Fulton Innovation, Τεχνολογία eCoupled επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευής-από-συσκευή

Η εταιρεία Fulton Innovation θα παρουσιάσει στην έκθεση CES 2013 την τεχνολογία eCoupled που βασίζεται σε αυτή της ασύρματης φόρτισης Qi και επιτρέπει την ασύρματη μεταφορά ενέργειας μεταξύ δύο συσκευών. Το εικονιζόμενο tablet φορτίζει ασύρματα και με τη σειρά του μπορεί να φορτίσει ασύρματα μια άλλη συσκευή όπως ένα smartphone.

Λογικά στο tablet έχει προσαρτηθεί καπάκι-αξεσουάρ με την τεχνολογία της Fulton Innovation. Χρήσιμο;

, Fulton Innovation, Τεχνολογία eCoupled επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευής-από-συσκευή

, Fulton Innovation, Τεχνολογία eCoupled επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευής-από-συσκευή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nik0s

Tablet ειναι αυτο η το Note 3?:P

Παναγιώτης

Μου δανείζεις λίγη ενέργεια ?
Πέρα απο την πλάκα είναι πολύ χρήσιμη λειτουργία!!!

Sakis

μεγαλη μαγκια …δεν σε αναγκαζει να αγορασεις αξεσουαρ για ασυρματη φορτιση γυρνας το ταμπλετακι σου κ ριχνεις απανω το κινητο κ εισαι ετοιμος!!! τρομερη ιδεα

Γιώργος Ξ.

Το νέο λειτουργικό android “charge phablet sandwich” 🙂

Panos7GR

Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι… Για πείτε μερικές ιδέες χρησιμότητας πέρα από το ότι είναι cool.
Γιατί και η ασύρματη φόρτιση δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη (πχ πιο αργή φόρτιση, μικρή εμβέλεια) αλλά αναμφισβήτητα είναι cool και θα γούσταρα να είχε αυτή την δυνατότητα το κινητό μου.

Νότις

άσχετο αλλά έχω διαβάσει ότι εφαρμόζεται σε πολεμικές επιχειρήσεις, σε μονάδες ειδικών δυνάμεων που επιχειρούν στα μετόπισθεν, ή σε επιχειρήσεις αναγνώρισης / στοχοποίησης μακράς διάρκειας, η φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρονικών κ ηλεκτρονικών συσκευών από απόσταση.

@Panos7GR Πολύ απλά πες πως είσαι σε εκδρομή και μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου είτε μέσα σε τραίνο, είτε σε λεωφορείο κ.λπ. παίζεις κάνα παιχνιδάκι, ακούς λίγο μουσική κ.λπ και όταν φτάσεις συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις αρκετή μπαταρία ρωτάς τους γύρω σου και σου δίνουν ενέργεια! Προσωπικά θα ήθελα να δω κάτι παρόμοιο με ασύρματους και φορητούς φορτιστές για κινητά με wireless charging method, ίσως υπάρχει ήδη.

keysmith

Μου θυμίζει το in time που έδεινε ο ένας χρόνο στον άλλο.

Κρίμα γιατί αυτή η τεχνολογία δεν ξεπερνά σε απόδωση το 70% στην καλύτερη περίπτωση (έχει μεγάλες απώλειες). Έτσι για κάθε 1mAh που δίνονται ο άλλος θα παίρνει περίπου 0,5mah (αν έχει 50% τυπική απόδοση). Κάτι είναι και αυτό.. 🙂

Πως λέγαμε δεν δίνει στον άγιο νερό.. Τώρα θα λέμε δεν δίνει στον άγιο ρεύμα 😛

Alan

@Σταύρος Παπαγεωργόπουλος Υπάρχουν και άλλες επιλογές για ασύρματη φόρτιση. Είναι μία βάση, και με την προσάρτηση ενός ειδικόύ καπακιού στο κινητό, αντί του κανονικού που καλύπτει την μπαταρία, το βάζεις στη βάση και φορτίζει.

@Alan. Η συγκεκριμένη πατέντα που μου λες απαιτεί από το εν λόγω τηλέφωνο να έχει nfc.Υπάρχουν όμως αντίστοιχα kits για διάφορα κινητά που συνδιάζουν την αδύρματη φόρτιση με εξωτερική μπαταρία που συνδέεται μέσω την αντίστοιχης θύρας στο τηλέφωνο και στην ουσία η βάση φορτίζει την εξωτερική μπαταρία και αυτή με τη σειρά της το κινητό.Υπάρχουν τέτοια kits για iPhone και Galaxy S3.

Εγώ αναφερόμουν σε τελειώς φορητές μπαταρίες και όχι εξαρτημενές από καλώδιο σύνδεσης με το κινητό, δηλαδή να ακουμπάς την μπαταρία στο κινητό και και αυτό να φορτίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.