Funai: Σταματά την παραγωγή VCR- Τέλος εποχής για τις βιντεοκασέτες

Σε μια εποχή όπου τα downloads και το streaming είναι κυρίαρχα, για κάποιους ακόμη και τα CD ή DVD ως μέσα αποθήκευσης μπορεί να μοιάζουν απαρχαιωμένα ενώ είναι πιθανό να μην χρησιμοποίησαν ποτέ τις κασέτες VHS, που μεσουρανούσαν τις δεκαετίες του 80′ και 90′.

Η Funai Electric, η τελευταία μεγάλη ιαπωνική εταιρία που κατασκευάζει VCR συσκευές, ανακοίνωσε πως στο τέλος του μήνα θα σταματήσει την παραγωγή τους λόγω χαμηλών πωλήσεων. (Σημείωση: Για όσους δεν γνωρίζουν, οι VCR συσκευές είναι οι συσκευές μέσα στις οποίες μπαίνουν οι κασέτες VHS και κάποτε βλέπαμε ταινίες με αυτόν τον τρόπο).

Την χρονιά που μας πέρασε πουλήθηκαν 750.000 VCR συσκευές συσκευές, ο αριθμός μοιάζει πολύ μικρός, αλλά δεν είναι και τόσο μικρός για ένα format που θεωρείται ότι έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Εκτός από τις χαμηλές πωλήσεις, ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση της Funai, ήταν και η δυσκολία του να βρίσκει ανταλλακτικά. Κάποτε η Funai Electric παρήγαγε σχεδόν 15 εκατομμύρια συσκευές τον χρόνο, έχοντας φτιάξει την πρώτη της το 1983.

funai vcr, Funai: Σταματά την παραγωγή VCR- Τέλος εποχής για τις βιντεοκασέτες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Rip! Αγαπημένο βίντεο! Είχαμε ενα funai παίζει να ήταν και το μονο που δεν ειχε μασήσει κασέτα!

Kostas

Έχει ενδιαφέρον ότι πουλήθηκαν 750000 πέρσι!!!

Stavros

Κάποτε ίσως το 1983 κοιτάζαμε με τον πατέρα μου αυτούς που είχαν video με θαυμασμό (ίσως κακία), και πηγαίναμε να δούμε καμιά ταινία σπίτια τους ακάλεστοι. Εκίνη την εποχή αυτοί που είχαν video ήταν σαν αυτούς που έχουν σήμερα το iphone 6s plus!

Giannis

Μάλλον οι 750.000 συσκευές πρέπει να είναι αυτά τα “πολυμηχανήματα” που έχουν DVD, VCR κάρτες μνήμης κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.