Τα πληκτρολόγια του μέλλοντος όπως τα φαντάζεται η Apple

Με την προσοχή μας να έχει στραφεί κυρίως στον πόλεμο μεταξύ της Apple και της Google καθώς και των πρόσφατων παρουσιάσεών, τους έχουμε ξεχάσει ότι η Apple έχει και την σειρά Mac στην οποία προσπαθεί να καινοτομήσει. Μια νέα πατέντα της δείχνει ότι ερευνά το ενδεχόμενο τα νέα Mac Keyboards να έχουν υποστήριξη gesture control, προβολή εικονογραμμάτων και συμβόλων πάνω στα πλήκτρα, καθώς και ανάγλυφη λειτουργία.

Αυτό θα σημαίνει ότι ένα μελλοντικό πληκτρολόγιο θα έχει την δυνατότητα να παρέχει πολλαπλές λειτουργίες. Δηλαδή, θα δίνει την δυνατότητα το κάθε πλήκτρο να λειτουργεί σαν mini oθόνη με σύμβολα για site όπως το YouTube, πχ όταν θα είσαι στο YouTube το πληκτρολόγιο θα προβάλει κουμπιά όπως το play, και επιπλέον θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει επιπλέον γλώσσες όπως αραβικά, να δείχνει μουσικές νότες και functions για coding.

Σύμφωνα με την πατέντα, τα πλήκτρα θα είναι μερικώς διαφανή. Αυτό θα τους επιτρέπει να φωτίζονται με μία built in πηγή φωτός στο πληκτρολόγιο πράγμα που θα δίνει χώρο για κάποια άλλη λειτουργία στα πλήκτρα. Μια άλλη εκδοχή είναι τα πλήκτρα να έχουν αισθητήρα αφής ώστε να αντιλαμβάνονται gestures καθώς και την λειτουργία feedback στον χρήστη με την χρήση δόνησης ή αντίστασης κατά την πίεση ενός πλήκτρου.

, Τα πληκτρολόγια του μέλλοντος όπως τα φαντάζεται η Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Καλό μου ακούγεται αλλά μέχρι να το υλοποιήσουν Αντε Γειά και από τιμουλα 200-250 εε

Lucifer1507

Δεν νομίζω ότι αυτό με τα κουμπιά οθόνες ότι είναι πατέντα της Apple καθώς υπάρχει ήδη το Optimus Maximus keyboard που το πραγματοποιεί ήδη. Κάντε μια αναζήτησή στο google.

Lucifer1507

Αλλά δυστυχώς δεν ήταν καλή η κατάληξη του καθώς δεν ξέρω ποσά κομμάτια και αν είχαν κυκλοφορήσει πιθανόν. Τώρα με την apple το όλο project να έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Πάντως σαν ιδέα είναι από το 2007-2008 και θεωρώ ότι είναι αρκετά χρήσιμη, αφού δίνει την δυνατότητα να το προσαρμωσεις το κάθε πλήκτρο όπως θες με βάση τις ανάγκες σου, όπως τα macro αλλά να έχεις και την εικόνα που θα αντιπροσωπεύει την ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.