχό κύλισης και μεγάλη ακρίβεια, χάρη στον οπτικό αισθητήρα των 1000 dpi.

Το ποντίκι M440 ECO είναι πιο άνετο στη χρήση από τα μοντέλα από πλαστικό, αφού το κέλυφος από BIOGRADE έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα από άλλα ανανεώσιμα υλικά, καθιστώντας δυνατή μια εργονομική σχεδίαση που επικεντρώνεται στην άνεση του χρήστη και είναι κατάλληλη τόσο για αριστερόχειρες όσο και για δεξιόχειρες.
, Fujitsu M440 ECO, Το πρώτο βιοδιασπώμενο ποντίκι για υπολογιστή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

να δείτε που για χάρη τις οικολογίας το ποντίκι μπορεί να κάνει και 70 ευρώ

FaTaL

Mάλλον το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει…

kostantinos

Ωραιες προσπαθειες αυτες αρκει να γινουν και μαζικα.
Ακομα και η βιομηχανια του πλαστικου ομως ειναι ενα κυκλωμα-πετρελαιου- που κανεις δε μπορει να ξεπερασει.Αλλιως καλλιστα η πλειοψηφια των πλαστικων που χρησιμοποιουμε θα μπορουσε να καλυφθει απο αλλα οικολογικα υλικα.
Στο θεμα μας τωρα ελπιζω κι εγω να ειναι σε λογικο κοστος και οχι κολπο μαρκετινγκ.

Marios Basileiou

Επειδη μου κινησε και εμενα την περιεργεια αν εινα απλα ενα κολπο μαρκετινγκ εριξα μια ματια και ειδα οτι το πουλανε απο 12-20 ευρω στο εξωτερικο(Αγγλια,Αμερικη).
Οποτε μπραβο στην fujitsu που κανει την αρχη μπας και ακολουθησουν κιαλλοι!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.